1.9 PDTDI motorok!
aktuális téma

Minden ami 1.9 pdtdi motorral kapcsolatos, technikai kérdések, hibák, tuning!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Rakjátok gépre először is. Vészprogramba rakja mikor kigyullad a lámpa, de törlődik minden indításkor. Lehetséges,hogy az EGR szeleped problémázik. Akár lehet vezeték törés is, de Superb-nél nem találkoztam még vele. Elsőnek rakd gépre, a hibát úgy is eltárolja.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy 2009 -es Skoda Superb 1.9 PDTDI DPF-es motor BLS kóddal. 277 ezer km-el vettem, májusban, szervizkönyves, rögtön cseréltem az olajat, szűrőket. Azóta 20 ezer km ment bele, eddig semmi gondja nem volt, közben ismét volt olajcsere. Kb. egy hónapja egyszer autópályán elkezdett villogni az előizzító lámpa, a motor nyomatéka elment. Ezt követően leálltam egy pihenőben vártam egy kicsit, majd újra elindultm és kb 2 hétig megint semmi gond nem volt, utána megint eljátszotta ezt, gondoltam csak kontakt vagy egyéb kis hülyeség, közben persze napi szintem használtam városban, ritkábban autópályán. Most viszont újból előjött a probléma ugyanúgy pihentettem a motort egy kis ideig, viszont miután elindultam pár perc múlva ismét villogott és kigyulladt a kipufogógáz-ellenőrző lámpa is. Diagnosztikára kicsit később tudom elvinni. Szerintetek mi lehet a gond? Akinek van tapasztalata a későbbiekbe még mire számítsak?
Előre is köszi!
Márk
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy 2009 -es Skoda Superb 1.9 PDTDI DPF-es motor BLS kóddal. 277 ezer km-el vettem, májusban, szervizkönyves, rögtön cseréltem az olajat, szűrőket. Azóta 20 ezer km ment bele, eddig semmi gondja nem volt, közben ismét volt olajcsere. Kb. egy hónapja egyszer autópályán elkezdett villogni az előizzító lámpa, a motor nyomatéka elment. Ezt követően leálltam egy pihenőben vártam egy kicsit, majd újra elindultm és kb 2 hétig megint semmi gond nem volt, utána megint eljátszotta ezt, gondoltam csak kontakt vagy egyéb kis hülyeség, közben persze napi szintem használtam városban, ritkábban autópályán. Most viszont újból előjött a probléma ugyanúgy pihentettem a motort egy kis ideig, viszont miután elindultam pár perc múlva ismét villogott és kigyulladt a kipufogógáz-ellenőrző lámpa is. Diagnosztikára kicsit később tudom elvinni. Szerintetek mi lehet a gond? Akinek van tapasztalata a későbbiekbe még mire számítsak?
Előre is köszi!
Márk
Prémiumot tankolok.Próbáltam több kutat is. "Jó" értéket mutatott( vagy legalábbis ennyinek kellene lennie a fogyasztásnak), de a valóságban (tankolástól tankolásig egy kattanással), nem stimmelt a mutatott fogyasztás a valóságos fogyasztással. +1,5 liter
Tehát amikor megvetted jó volt a fogyasztás? Miután hazaérkezett itt romlott el, és ha pedig jó minden, akkor max az üzemanya lehet rossz. Mit tankolsz? Tankolj 100ast, úgy mit mutat.
Sziasztok!
Segítségetek kérném!
Adott egy 2005-ös Seat Altea 1,9pdtdi 105 ló, BKC motorkóddal. Pár hónapja vettem, Németből érkezett. Szervízkönyves, 240.000 km.
Az első két tankolásnál kiderült, hogy nem annyit fogyaszt mint amennyit a comp. ír. Kb. 1,5 literrel több mint amennyit ír. Már három diagnosztánál jártam, mind a három azt, mondta, hogy minden érték tökéletes, a turbó, a befecskendezők, stb. A harmadik állított a kijelzőn, most már jól mutat. Viszont elkeserítő a fogyasztás: autópálya 140 tempomat 8,3 liter, hosszú út 90-el 6 liter, átlag 7,5 liter. Mikor megvettem 5,8 liter volt a nagyátlag.
Voltam szoftver frissítésen, az sem használt. Jól megy, szépen jár, nem füstöl, pöcre indul hidegen-melegen.
Volt egy elméletem, hogy esetleg nem az eredeti, hanem nagyobb befecskendező van benne. Levettem a szelepfedelet, és a gyári van benne. Szép, újszerű a vezérműtengely, nem láttam semmi kopást.
Mi okozhatja a magas fogyasztást?
Miért mutatott rosszul, illetve jól, és miért fogyaszt többet?
Volt már valakinek ilyen?
Várom válaszotokat!
Előre is köszönöm!
Zsolt
Segítségetek kérném!
Adott egy 2005-ös Seat Altea 1,9pdtdi 105 ló, BKC motorkóddal. Pár hónapja vettem, Németből érkezett. Szervízkönyves, 240.000 km.
Az első két tankolásnál kiderült, hogy nem annyit fogyaszt mint amennyit a comp. ír. Kb. 1,5 literrel több mint amennyit ír. Már három diagnosztánál jártam, mind a három azt, mondta, hogy minden érték tökéletes, a turbó, a befecskendezők, stb. A harmadik állított a kijelzőn, most már jól mutat. Viszont elkeserítő a fogyasztás: autópálya 140 tempomat 8,3 liter, hosszú út 90-el 6 liter, átlag 7,5 liter. Mikor megvettem 5,8 liter volt a nagyátlag.
Voltam szoftver frissítésen, az sem használt. Jól megy, szépen jár, nem füstöl, pöcre indul hidegen-melegen.
Volt egy elméletem, hogy esetleg nem az eredeti, hanem nagyobb befecskendező van benne. Levettem a szelepfedelet, és a gyári van benne. Szép, újszerű a vezérműtengely, nem láttam semmi kopást.
Mi okozhatja a magas fogyasztást?
Miért mutatott rosszul, illetve jól, és miért fogyaszt többet?
Volt már valakinek ilyen?
Várom válaszotokat!
Előre is köszönöm!
Zsolt
Nézd végig a vezetékeket. Lehet,hogy letetestel valahol, vagy szakadás van. Érdekes, szakadásnál általában nem is engedi törölni a hibát. Rengeteg VW-vel jártam már így. Követsd végig a vezetékét, főleg a gégecsövekben. Az meg szokta rákni őket.
Sziasztok
130lovas pd passat ha dombnak fölfele áll nehezen indul! Esetleg nyomástartó szelep?
Köszi
130lovas pd passat ha dombnak fölfele áll nehezen indul! Esetleg nyomástartó szelep?
Köszi
Sziasztok!
Bennetek van az utolsó reményen.
2006-os Seat Toledo 1,9 PD TDI motor BXE kóddal a következőt produkálja 3 hónapja már.
Motorkód hibát írt ki, MAP szenzor(töltönyomás szabályzó) hiba/szakadás. Cserélve lett már 3x. Ennek ellenére álló motor mellett! 2,1bart érzékel minden alkalommal, a hibát ahányszor cseréltük a szenzort annyiszor ki lett ütve a gépből... kb 100km után újra visszajött és leszabályozza a turbót. Turbónyomás szabályzót is cseréltem bontott gyárira, az sem segített
. Diagnoszta szerint minden rendben van a turbóval. Kérlek segítsetek.
Aki tudja a megoldást rá, és helyes lesz vendégem egy üveg pálinkára.
^^
Előre is köszi

