Hogy miért drága?Teszem azt,van egy akármilyen gyártó,aki előállít valami produktumot vagy bármit,amivel MUNKA van.Ezt forgalmazni kell,ezért kereskedőre van szükség.Probléma egy szál se,minden egyes gyártóra jut 10 kereskedő...Ezek a kereskedők egymás között is cserélgetik a cuccot;a lényeg,hogy minél jobban megvághassák egymást és ne legyen vele semmi MUNKA...Mert a MUNKA az büdös...
Ezért van az,hogy a gyártó megcsinál valamit 3 HUF-ért; a tuningkedvelő autós pedig hozzájut 30 HUF-ért...
Mo. megtanulta a kapitalizmus egyik alapszavát, amiről az egész szól, és hajtja is véres izzadtsággal. A szent szó: PROFIT.
Sajnos addig már nem jutottak a használati utasításban, hogy van egy ugyanilyen fontos szó, ami nélkül az első lepörög mint a mókuskerék döglött mókussal. Ez a szó meg a VÁSÁRLÓERŐ. Ettől termelődik újra az első szent szó. És a második szent szót olyan szinten kell tartani, hogyaz első ne nyomja el, különben nincs körfolyamat, összedől a kártyavár. Ez kérem szintiszta dualizmus. Egyensúly nélkül borul a bili. És mi már benne állunk a szarlavinában.
Régi szép időkben Kádár bácsi aszonta: a tej pedig legyen 2 forint 51 fillér. És lőn. Akár tehénvész volt, akár tejdömping, akár elhordták haza az oroszok kumisznak. Na ettől a 2,50-től vagyunk 50 év múlva is szarban. Maradunk is, amig az ELV örökösei ülnek az élen. Meg utánuk is még 20 évig mert a szar sokáig eláll.
ezért irtam,hogy valami arany középút kell.......de a mostaniak nem jönnek rá valamiért erre.......mindent lehet ügyesen és ésszel csinálni...valóban az a legjobb,ha valaki hosszabb ideig lehet egy helyen......legalább is ez lenne egy cél szerintem.De a mai vezetők csak rövid időben gondolkodnak szerintem,legalább is ezt tapasztalom
Az a baj, hogy a "rendszerváltással" (idézőjelben, mert lóxar se volt) beköszöntött Mo-on az ún. fogyasztói gazdaság. Mindent olyan áron kell adni, ami ideálisra van kalkulálva. Statisztikailag kiszámítható. Ha egy terméknek emelik az árát, egyre kevesebben veszik meg. Olyan áron kell adni, hogy a db-ár X vevő db-szám szorzó még pont a legmagasabb legyen. Ez a szorzat a legkisebb ártól a legnagyobbig egy haranggörbét mutat. Attól függően, hogy az adott termék mennyire szükséges, vagy mennyire van fix piaca, ez a haranggörbe a kicsi vagya magas ár felé tolódik. Pl. az üzemanyagot meg KELL venni, tehát az ár nem sokat csökkenti a vevői piacot, ezt feltolják. Hétköznapi ruhacikknél ha drága, nem veszik meg, ez lefelé tolja az árat (lásd kínai butik, tecsó stb). A tuning luxus kategória, viszonylag kis de stabil vásárlókörrel. Ez is középtől inkább a magas ár felé tolódik, kb mint a márkás parfümök, rolex óra stb. Itt jelentős árcsökkentés csak tömeges bojkottal lenne elérhető. Az olcsó gagyi tecsótuning vevőkörét meg növeli anormális cuccok magas ára, ami államgazdasági szempontból jobb. Tehát: jelentős boombastik kedvezményekre ne várjunk.
az rendbe van, én is lopnék, de azért adnék is a népnek, így tovább lehetnék hatalmon, kimernék menni az utcára, tovább seftelhetnék:) ez az igazság. azért mert lopok, még nem kell nemzetellenesnek lennem, lehetek emberséges
itt mondjuk drágább az üzemanyag, de leszarom, mert 3x, 4x jobban keresek és 10%-kal több a nafta
otthon vagy 1.5 alatti benzinesem volt vagy dízel, itt kapásból 1.6ost vettem
vagy velem mint disel gépessel fogják megfizettetni a különbséget?mert ugyebár azt mondták,sok a disel gép és ezért sok fogy ebből a fajtából...én nem tudom.......sokan éppen arra panaszkodnak,hogy benzinest azért éri meg,meg új gép vésérlásakor jelentősen olcsobb mint egy ugyanolyan tipus diselbe......akkor most mi is a helyzet?????Tömjük az olajjal foglalkozókat,hiszen igy is ugy is menni fogunk az utakon.