E85-ös üzemanyag
aktuális téma

AZ E85 AJÁNLOTT ÁRÁRÓL MINDENKINEK!PRÓBÁLJÁTOK AZOKAT A KUTAKAT HASZNÁLNI AHOL AZ AJÁNLOTT ÁR VAN,ÍGY RÁKÉNYSZERÍTVE A TÖBBI HASZONLESŐ KÖCSÖ..ÖT,HOGY CSÖKKENTSÉK AZ ÁRAT!!!
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Ja én is úgy voltam az idén két alkalommal is a wörthi tavon, hogy cipeltem magammal 160l E85-t, nem kicsit fostam, hogy elveszik az autót, ráadásul már a határon rögtön félretoltak, de csak az id kártyát kérték szerencsére.
mert a forgalmit meg okosan betettem a pótkerék helyére az E85 alá.
na meg megmagyarázták nekem, hogy a haver audija nem mehetne be az országba mert nagyon ül és kilóg a kereke, neki nem mondták meg, de a lényeg, hogy én tudjam

Ehhez annyit tudok hozzátenni,hogy az itteni VP megyei kutaknál tankolva 12L volt a fogyasztásom,egyszer verseny előtt tankoltam Dunakeszin,láss csodát 10L-re lement az átlag (nem a comp szerint,hanem valósan).
A másik eset,amikor kezdett elmenni az erő a gépből,de szépen fokozatosan.AFR értékek,minden rendben,de már 2-ben se nagyon rúgta az aszfaltot.Tankoltam ismét pest megyei kúton,havernak mutatom milyen fosul megy,és pár km után elkezdett hirtelen megjavulni. AFR csont ugyanaz,fogyasztás csökkent,erő meg vagy 50 lóval nőtt,vissza az eredeti állapotra. Gecinagy átbaszás,mert amikor elkezdtem használni 10-11 volt az átlag,a végén már 4000ft-ba volt 100km,ha a ratyi anyagos kúton sikerült tankolnom...
A másik eset,amikor kezdett elmenni az erő a gépből,de szépen fokozatosan.AFR értékek,minden rendben,de már 2-ben se nagyon rúgta az aszfaltot.Tankoltam ismét pest megyei kúton,havernak mutatom milyen fosul megy,és pár km után elkezdett hirtelen megjavulni. AFR csont ugyanaz,fogyasztás csökkent,erő meg vagy 50 lóval nőtt,vissza az eredeti állapotra. Gecinagy átbaszás,mert amikor elkezdtem használni 10-11 volt az átlag,a végén már 4000ft-ba volt 100km,ha a ratyi anyagos kúton sikerült tankolnom...
Barátom irta nekem:
Az E85-öt használók figyelmébe ajánlom a következő észrevételeket,amiket Powered Ákival mindketten megtapasztaltunk,a saját ill. az etanolos programmal futó autóinkon .....
Ez a nem kis probléma a megszokotthoz képest megnövekedett fogyasztás(+2-2,5L),ami kb. idén tavasztól lett hangsúlyos.
Ezt alátámasztja a szintén mindkettőnk által megtapasztalt,szegény keverékes ,kis terheléses motorüzemekhez tartozó "hebrákolás",ami egy nyitottabb kipufogó rendszerből jól kihallható,és nem zavaró minimális rángatózás is kísérheti....
A tavalyi benzin-lambda táblákat is idén nyárra dúsabra kellett állítani,hogy minden motorüzem tökéletes legyen...
Ezekből az következik,hogy az E85-ben nincsen benne a 15% benzin,hanem csak a töredéke(talán-2-5%,ha van egyáltalán),és a nyári nagy párolgása miatt ráadásúl mocskosúl vízezik!! A minősége kútanként erősen változó,de sajna eddig még nem jöttem rá,hogy konkrétan melyik kutaknál tuti szar ill. tuti jobb a minőség...
Nálam a 20L E85-höz 2 liter 95-ös benzint takonlva,visszatértek a régebben megszokott és reális fogyasztások ...
Megintcsak ugyan oda jukadunk ki: Mocskosúl átvagyunk baszva az árától kezdve a minőségig mindennel,patkánylyukban élünk...
Forrás: http://www.powerfanatics.com/forum/viewtopic.php?t=415
Az E85-öt használók figyelmébe ajánlom a következő észrevételeket,amiket Powered Ákival mindketten megtapasztaltunk,a saját ill. az etanolos programmal futó autóinkon .....
Ez a nem kis probléma a megszokotthoz képest megnövekedett fogyasztás(+2-2,5L),ami kb. idén tavasztól lett hangsúlyos.
Ezt alátámasztja a szintén mindkettőnk által megtapasztalt,szegény keverékes ,kis terheléses motorüzemekhez tartozó "hebrákolás",ami egy nyitottabb kipufogó rendszerből jól kihallható,és nem zavaró minimális rángatózás is kísérheti....
A tavalyi benzin-lambda táblákat is idén nyárra dúsabra kellett állítani,hogy minden motorüzem tökéletes legyen...
Ezekből az következik,hogy az E85-ben nincsen benne a 15% benzin,hanem csak a töredéke(talán-2-5%,ha van egyáltalán),és a nyári nagy párolgása miatt ráadásúl mocskosúl vízezik!! A minősége kútanként erősen változó,de sajna eddig még nem jöttem rá,hogy konkrétan melyik kutaknál tuti szar ill. tuti jobb a minőség...
Nálam a 20L E85-höz 2 liter 95-ös benzint takonlva,visszatértek a régebben megszokott és reális fogyasztások ...
Megintcsak ugyan oda jukadunk ki: Mocskosúl átvagyunk baszva az árától kezdve a minőségig mindennel,patkánylyukban élünk...
Forrás: http://www.powerfanatics.com/forum/viewtopic.php?t=415
Én viszont kénytelen leszek visszaállni benzinre
Nem az ára érdekel, hanem az a gondom, hogy legtöbbet Lengyelországba és Szlovákiáb járok kirándulni, találkozókra és sajna egyik országban se lehet kapni
2 éve várok rá, hogy bevezessék náluk is, ehelyett még itt se lesz a végén...
Abból meg marhára elegem van, hogy 100-150 liter cefrét hurcolászok országokon keresztül. Egyszer elkap vele a yard, bevonják még az anyakönyvi kivonatomat is

