injector-karburátor-elektronika
aktuális téma

Elsősorban azokra a befecskendező fajtákra lennék kíváncsi melyet olyan elektronika vezérel amit chiptuningal módosítani lehet.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Ja végül is ha az 1.3 as mocival megy akkor az enyémmel (1.4) már nem?
Ja intercooler lasd lentebb vasilij modszere 5000 Ft-ert.
Egyebkent ezt be kell szerezni egy szivodizel turbositasahoz is, nem?
Egyebkent ezt be kell szerezni egy szivodizel turbositasahoz is, nem?
Nem kell elhinni, attol meg lehet igaz! :)
Milyen szimeringnek kellene erosebbnek lennie a turbositas miatt??
Kell egy uj hengerfejtomites, ez igaz, mivel meg kell bontani a motort.
Miert kellene komplett kipuforendszer?
Nem kell draga motorvezerloelektronika sem, a G60 komputere tokeletesen megfelel a celra.
A nagyobb motornyomatek egy dolog, de a korlatozott fordulatszamtartomany miatt azonos sebesseg mellett a kerekre ugyanannyi nyomatek jut mit egy benzinesnel.
Ha nem lennel teljesen kepben, egy megerositett 1.8 8v motor megdolgozott hengerfejjel, rendes vezerlessel, meretezett turboval legalabb 350 Loeros, nem 200.
De lehet roviditett elettartam mellett 500 Le fole is menni. Ezt persze mar nem keves penzert, gondolom ertheto.
Milyen szimeringnek kellene erosebbnek lennie a turbositas miatt??
Kell egy uj hengerfejtomites, ez igaz, mivel meg kell bontani a motort.
Miert kellene komplett kipuforendszer?
Nem kell draga motorvezerloelektronika sem, a G60 komputere tokeletesen megfelel a celra.
A nagyobb motornyomatek egy dolog, de a korlatozott fordulatszamtartomany miatt azonos sebesseg mellett a kerekre ugyanannyi nyomatek jut mit egy benzinesnel.
Ha nem lennel teljesen kepben, egy megerositett 1.8 8v motor megdolgozott hengerfejjel, rendes vezerlessel, meretezett turboval legalabb 350 Loeros, nem 200.
De lehet roviditett elettartam mellett 500 Le fole is menni. Ezt persze mar nem keves penzert, gondolom ertheto.
Ha nem haragszol meg, akkor ezt azért nem hiszem el!!!
amit leírtál az hitelesnek tűnik, csak azért némi motor erősítés (tömítések, szimeringek), hengerfejmunka, komplett kipufogórendszer, intercooler aplikálása, és a vezérlő elektronika cca. 1 milliót egészen biztos hogy veri, és akkor a fogyasztás az egekben van, a nyomaték meg sem közelíti a 426 Nm-t, illetve a motor élettartama igencsak kényes ponttá válik.
amit leírtál az hitelesnek tűnik, csak azért némi motor erősítés (tömítések, szimeringek), hengerfejmunka, komplett kipufogórendszer, intercooler aplikálása, és a vezérlő elektronika cca. 1 milliót egészen biztos hogy veri, és akkor a fogyasztás az egekben van, a nyomaték meg sem közelíti a 426 Nm-t, illetve a motor élettartama igencsak kényes ponttá válik.
Ha azt akarod, azt mondom! :)
Veszek egy 1.8-as 8 szelepes szivomotort, hogy szivo legyen, mert te azt szeretned kiindulasnak.
(Bar ugye ezt csak azert kotod ki, mert a VW-nel a szivo meg turbodizel ugyanaz a motor)
Veszek hozza G60 dugattyukat es hajtokarokat, egy bontott turbot, gyartoatok hozza leomlot, szivosort es voila.
De ha komolyan erdekel, tudok 450eFt-ert egy benzines, 240 Le-s VW 1.8 8v motort, ha kell, meg ma elviheted. BP-n van.
Veszek egy 1.8-as 8 szelepes szivomotort, hogy szivo legyen, mert te azt szeretned kiindulasnak.
(Bar ugye ezt csak azert kotod ki, mert a VW-nel a szivo meg turbodizel ugyanaz a motor)
Veszek hozza G60 dugattyukat es hajtokarokat, egy bontott turbot, gyartoatok hozza leomlot, szivosort es voila.
De ha komolyan erdekel, tudok 450eFt-ert egy benzines, 240 Le-s VW 1.8 8v motort, ha kell, meg ma elviheted. BP-n van.
Tehát szerinted egy 1900 ccm-es szívó motorból 200 le, és 426 Nm-t ki lehet hozni motor megvásárlással együtt 450.000.- Ft-ból bármilyen technikával (Ha a nitrót nem vesszük figyelembe)
....jól értem amit mondassz?
....jól értem amit mondassz?
Miert lenne dragabb egy bontott benzines motor mint egy bontott dizel motor?
Mindketto kommersz.
Mindketto kommersz.
Termeszetesen motorral egyutt ertem a G60 epitest is.
... konkrétan nem benzines-turbós-ból, hanem sima szívóból turbó ráépítéssel.
....Egyébként senki nem hasonlított össze semmit.
....Egyébként senki nem hasonlított össze semmit.
450-et!!... elnézést.
Én a motor vásárlással egyyütt ítram a 400-at!!!!
steet,
Nezz ennek kicsit utana jobban, szerintem!
