LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Témakör: Real life
aktuális téma
LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Sziasztok!
Ide ebbe a topicba a LED-ezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket és kérdéseket írhatjátok!
Nem csak a műszerfalra korlátozva hanem az egész autóra nézve!
LED árak, típusok, kötési variációk, ki mit hogy oldott meg!
Próbaképp indítom a fórumot, mert nem igen van ezzel kapcsolatos topic, és egyre népszerűbb az autózásban is a LED, de nem csak a színek miatt hanem, mert ha jól kötik akkor egy örökké valóság az izzóhoz képest!

Pár link:
www.ledauto.hu
www.miraled.hu

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
tipo gt
2012. április 17. 12:14
1 ledes féklámpa felvillantása is annyira gyors hogy sokaknak reflexük sincs arra hogy reagáljanak rá érdemben, ezt abból szoktam látni ha valaki túl közel jön hozzám és nem tartja be a követési távot felvillantom a féklámpákat de a villanás után majd 1s kezd lemaradni csak városi forgalomban haladva 1s is sok lehet megtett útban mérve.
Baldone
2012. április 17. 12:13
kábé mint egy adaptív eslő fényszorót, az elv egyszerű, de megvalósítani...
tipo gt
2012. április 17. 12:10
Elvben 1 gyorsulás érzékelő irányít de a számítógép dönti el a tényleges vészjelző bekapcsolást, házilagosan ilyet összerakni...
tipo gt
2012. április 17. 12:09
Az ilyen elgondolásokat házilagosan nemnagyon lehet megvalósítani a Porsche esetében a jobb kiviteleknél nagy sebességnél hirtelen lelépés a gázpedálról és a számítógép a fékbetéteket a féktárcsákhoz igen közel nyomja megszüntetve a légrést és felkészülve 1 esetleges vészfékezésre, de ilyet csak gyárilag van. sokkal egyszerűbb ledes komplett féklámpákat használni mint ledes villogós pótféklámpát izzós főféklámpákkal.
Baldone
2012. április 17. 12:05
én a vész villogós megoldást csinálnám meg
tipo gt
2012. április 17. 12:04
Kellemetlen de az elgondolásod nemjó, ugyanis az hogy legalsó állásba rakunk 1 kapcsolót merthogy csak akkor nyomjuk padlóig a pedált téves gondolat. emelkedőn állva is mélyebbre nyomjuk mint sík úton a másik hogy utólagosan mindenféle villogós féklámpák és hasonló fényeszköz használata tilos amúgy. Hosszú ideig az EU-ban még a BMW 2 funkciós féklámpa kivitelét sem akarták engedni mivel a "sima" vezető nemfeltétlen értelmezi a villogós féklámpa "jelentését" pláne nem hirtelen fékezésnél ezért is egyszerűsítettek vészvillogóra. A másik dolog az emberi reakcióidő átlagos vezető esetében 0.5-0.7s lehet ennél magasabb már problémás az izzós féklámpákat is azért váltják ki ledesre mivel csökkenteni akarják a fékpedál konkrét lenyomásától számított és a féklámpa teljes fényerős világításáig tartó időszakot, ez izzóval majd annyi mint a reakcióidő, leddel szinte azonnal ami növeli a biztonságot hogy időben fékezhessünk,esetleg. Sokaknak még a ledes féklámpa villanása is túl kevés idő alatt megy végbe és ez alatt azt értem hogy annyira hirtelen történik hogy nem tudnak reflexileg felkészülni rá ha látják, a villogós lámpák össze is zavarhatják az embert.
Baldone
2012. április 17. 11:54
Igen de akkor ha áll a lámpánál és tapossa a féket akkor folyamatossan villog neki! vagy lassulást vagy azt az időt kellene mérni ami eltelik a gáz levétele és a fék lenyomása közöttesetleg az ABS kötegéről lehetne jelet venni, hogy ha elkezd dolgozni akkor húzon meg egy relé ami kapcsolja a villogtató áramkört
ChPh
2012. április 17. 11:42
dehogy is, egy kapcsoló is, jó, hogyha elég lent van a fékpedál (gyk vészfék, akkor átkapcsol másik módba a féklámpa, ha visszaveszed, akkor meg vissz anormál módba

parasztosan persze
Baldone
2012. április 17. 11:16
szia, az nem az erőn múlik, hanem a computer érzékeli, hogy vészfékezel és akkor kezdi el villogtatni a féklámpát, vagy rakja ki az elakadás jelzőt! max egy lassulás érzékelővel lehetne megoldani, de elég bonyolúlt mutatvány
SomY SAL
2012. április 17. 10:44
Esetleg nem tudtok egy olyan modult, ami a LED-es féklámpám áramát szakítaná meg? Mármint némelyik autóban láttam már, (gyárilag), hogy ha erősebben nyomja a fékpedált, akkor elkezd vibrálni a középső féklámpa. Ezt szeretném én is utólagosan megoldani. Lehetséges?
Vadgalant
2012. április 17. 10:29
Sziasztok !
Lehet Ti tudtok segíteni. Az a problémám,hogy ki szerettem volna cserélni a hagyományos helyzetjelzőket ledesre.Az egyszerű led nem világított. Mondták hogy Canbus rendszer van az autóban.Oké,vettem bele olyat ami kifejezetten ehhez való,de az meg csak vilog. Mi lehet a baj?Hogyan tudnám ledesre cserélni?
Nevemsincs
2012. április 17. 10:03
egy ilyen linknek én is nagyon örülnék
Nick_:)
2012. április 17. 09:46
Sziasztok! Segítséget kérnék... Találtam egyszer egy oldalt, ahol az autóm típusát kiválasztva megmondta milyen foglalatok vannak benne, és azok milyen más jelöléssel szerepelhetnek leírásokban. Nem tudtok ilyesmit? Tudom, a Gugli a barátom, de nekem nem árulja el, vagy nem jól kérdezem. Szóval Helpmi,plíz!
Pusi89
2012. március 13. 14:35
engem meg az érdekelne, hogy gyári helyzetjelzőbe, amit láthattok az autóm képeim között, ha beépítem a menetfényt, (panel, oldalanként 5db 5050-es smd-vel), akkor a rend éber őrei mennyire fognak baszakodni?
bigco74
2012. március 13. 14:25
Helló tudnátok nekem segíteni nappali fényhez keresek elektronikát vagy leirást rolla olyan kellene amelyik a tompitott kapcsolására visszeveszi a ledek fényét 50%ra
előre is köszi ha lehet az oldalamon privátba üzenjetek
tipo gt
2012. március 01. 14:01
balesz
2012. március 01. 13:59
kis saját
tipo gt
2012. január 18. 08:48
de nappali fényben.jól látszik mennyire oldalról fényképeztem és szépen "észlelhető"
tipo gt
2012. január 18. 08:46
a lámpa búra belül prizmás felépítésű azaz az izzó közel 360 fokos szórását a prizmák a búra felületén eloszlatják. de ugyan ezt leddel kivitelezni nem 1xrű méghozzá pont azért mert a led bár jobban világíthat mint az izzó de szűk sávban csak és ezt a szűk sávot kell megfelelő méretre "kihúzni". nagyon fontos h.a ledeket közelebb kell rakni 1máshoz mint a gyári szórási szögfok h.mindenképp fedésben legyenek,így 1részt nem lesz foltos és jobban látható lesz a világító felület.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Összesen 2768 találat 139 oldalon