Nem az ára érdekel, hanem az a gondom, hogy legtöbbet Lengyelországba és Szlovákiáb járok kirándulni, találkozókra és sajna egyik országban se lehet kapni

2 éve várok rá, hogy bevezessék náluk is, ehelyett még itt se lesz a végén...
Abból meg marhára elegem van, hogy 100-150 liter cefrét hurcolászok országokon keresztül. Egyszer elkap vele a yard, bevonják még az anyakönyvi kivonatomat is

Sajnos így van 

hát ha most maradna az ára, és még felfelé menne a benzin akkor lassan megint megérné visszaállni
utóbbi 3 hétben +18Ft? 

Én tegnap teliküldtem a tankot alkhollal 

nem várnak semmire, bejött amit akarnak... Benzint tankol a jó nép amin több az adó...
Vajon az E85-t meddig nem ba..tatják. Ez a rendszer már bedőlt mire várnak még? 

Astor
2011. szeptember 09. 18:54
kicsi off bocsesz... látom neked van gázpedálelektronikád
mire jó az miben lett jobb az autó ?

Mert eleve melegebben ég az LPG,hiába a magas oktánszám,ha a szelep egy sima lpg 1.8T-nél is elreped.
még szerencse hogy az ukrán határ mellett lakom igy marad a 260 Ft/l 98 oktánszámú benzin

LPG meg turbós motor 3-400 lóval. Baromság,veszélyes...
Sződligeti magán kúton 10ft-ot emeltek.
279-ről 289-re...
279-ről 289-re...
tizede, ha csak azzal mész 

Én se, sajnos 95re visszaálltam 

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!