A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
Én nem csináltam semmit.Nekem meglepően jól kezeli.Két éve megy vele keverve.De én mindig azt mondom,hogy egy programozható elektronikán alább ne adja senki és lehetőleg hozzá értővel írassa meg.
A tapasztalat az ,hogy minden gép máshogy kezeli.Mivel én elég maximalista vagyok ezen a téren,anyagilag viszont annál kötöttebb..így csak a suprán gondolkozom fejlesztésen ahol van mit modernizálni és zöldesíteni.
Én max egy írható elektronikát tennék be és egy előgyújtás vezérlőt.Ha nem fektetünk be írható ecuba és komolyabb dolgokba,nem fogunk úgyse jobbat csinálni mint a gyár,a fejlettebb autóknál.
De pl ha egy full buta autóm lenne csak weber karbit akarnék.Már csak a feeling miatt is.
Engem a fogyasztás sose érdekelt.Ha nem volt pénzem benzinre,mentem busszal.Ha volt akkor meg géppel.A rövid váltóval úgyis tök mindegy,hogy 12 vagy 18 liter.Ahova lehet oda bringával és ennyi.Egészséges
Egy kérdés mint hozzá értőbbtől:
A kompresszió emelésel mennyivel csökkenthető a fogyasztás?
Tudom,hogy konkrét adatok kellenek és sok,de azért pár decire lehet számolni nem?
A suzukinál nem éreztem de a másik kettőnél érezhető,hogy nem indúl meg.Lomhább lesz.De amíg nincs tökéletesen megcsinálva etanolra mindenem ,már nem is kísérletezgetek.A suprát megcsinálom és az alkalmas lesz.Akkor kísérletezés mehet.Addig meg úgy gondolom valamennyit mindig fogok tenni a benzinbe...már csak a környezet védelemért is.De amint anyagilag megengedhetem,a suprát megcsinálom.A déjvúú nem érdekel,a suzuki meg úgyis alig eszik és alig szennyez a suprához képest.
Bár néha már elgondolkozom,hogy mire megvalósítom már tényleg 50forintal a benzin felett lesz az etanol.
Ha beindúl és egyből elindulok akkor lefullad.Én szoktam járatni egy picit.egy-két percet.Tökéletesen elég szokott lenni.Szeretem télen bemelegíteni,benzinnel is.Jobb neki.
Én is auchon meg agip kút van a környéken és azt használom,de néha petrol vagy mi ami még van felénk.De maglódi útnál a konténeres se szokott gond lenni.A suzuki az ilyen melegben imádja.50-60%lazán mehet,de ha pályára megyek 60-70.A déjvúú az amúgy se megy tök mindegy miből mennyit rakok,de 50-50 felett már érezhetően többet eszik.A supra meg 50-70 melegben de hidegben max 10-20% mert nagyon nehezen indul és sokáig tart míg bemelegszik.A déjvúú egész jól bírja a hideget de max 30% ,a suzuki viszont hidegben is pöcre indul vele ha 30% van benne.
Remélem ismerős nemsokára kész lesz az írható ecuval mert már jó lenne a suprát is fejlesztgetni.
Közben sikerült beszélnem a GREEN POWER-el,hogy milyen észrevételek vannak.Foglalkoznak a dologgal és megpróbálnak majd itt is jelen lenni és válaszolni.
A tapasztalat az ,hogy minden gép máshogy kezeli.Mivel én elég maximalista vagyok ezen a téren,anyagilag viszont annál kötöttebb..így csak a suprán gondolkozom fejlesztésen ahol van mit modernizálni és zöldesíteni.
Én max egy írható elektronikát tennék be és egy előgyújtás vezérlőt.Ha nem fektetünk be írható ecuba és komolyabb dolgokba,nem fogunk úgyse jobbat csinálni mint a gyár,a fejlettebb autóknál.
De pl ha egy full buta autóm lenne csak weber karbit akarnék.Már csak a feeling miatt is.
Engem a fogyasztás sose érdekelt.Ha nem volt pénzem benzinre,mentem busszal.Ha volt akkor meg géppel.A rövid váltóval úgyis tök mindegy,hogy 12 vagy 18 liter.Ahova lehet oda bringával és ennyi.Egészséges