E85-ös üzemanyag

Témakör: Tuning
aktuális téma
E85-ös üzemanyag
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
elbowS6
2011. október 08. 08:59
"Több tíz ezer ember, hangosbemondós visszaszámlálás után egy időben gyújtja meg a fáklyákat"
kivancsi vagyok, hogy mennyien lesznek :P
innen megy valaki? :)
winy
2011. október 08. 08:37
1000ft a belépő mint kiderült.
winy
2011. szeptember 27. 19:03
Hát kicsit drágább.Majdnem eltaláltam.De nem rossz.Ki jön bűnözni?
winy
2011. szeptember 27. 18:59
Megállni a benzinkút előtt és kacagni? Lepattintani a plexit, majd hazamenni tankolni? Most már ez is lehetséges, hogyha valaki etanol-üzeműre állítja át motorját: az Amerikai Egyesült Államokban megindult a MicroFueler árusítása.
A házi „lepárló” készülék áram, víz, nyerscukor és élesztő segítségével állítja elő az alkoholt. A kezelése nagyon egyszerű, mint egy mosógépbe behányjuk az adalékokat, a 110 valamint 220 voltra készülék pedig a háttérben elkészíti a végeredményt: kb. 165 forintért 3,8 liter alkoholt (1 USD/gallon). A MicroFueler saját kútfejjel rendelkezik, vagyis a szokásos töltőpisztolyt használhatjuk, a beépített pumpa az üzemanyagtartályba nyomja a nedűt. Egy hét alatt 133 litert 100%-os tisztaságú alkoholt képes előállítani. Ez a mennyiség, ha E25-re keverjük benzinnel, több héten képes üzemanyagként, vagy adalékként szolgálni belső égésű motorjainkhoz.
Valóban ennyire egyszerű lenne? Tom Quinn gyártó szerint igen, egy gombnyomásra vagyunk üzemanyagunk házi gyártástól. Daniel Kammen, a kaliforniai Berkeley Egyetem Alternatív és Megújuló Anyagok Laboratóriumának vezetője szerint a kérdés egy kicsit árnyaltabb. A berendezés erősségének nevezi a fejlett filtrációt, amellyel az alkoholt és a vizet külön tudják választani, ezzel nyerve nagy tisztaságú etanolt. Az előállítás alapfeltétele a nyerscukor, ennek beszerezése nem mindenhol és nem mindenki számára lehetséges, országonként és régióként változik a beszerzési ár. A termelési terület és az élelmiszerek gyártásához szükséges mezőgazdasági kapacitás viszonya sem egyértelmű, de az eszköz vitathatatlanul működőképes. Sajnos a világban a jövedéki adó érinti az üzemanyagokat, ezért ennek liberalizációja nélkül tulajdonképpen bűntényt követnénk el az otthoni gyártással. Magyarországon is hatósági érzékenységet váltani ki a MicroFueler. A mintegy másfélmillió forintba kerülő eszköz ennek ellenére az Egyesült Államokban megvásárolható.