VW 1.8 benzines G60 motor, G tolto kukaba egy nagyobbacska bontott turboval, gyari motorvezerlessel, nemi munkavan siman 200 Le/350 Nm felett van, toltonyomas kerdese csak mennyivel felette.
Ez nincs 400e forint.
De hadd ne mondjam milyen mas benzines motorbol hozhato siman ez a teljesitmeny.
Turbodizel motort hasonlits ossze turbos benzinessel, ha kerhetem.
Nezz ennek kicsit utana jobban, szerintem!
VW 1.8 benzines G60 motor, G tolto kukaba egy nagyobbacska bontott turboval, gyari motorvezerlessel, nemi munkavan siman 200 Le/350 Nm felett van, toltonyomas kerdese csak mennyivel felette.
Ez nincs 400e forint.
De hadd ne mondjam milyen mas benzines motorbol hozhato siman ez a teljesitmeny.
Turbodizel motort hasonlits ossze turbos benzinessel, ha kerhetem.
Azt nem vitatom, hogy te milyen eljárással, és milyen anyagkokból fogtál hozzá a benzines tuningjához, de mint az elább leírtam az 1.9-tdi-n módosított alkatrészek menyiségét, és árát,- nagyjából szerintem 450.000.- ből megvan úgy, hogy veszek egy motort is (csak a motorról beszélek!)- ezt a teljesítményt egy azonos ccm-es benzines autóból nem hozod ki soha, ennyi pénzből, különös tekintettel a 400 Nm-es nyomatékra.
Gondolom, hogy a munkadíj ami természetesen ezen felül van, az egy más kérdés itt is, csak úgy mint a te esetedben.
Gondolom, hogy a munkadíj ami természetesen ezen felül van, az egy más kérdés itt is, csak úgy mint a te esetedben.
Nekem régen a bömbiben egy 2000cc
ikerkarburátoros motor volt 40-es delortókkal. Városba átlagba 12liter. Ha odaléptem neki akkor olyan 25 liter. és ez komoly!!!
Jól ment, de nem annyira mint evett.
ikerkarburátoros motor volt 40-es delortókkal. Városba átlagba 12liter. Ha odaléptem neki akkor olyan 25 liter. és ez komoly!!!
Jól ment, de nem annyira mint evett.
Dizeltémában azért vagyok valamennyire othon, mert a barátom pont dízeltuningal foglalkozik. Ez zöld SEAT IBIZÁJA van 1.9 TDi. motorral. Rábaringen a 1/8-don 9.45 a legjobb ideje. Magyarországon talán övé az eggyik legkeményebb dízel. Ezért van rálátásom a dízeltuning anyagi vonzatára...
Nemakarom én összehasonlítani az autómat egy olajkályával csupán azt akartam leirni,hogy benzinest olcsóbb tuningolni.
Én azért tudom relatíve aprópénzből megcsinálni az autóm (Domiéhoz képest)
mert nem kell mindenért elmennem máshoz és fizetni neki...
pl. mennyibe kerül egy jó intercuuler? 70,80,100 ezer?
5000Ft-ért vettem egy bontott kamion intercuulert, kettévágtuk és heggesztettük.
Kész.
Ha ügyes vagy, sokat megtudsz spórolni.
BOV? 50euróért lehet rendelni németböl...
Mondjuk nincs is beleütve, hogy HKS.
Nemakarom én összehasonlítani az autómat egy olajkályával csupán azt akartam leirni,hogy benzinest olcsóbb tuningolni.
Én azért tudom relatíve aprópénzből megcsinálni az autóm (Domiéhoz képest)
mert nem kell mindenért elmennem máshoz és fizetni neki...
pl. mennyibe kerül egy jó intercuuler? 70,80,100 ezer?
5000Ft-ért vettem egy bontott kamion intercuulert, kettévágtuk és heggesztettük.
Kész.
Ha ügyes vagy, sokat megtudsz spórolni.
BOV? 50euróért lehet rendelni németböl...
Mondjuk nincs is beleütve, hogy HKS.
Nem akarlak lelombozni, de azzal a géppel az a baj, hogy nincsen lökettérfogat, elképzelhető, hogy lehetne valamit kezdeni vele, de nem biztos hogy érdemes.
Ha komolyan érdekelnek a lehetőségek nézd meg ezt az oldalt ,és hívd fel a mestert, ő elmondja neked, hogy mit lehet kihozni a gépedből.
Ha komolyan érdekelnek a lehetőségek nézd meg ezt az oldalt ,és hívd fel a mestert, ő elmondja neked, hogy mit lehet kihozni a gépedből.
Én is gondoltam már az karburátorosra való áttérésre... Mert városban 10 körül eszik az enyém de nem megy úgy, és akkor nem is nyomom neki.
Ennél a karbis csa kjobb lenne szerintem...
Ennél a karbis csa kjobb lenne szerintem...
Ha valaki találkozik az autóval ne kezdjen versenybe, csak ha rendelkezik a szükséges adottságokkal!!

Van egy haverom aki az 1.8-as seat ibizáját ami szériában injektoros karburátorosra csináltatta. Saját állítása szerint ugyan olyan tempónál kevesebbet eszik, természetesen a gyakorlat teljesen más, mert megy mint a barom és nehéz megállni, hogy ne nyomja neki.
Fogyasztás... nos, a dupla webereket is be lehet lőni, hogy 10nél többet ne egyen, bár szerintem az már csak legenda hogy emellett jól is megy. Ha rendesen be van állítva, meg figyel bent egy nagy vezérmű akkor olyan 15 körül... jobblábtól függően.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!