E85-ös üzemanyag
aktuális téma

AZ E85 AJÁNLOTT ÁRÁRÓL MINDENKINEK!PRÓBÁLJÁTOK AZOKAT A KUTAKAT HASZNÁLNI AHOL AZ AJÁNLOTT ÁR VAN,ÍGY RÁKÉNYSZERÍTVE A TÖBBI HASZONLESŐ KÖCSÖ..ÖT,HOGY CSÖKKENTSÉK AZ ÁRAT!!!
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
ha nem vesszük figyelembe az árat...engem mondjuk csak a keverési arány érdekelne.Ha tisztán e85-el használom a gépet akkor mi a megfelelő arány?Jó ott az a 0,66 -0,67
Helyesek az adatok,de azt tudni kell,hogy az AFR az KG benzin/ KG levegő. Mivel más a sűrűsége azt be kell számolni.
Nem vettem figyelembe,de akkor kisebb a különbség.A lényeg,h benzin árán is etanolt veszel 5%-ban,ami szvsz inkább 10.
A 95-ös benzinél figyelembe van véve az 5%etanol tartalom?
Mindenképp érdekesek ezek a számítások.Nekem van egy ilyen táblázatom de szerintem frissíteni kéne már.Elméletileg már szorgalmazzák a 95-ös benzin 10% etanol tartalmát.Jó lenne tudni majd pontos adatokat.
Van a 14,7:1 keverési arány a benzin levegőnél.Ez változik vajon az etanol tartalma miatt.És mennyi az e85/levegő arány? Itt a táblázat de vajon helyesek-e az adatok rajta.
Mindenképp érdekesek ezek a számítások.Nekem van egy ilyen táblázatom de szerintem frissíteni kéne már.Elméletileg már szorgalmazzák a 95-ös benzin 10% etanol tartalmát.Jó lenne tudni majd pontos adatokat.
Van a 14,7:1 keverési arány a benzin levegőnél.Ez változik vajon az etanol tartalma miatt.És mennyi az e85/levegő arány? Itt a táblázat de vajon helyesek-e az adatok rajta.
Szvsz az E100-ra értendő.
Most más alapadatokat találtam,talán ezek nem is jók:
Benzin 47,3KJ/Kg 0.73Kg/L 34,53 KJ/L
E100 29,7KJ/Kg 0,79Kg/L 23,46 KJ/L
E85 32,2 KJ/L 0,78Kg/L 25,12 KJ/L
Így most 1,374-es szorzó jött ki,ha szimplán az energiamennyiséget tekintjük.
Benzin 47,3KJ/Kg 0.73Kg/L 34,53 KJ/L
E100 29,7KJ/Kg 0,79Kg/L 23,46 KJ/L
E85 32,2 KJ/L 0,78Kg/L 25,12 KJ/L
Így most 1,374-es szorzó jött ki,ha szimplán az energiamennyiséget tekintjük.
Túl nagy skuló na ilyet se halottam még hidd a 7.62-es az pont jó nagyságú ha olyan a helyzet és van akár 75-ös meg 100-as dobtár is hozzá. 150-est nem tudom, de 5.56-os nato kompatibilis fegyókhoz (pl AR-15) van 150-es is