Hazai forgalmazása, nyugodtan mondhatjuk, hogy kizárt, bármelyik használóját statáriálisan csinálná ki a Vám- és Pénzügyőrség. Ennek ellenére világszinten erősödő tendencia a kőolaj alapú üzemanyagok kiváltása környezetkímélő és megújuló energiaforrásokra. Az, hogy a számos lehetőség közül melyek válnak majd be, nem tudhatjuk, de egy biztos: a robbanómotorokhoz olyannyira ragaszkodó motorosok is kénytelenek lesznek záros időn belül hozzászokni valami máshoz, magunk és Földünk érdekében.
winy
2011. szeptember 27. 18:53
A másik érdekesség.braziliában közel 30éve etanoloznak.Minden autó fel van készítve az e25-re hisz ennél rosszabbat náluk nem kapni,és minden második kezeli az e85 üzemanyagot is.Ott fikába kerülnek az autók.Behozni konténerbe és eladni.
winy
2011. szeptember 27. 18:51
Külföldön megpróbálkoztak egy érdekességgel.A tekila mint ital elég népszerű.A növény amiből készítik a kukoricához hasonló túlélő és nálunk is kapható.Azt kéne termeszteni.
winy
2011. szeptember 27. 18:41
De most komolyan.Ha bejelentjük és kifizetjük a 40forint/liter adót még akkor is jól járunk.A benzin hozzá keverésével alapból megfizetjük annak részét.Talán literenként 50ft lenne összesen plusz amibe kerül az elő állítása.
Majd ha a green power végre megjelenik itt kikérdezzük hogyan készül.
winy
2011. szeptember 27. 18:34
valami 150- vagy 250 az a szerkezet és megvehető.Kinézetre olyan mint egy tankoló kút.Múltkor számoltuk is ha mondjuk 5-en megvennénk egyet akkor 10hónap alatt vissza jönne az ára.
elbowS6
2011. szeptember 27. 18:17
nekem meg foldem is van amin eppen kukorica no minden evben... ;)
inkabb megfozom etanolnak minthogy a TSZ lehuzza :P
winy
2011. szeptember 27. 18:11
Ezen én is gondolkoztam már de mindenki azt mondta,hogy nem éri meg.A törvény évi 50litert enged ivásra.De ha üzemanyagként használod már adócsalás.
De én is gondolkoztam rajtam.Néztem azt a külföldi gépet amit árúlnak.Akármit teszel bele,megvan mit kell hozzá rakni és beállítod milyen etanol legyen és megcsinálja.Olyan kéne.Meg kéne ismerős is aki adja a cumót.Több tonna dinnyét dobnak ki meg zöldség gyümölcs hulladékot amit fikáért megvehetnénk.
elbowS6
2011. szeptember 27. 17:36
hogy keszul amugy az etanol? :) 1x mar rakerestem de nem emlekszem... :D
nem igaz, hogy nem erne meg itthon fozni magamnak...:)
elbowS6
2011. szeptember 27. 17:34
nalam tisztan latszik az EGO korrekcional, hogyha esetleg jobb vagy rosszabb minoseguvel talalkozok. Powered Aki mondta, hogy a soproni etanollal csak ugy repult a gepe. en altalaban ugyanazon az agipon tankolok. azzal orszaguton 14l/100km-re jon ki a fogyasztas legjobb esetben is. ezzel meg is lennek elegedve, de a 17-20l/100km az eleg fajo szokott lenni :)
1,13-as lambdaval rangatas nelkul elmegy a kocsi...
winy
2011. szeptember 27. 13:30
De jó lenne az lenne a maximum.Milyen kút?
kaymanee
2011. szeptember 27. 13:26
nálunk múlt héten 289.9 volt Gödön
winy
2011. szeptember 27. 13:20
Utoljára akkor érte meg az etanol mikor még 185ft/literért tankoltam.Azóta nekünk kell fizetni ha környezetet akarunk védeni.
winy
2011. szeptember 27. 13:16
Páromnak most az új swiftje van ,de elötte a régi volt.Az 5,5-6literes fogyasztásnál kevesebbet már csak álmodni lehetne.Vagy venni kell valami 800köbcentis gépet és azon megcsinálni a teljes átépítést.

Sajna ez anyagilag sosem fogja megérni.Ha környezt kímélő akarsz lenni akkor fizess!Ahogy el kell sétálni a szelektívig és igenis benzinbe kerül ,hogy két kerülettel aréb kell menne a veszélyes hulladék gyűjtőbe,hogy ne terheljem komoly dolgokal a környezetet.Volt,hogy nekem kellett fizetni,hogy átvegyék,mert ez egy ilyen ország.
winy
2011. szeptember 27. 13:10
A legkisebb túlfogyasztás elméletileg akkor érhető el ha a motort és annak teljes karakterisztikáját az etanolra készítik.

De anyagilag csak betegeknek éri meg(mint nekem )

Az etanolra készített kompresszió( kb 14:1)

Etanolra írt program és előgyújtás.

De itt már benzinnel nem használható.

Max annyit tudsz spórolni,hogy 30%-ot teszel bele kb.Ilyenkor még annyira nem jelentős talán a túlfogyasztás sem és anyagilag talán pár forintal jobb lesz.
domi76
2011. szeptember 27. 13:07
de nekem számit a fogyasztás futárként is dolgozok
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Összesen 8815 találat 441 oldalon