Hogy miért drága?Teszem azt,van egy akármilyen gyártó,aki előállít valami produktumot vagy bármit,amivel MUNKA van.Ezt forgalmazni kell,ezért kereskedőre van szükség.Probléma egy szál se,minden egyes gyártóra jut 10 kereskedő...Ezek a kereskedők egymás között is cserélgetik a cuccot;a lényeg,hogy minél jobban megvághassák egymást és ne legyen vele semmi MUNKA...Mert a MUNKA az büdös...
Ezért van az,hogy a gyártó megcsinál valamit 3 HUF-ért; a tuningkedvelő autós pedig hozzájut 30 HUF-ért...
itthon mindentéren fel van borulva az árazás, mellesleg alacsony a fizetés.. vicc amit itt ruhákért elkérnek pl... menj el nyugatra ott olcsobban vásárolsz olyan minöségü dolgokat mint ami itthon 15 ezer ft és egy szar póló.. vicc, és ez a tuningra is igaz.. ez az ország egy katasztrofa
na jó de ahhoz képest hogy pl a chip ára amit írtál a duplája az itthoni árnak,ahhoz képest a keresetük nem csak a duplája..........
szóval ott kint nekik annyi a 160ezer a chip-ért mint nekem lenne pl 30-40ezer
Bár azért néhány dolog tényleg túlzás, friss élmény(tegnapi): Leon első toldat(nem lökös, toldat) : 104.000 HUF. Fényezés és minden nélkül persze, az még plusz. Ha millióim lennének az autóra, akkor is inkább megcsináltatánám egy műanyagossal, mondjuk 30-ért.
olvasgattam itt a kommenteket, hat kulfoldhoz kepest nem vagyunk dragak. Sőt. ( leonomra Svajcban egy chip atszamolva 160ezer ft, itthon ez 80ezer...) De kulfoldon megnezed nem kezd boldog boldogtalan tuningolni. Csak azok csinaljak akiknek van annyi penze h jofajtat csinaltathasson, tesco okossagu szintek meg se jelennek. Itthon meg mar mindenki azt hisszi mekkora konnyu business ez.... emberkek azt hiszik itt par milliobol tuningboltot csinal, sajna nem igy megy ez.
Viszont a magyar csakazertis probalkozik es mivel a vasarolok 80% árérzékeny igy a gagyi olcso dolgokat forgalmazok keresnek jo sokat. De azt is szomorunak tartom h 10 helybol 8ban akkor adnak szamlat ha rakerdezek: És szamlával mi van? no mind1.
Sajnos ez a hobbi 90%ban a penzrol szol.
udv mindenkinek
ezt osztom, lehet szerezni reális áron is minőségi kiegészítőket/alkatrészeket de az átlagkeresethez képest az is drága, de nyithatnánk lassan miért drága itthon a kenyér/tej/túlélés topicot is
Aztatat!! Meee sok kontár van és feeenyomják az árakat! Monnyanak le a kontárok! Meg a kormány is tuningellenes! Monnyon le! A szomszéd meg rossz szemmel nézi a dübörgő zenét! Az is monnyon le! Mindenki monnyon le, ide nekem a hatalmat! Hagy monnyak le!
Pillanatnyilag nekem a tuning a motorolajcserét fogja jelenteni. Nos, ez a tétel másfélszer annyiba fog kerülni, mint a plafonmonitorom. Szal talán nem is simán a tuning drága. Minden aminek a kocsihoz köze van.