E85-ös üzemanyag
aktuális téma

AZ E85 AJÁNLOTT ÁRÁRÓL MINDENKINEK!PRÓBÁLJÁTOK AZOKAT A KUTAKAT HASZNÁLNI AHOL AZ AJÁNLOTT ÁR VAN,ÍGY RÁKÉNYSZERÍTVE A TÖBBI HASZONLESŐ KÖCSÖ..ÖT,HOGY CSÖKKENTSÉK AZ ÁRAT!!!
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Hát kicsit drágább.Majdnem eltaláltam.De nem rossz.Ki jön bűnözni?

Megállni a benzinkút előtt és kacagni? Lepattintani a plexit, majd hazamenni tankolni? Most már ez is lehetséges, hogyha valaki etanol-üzeműre állítja át motorját: az Amerikai Egyesült Államokban megindult a MicroFueler árusítása.
A házi „lepárló” készülék áram, víz, nyerscukor és élesztő segítségével állítja elő az alkoholt. A kezelése nagyon egyszerű, mint egy mosógépbe behányjuk az adalékokat, a 110 valamint 220 voltra készülék pedig a háttérben elkészíti a végeredményt: kb. 165 forintért 3,8 liter alkoholt (1 USD/gallon). A MicroFueler saját kútfejjel rendelkezik, vagyis a szokásos töltőpisztolyt használhatjuk, a beépített pumpa az üzemanyagtartályba nyomja a nedűt. Egy hét alatt 133 litert 100%-os tisztaságú alkoholt képes előállítani. Ez a mennyiség, ha E25-re keverjük benzinnel, több héten képes üzemanyagként, vagy adalékként szolgálni belső égésű motorjainkhoz.
Valóban ennyire egyszerű lenne? Tom Quinn gyártó szerint igen, egy gombnyomásra vagyunk üzemanyagunk házi gyártástól. Daniel Kammen, a kaliforniai Berkeley Egyetem Alternatív és Megújuló Anyagok Laboratóriumának vezetője szerint a kérdés egy kicsit árnyaltabb. A berendezés erősségének nevezi a fejlett filtrációt, amellyel az alkoholt és a vizet külön tudják választani, ezzel nyerve nagy tisztaságú etanolt. Az előállítás alapfeltétele a nyerscukor, ennek beszerezése nem mindenhol és nem mindenki számára lehetséges, országonként és régióként változik a beszerzési ár. A termelési terület és az élelmiszerek gyártásához szükséges mezőgazdasági kapacitás viszonya sem egyértelmű, de az eszköz vitathatatlanul működőképes. Sajnos a világban a jövedéki adó érinti az üzemanyagokat, ezért ennek liberalizációja nélkül tulajdonképpen bűntényt követnénk el az otthoni gyártással. Magyarországon is hatósági érzékenységet váltani ki a MicroFueler. A mintegy másfélmillió forintba kerülő eszköz ennek ellenére az Egyesült Államokban megvásárolható.
Hazai forgalmazása, nyugodtan mondhatjuk, hogy kizárt, bármelyik használóját statáriálisan csinálná ki a Vám- és Pénzügyőrség. Ennek ellenére világszinten erősödő tendencia a kőolaj alapú üzemanyagok kiváltása környezetkímélő és megújuló energiaforrásokra. Az, hogy a számos lehetőség közül melyek válnak majd be, nem tudhatjuk, de egy biztos: a robbanómotorokhoz olyannyira ragaszkodó motorosok is kénytelenek lesznek záros időn belül hozzászokni valami máshoz, magunk és Földünk érdekében.