A MS egyik leirasaban is 1.49x aranyt irnak AFR aranyhoz, ha tiszta, Etanol mentes benzinhez nezed
"A Kossuth Rádió július 6.-ai Ütköző című műsorában (http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-07-06) fejtegették mennyire lehet hasznos az E85 jövedéki adómentességének eltörlése, s fő érvként Aradszki úr, az épületenergetikai korszerűsítések nagyobb hatékonyságát hozta fel.A képviselő úr 10 000 lakásról beszél ennek kapcsán. De ez a lakásonként 360 000 Ft, érezhetően nem elég egy komoly energetikai korszerűsítés megvalósításához.
Ez még akkor is karcsú, ha a 360 000 Ft 50%-os állami támogatásban és még egyszer ennyi önerőben gondolkozunk. Kevesebbről nem érdemes beszélni, mert annak nincs ösztönző ereje. 720 eFt-ból talán kijön egy panel lakás szigetelése, de már nem fér bele a fűtési rendszer módosítása, ami nélkül csak azt érik el, hogy télen 35 fok lesz bent, a számla meg marad.
A fentieket félre téve egy gyors matek:
3,6 Mrd Ft/100 Ft -> 36 millió liter bioetanol előállításához elég támogatás. Ennyi bioetanol energiatartalma: 36 * 21,28 MJ/liter = 766 TJ
60%-os ÜHG megtakarítással (ennél a Hungrana pl. többet tud) a benzin Megújuló Energia Direktívában foglalt 83,8 g CO2/MJ foszilis energia komparátor értékéhez viszonyítva
766 TJ * 60% * 83,8 =38 514 tonna ÜHG megtakarítás érhető el.
Egy 54 m2-es panel lakás fűtési igénye ~ 1800 m3 földgáz. Szigetelés hatására csökkenjen ez 30%-kal (-540 m3/év).
10 000 lakás esetén ez 5 400 000 m3 = 183 600 000 MJ. 1MJ földgáz ÜHG kibocsájtása 56,1 g CO2, így ez összesen 10 299 tonna megtakarítás.
Jól látható, hogy a példaként említett energiahatékonysági program az etanolosnak épphogy csak a negyedét tudja teljesíteni és akár hogyan is nézem, ez sehogy sem közelíti meg azt a fránya etanolos ÜHG megtakarítást…. Mik vannak…!?"
Érdekes
Ez még akkor is karcsú, ha a 360 000 Ft 50%-os állami támogatásban és még egyszer ennyi önerőben gondolkozunk. Kevesebbről nem érdemes beszélni, mert annak nincs ösztönző ereje. 720 eFt-ból talán kijön egy panel lakás szigetelése, de már nem fér bele a fűtési rendszer módosítása, ami nélkül csak azt érik el, hogy télen 35 fok lesz bent, a számla meg marad.
A fentieket félre téve egy gyors matek:
3,6 Mrd Ft/100 Ft -> 36 millió liter bioetanol előállításához elég támogatás. Ennyi bioetanol energiatartalma: 36 * 21,28 MJ/liter = 766 TJ
60%-os ÜHG megtakarítással (ennél a Hungrana pl. többet tud) a benzin Megújuló Energia Direktívában foglalt 83,8 g CO2/MJ foszilis energia komparátor értékéhez viszonyítva
766 TJ * 60% * 83,8 =38 514 tonna ÜHG megtakarítás érhető el.
Egy 54 m2-es panel lakás fűtési igénye ~ 1800 m3 földgáz. Szigetelés hatására csökkenjen ez 30%-kal (-540 m3/év).
10 000 lakás esetén ez 5 400 000 m3 = 183 600 000 MJ. 1MJ földgáz ÜHG kibocsájtása 56,1 g CO2, így ez összesen 10 299 tonna megtakarítás.
Jól látható, hogy a példaként említett energiahatékonysági program az etanolosnak épphogy csak a negyedét tudja teljesíteni és akár hogyan is nézem, ez sehogy sem közelíti meg azt a fránya etanolos ÜHG megtakarítást…. Mik vannak…!?"
Érdekes
Lenne néhány kérdése.
1:Mekkora kompressziót bír el a 95-ös benzin?
2:Változott-e az oktánszáma és mennyit a 95-ös benzinnek az 5%etanol hozzáadásával?
1:Mekkora kompressziót bír el a 95-ös benzin?
2:Változott-e az oktánszáma és mennyit a 95-ös benzinnek az 5%etanol hozzáadásával?
Tedd meg,hogy ezt a számítást levezeted a kedvünkért megint.Betenném a facebook green power e85 oldalra.Kíváncsi lennék mi a véleményük róla.Előre is köszi.
Magyarul azt mondja a paraszt,h 1000ft spórolás/100km?
Keményen számol.Itt van most kb 90 ft különbség,h végre engedtek az árból,eddig 75 se volt. 1000 ft az akkor 11L-nél jelentkezik. Úgy gondolkodik a kedves képviselő úr,hogy a magyar átlagpolgár 4.2 Quattro S8-al jár,eszik 11-et takarékos üzemmódban,és de jó,ha E85-öt rakok bele,akkor is 11L-t eszik,így ennyivel olcsóbban jövök ki.
Múltkor már kiszámoltam,akárki akármit mond, 46%-al több E85 kell ahhoz,hogy ugyanazt az energiamennyiséget kapjuk (KJ-ban mérve),mint 95-ös benzinnél. Ez nekem azt jelenti,hogy az E85-öt a benzin árának 2/3-áért kellene adni,hogy ne érjen bennünket HÁTRÁNY.
Keményen számol.Itt van most kb 90 ft különbség,h végre engedtek az árból,eddig 75 se volt. 1000 ft az akkor 11L-nél jelentkezik. Úgy gondolkodik a kedves képviselő úr,hogy a magyar átlagpolgár 4.2 Quattro S8-al jár,eszik 11-et takarékos üzemmódban,és de jó,ha E85-öt rakok bele,akkor is 11L-t eszik,így ennyivel olcsóbban jövök ki.
Múltkor már kiszámoltam,akárki akármit mond, 46%-al több E85 kell ahhoz,hogy ugyanazt az energiamennyiséget kapjuk (KJ-ban mérve),mint 95-ös benzinnél. Ez nekem azt jelenti,hogy az E85-öt a benzin árának 2/3-áért kellene adni,hogy ne érjen bennünket HÁTRÁNY.
ez HÜLYE!!!! 10e km-en 100e Ftot spórol aki etanollal jár? Hol él ez bazmeg biciklibelsőbe? 

jó neked, itt meg ma emelkedett 5Ftal. De mi a pöcsért? 

Van pár "fideszes" ismerősöm, nekik mindig az orruk alá nyomom hogy "na most hogy megkaptátok amit akartatok ne sírjon a nagy szátok".....persze jobb nemlesz nekem sem, csak mosolygok legalább hogy már ők is szidják...

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!