Bennetek van az utolsó reményen.

2006-os Seat Toledo 1,9 PD TDI motor BXE kóddal a következőt produkálja 3 hónapja már.
Motorkód hibát írt ki, MAP szenzor(töltönyomás szabályzó) hiba/szakadás. Cserélve lett már 3x. Ennek ellenére álló motor mellett! 2,1bart érzékel minden alkalommal, a hibát ahányszor cseréltük a szenzort annyiszor ki lett ütve a gépből... kb 100km után újra visszajött és leszabályozza a turbót. Turbónyomás szabályzót is cseréltem bontott gyárira, az sem segített

Aki tudja a megoldást rá, és helyes lesz vendégem egy üveg pálinkára.

Előre is köszi
2.0 pdtdi motor hidegen nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem indul csak hidegindítóval. Van ötletetek? Ez a gond fokozatosan jelentkezett, de most olyan mérvű lett, hogy lépni kellene valamerre.
mármint az üzemanyagé
Ahogyan gondoltam a videód alapján, hőm jeladó szenzor a diagnosztika szerint! Hab a tortán h ma félúton a fessz szabályozó beszart a generátoron

Szerintem nem tudja a motor hogy hány fokos és "dúsabb" a keveréked dízelnél meg az emeli a fordulatszámot. A gázolaj hőmérséklet csak az anyag sűrűsége miatt érdekes hogy meddig tartsa nyitva a szelepeket a porlasztóknál. Meleg motornál esetleg vagcom? Az meg szokta mondani hogy hány fokot érzékelnek a jeladók.
A videó amúgy jó...

ha a tüzelő anyaghőmérséklet jel kiesik, akkor a vez egység a hűtőfolyadék jelet veszi figyelembe....ezért lehet h hidegen még 907 az rpm, üzem melegen meg már 987? lehet h az elején kb egyforma a hőmérséklete a gázolajnak meg hűtőfolyadéknak, így első 2-3-4 percbe jó az alapjárat, vagy nemtom már...
Szia! Csak most láttam a kérdésed, mert új belépő vagyok. Szóval a kérdésedre a válasz, a főtengely végében a kis golyós csapágy, amibe bele fut a nyelestengely. Azt kell kicserélni. Kivételesen nem csak találgatok, hanem ez a tuti. Remélem tudtam segíteni. Üdv.
Ajánlom figyelmedbe: pdtdi tananyag
Annyi biztos hogy az apáménak a meleg motornál magas alapjáratot helyrehozta, a vízhőfokot nézi az is biztos. Nekem a 2.5 audinál még az előtöltésvezérlésbe is beleszólhat mert volt egy hibás benne és nem ment az autó rendesen meg össze vissza járt a hőfokmérő is.
esetleg a hengerfejben valahol még egy jeladó vagy ilyesmi nem lehet?
ez nem csak a műszarfalon lévő kijelzőnek adja a jelet, hanem másnak is? csak mert ezt cseréltem fél éve, mert a hibatárolóban is írta a hibát meg falsch értéket mutatott, de azóta a vag hoz jellemzően fixen mutatja a hőfokot, semmit nem ingadozik. Ez a a jeldó ami a vízcsőcsonk elosztóban van nem?
Ugyan ezek voltak apám 5-ös golfjának is a tünetei.
ez megoldotta a problémát: kovács
ez megoldotta a problémát: kovács
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!