A házi „lepárló” készülék áram, víz, nyerscukor és élesztő segítségével állítja elő az alkoholt. A kezelése nagyon egyszerű, mint egy mosógépbe behányjuk az adalékokat, a 110 valamint 220 voltra készülék pedig a háttérben elkészíti a végeredményt: kb. 165 forintért 3,8 liter alkoholt (1 USD/gallon). A MicroFueler saját kútfejjel rendelkezik, vagyis a szokásos töltőpisztolyt használhatjuk, a beépített pumpa az üzemanyagtartályba nyomja a nedűt. Egy hét alatt 133 litert 100%-os tisztaságú alkoholt képes előállítani. Ez a mennyiség, ha E25-re keverjük benzinnel, több héten képes üzemanyagként, vagy adalékként szolgálni belső égésű motorjainkhoz.
Valóban ennyire egyszerű lenne? Tom Quinn gyártó szerint igen, egy gombnyomásra vagyunk üzemanyagunk házi gyártástól. Daniel Kammen, a kaliforniai Berkeley Egyetem Alternatív és Megújuló Anyagok Laboratóriumának vezetője szerint a kérdés egy kicsit árnyaltabb. A berendezés erősségének nevezi a fejlett filtrációt, amellyel az alkoholt és a vizet külön tudják választani, ezzel nyerve nagy tisztaságú etanolt. Az előállítás alapfeltétele a nyerscukor, ennek beszerezése nem mindenhol és nem mindenki számára lehetséges, országonként és régióként változik a beszerzési ár. A termelési terület és az élelmiszerek gyártásához szükséges mezőgazdasági kapacitás viszonya sem egyértelmű, de az eszköz vitathatatlanul működőképes. Sajnos a világban a jövedéki adó érinti az üzemanyagokat, ezért ennek liberalizációja nélkül tulajdonképpen bűntényt követnénk el az otthoni gyártással. Magyarországon is hatósági érzékenységet váltani ki a MicroFueler. A mintegy másfélmillió forintba kerülő eszköz ennek ellenére az Egyesült Államokban megvásárolható.
Hazai forgalmazása, nyugodtan mondhatjuk, hogy kizárt, bármelyik használóját statáriálisan csinálná ki a Vám- és Pénzügyőrség. Ennek ellenére világszinten erősödő tendencia a kőolaj alapú üzemanyagok kiváltása környezetkímélő és megújuló energiaforrásokra. Az, hogy a számos lehetőség közül melyek válnak majd be, nem tudhatjuk, de egy biztos: a robbanómotorokhoz olyannyira ragaszkodó motorosok is kénytelenek lesznek záros időn belül hozzászokni valami máshoz, magunk és Földünk érdekében.
A másik érdekesség.braziliában közel 30éve etanoloznak.Minden autó fel van készítve az e25-re hisz ennél rosszabbat náluk nem kapni,és minden második kezeli az e85 üzemanyagot is.Ott fikába kerülnek az autók.Behozni konténerbe és eladni.

Külföldön megpróbálkoztak egy érdekességgel.A tekila mint ital elég népszerű.A növény amiből készítik a kukoricához hasonló túlélő és nálunk is kapható.Azt kéne termeszteni.

De most komolyan.Ha bejelentjük és kifizetjük a 40forint/liter adót még akkor is jól járunk.A benzin hozzá keverésével alapból megfizetjük annak részét.Talán literenként 50ft lenne összesen plusz amibe kerül az elő állítása.
Majd ha a green power végre megjelenik itt kikérdezzük hogyan készül.
Majd ha a green power végre megjelenik itt kikérdezzük hogyan készül.
valami 150- vagy 250 az a szerkezet és megvehető.Kinézetre olyan mint egy tankoló kút.Múltkor számoltuk is ha mondjuk 5-en megvennénk egyet akkor 10hónap alatt vissza jönne az ára.

nekem meg foldem is van amin eppen kukorica no minden evben... ;)
inkabb megfozom etanolnak minthogy a TSZ lehuzza :P
inkabb megfozom etanolnak minthogy a TSZ lehuzza :P
Ezen én is gondolkoztam már de mindenki azt mondta,hogy nem éri meg.A törvény évi 50litert enged ivásra.De ha üzemanyagként használod már adócsalás.
De én is gondolkoztam rajtam.Néztem azt a külföldi gépet amit árúlnak.Akármit teszel bele,megvan mit kell hozzá rakni és beállítod milyen etanol legyen és megcsinálja.Olyan kéne.Meg kéne ismerős is aki adja a cumót.Több tonna dinnyét dobnak ki meg zöldség gyümölcs hulladékot amit fikáért megvehetnénk.
De én is gondolkoztam rajtam.Néztem azt a külföldi gépet amit árúlnak.Akármit teszel bele,megvan mit kell hozzá rakni és beállítod milyen etanol legyen és megcsinálja.Olyan kéne.Meg kéne ismerős is aki adja a cumót.Több tonna dinnyét dobnak ki meg zöldség gyümölcs hulladékot amit fikáért megvehetnénk.

hogy keszul amugy az etanol? :) 1x mar rakerestem de nem emlekszem... :D
nem igaz, hogy nem erne meg itthon fozni magamnak...:)
nem igaz, hogy nem erne meg itthon fozni magamnak...:)
nalam tisztan latszik az EGO korrekcional, hogyha esetleg jobb vagy rosszabb minoseguvel talalkozok. Powered Aki mondta, hogy a soproni etanollal csak ugy repult a gepe. en altalaban ugyanazon az agipon tankolok. azzal orszaguton 14l/100km-re jon ki a fogyasztas legjobb esetben is. ezzel meg is lennek elegedve, de a 17-20l/100km az eleg fajo szokott lenni :)
1,13-as lambdaval rangatas nelkul elmegy a kocsi...
1,13-as lambdaval rangatas nelkul elmegy a kocsi...
De jó lenne az lenne a maximum.Milyen kút?
nálunk múlt héten 289.9 volt Gödön
Utoljára akkor érte meg az etanol mikor még 185ft/literért tankoltam.Azóta nekünk kell fizetni ha környezetet akarunk védeni.
Páromnak most az új swiftje van ,de elötte a régi volt.Az 5,5-6literes fogyasztásnál kevesebbet már csak álmodni lehetne.Vagy venni kell valami 800köbcentis gépet és azon megcsinálni a teljes átépítést.
Sajna ez anyagilag sosem fogja megérni.Ha környezt kímélő akarsz lenni akkor fizess!Ahogy el kell sétálni a szelektívig és igenis benzinbe kerül ,hogy két kerülettel aréb kell menne a veszélyes hulladék gyűjtőbe,hogy ne terheljem komoly dolgokal a környezetet.Volt,hogy nekem kellett fizetni,hogy átvegyék,mert ez egy ilyen ország.
Sajna ez anyagilag sosem fogja megérni.Ha környezt kímélő akarsz lenni akkor fizess!Ahogy el kell sétálni a szelektívig és igenis benzinbe kerül ,hogy két kerülettel aréb kell menne a veszélyes hulladék gyűjtőbe,hogy ne terheljem komoly dolgokal a környezetet.Volt,hogy nekem kellett fizetni,hogy átvegyék,mert ez egy ilyen ország.
A legkisebb túlfogyasztás elméletileg akkor érhető el ha a motort és annak teljes karakterisztikáját az etanolra készítik.
De anyagilag csak betegeknek éri meg(mint nekem
)
Az etanolra készített kompresszió( kb 14:1)
Etanolra írt program és előgyújtás.
De itt már benzinnel nem használható.
Max annyit tudsz spórolni,hogy 30%-ot teszel bele kb.Ilyenkor még annyira nem jelentős talán a túlfogyasztás sem és anyagilag talán pár forintal jobb lesz.
De anyagilag csak betegeknek éri meg(mint nekem

Az etanolra készített kompresszió( kb 14:1)
Etanolra írt program és előgyújtás.
De itt már benzinnel nem használható.
Max annyit tudsz spórolni,hogy 30%-ot teszel bele kb.Ilyenkor még annyira nem jelentős talán a túlfogyasztás sem és anyagilag talán pár forintal jobb lesz.
de nekem számit a fogyasztás futárként is dolgozok
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
kivancsi vagyok, hogy mennyien lesznek :P
innen megy valaki? :)