MINDEN AMI KARBON!
aktuális téma

HELLO MINDENKI.VAN MÁR MŰANYAG MEG MINDEN .... EZ ITT CSAK ---CARBON---.MINDEN AMIT A CARBONRÓL TUDNI KELL!MIT?HOGYAN?MIBŐL?MIÉRT?MOTORELEMEK,KAROSSZÉRIA ELEMEK,DÍSZEK,EGYÉBB ALKATRÉSZEK.KÉPEK BERAKÁSA ÉS SZAKIK SEGÍTSÉGE AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ.
REMÉLEM INNEN SOKAT TUDOK MAJD TANÚLNI.ITT NEM KÉRDÉS MIÉRT JOBB VAGY KINEK,MIÉRT TETSZIK.EGYSZERŰ OKTATÓ TOPIK.SZÍGÓRÚAN TANÚLNI.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Üdv!
Karbon fóliázási tanácsokat, tippeket szeretnék kérni!
Néhány belső elemet szeretnék karbon fóliával burkolni. Illetve már be is burkoltam.
Az eredménnyel viszont nem igazán vagyok elégedett...
Sokat kísérletezgettem a burkolási technikán és akár gödrös részeket is szépen betudok húzni.
A gondom a napsütés, illetve meleg! Sok helyen ahol kicsit meglett feszítve a fólia, ott a meleg hatására összébb megy és feljön.
Mi a megoldás, hogy ez ne történjen meg?
Esetleg lehet rossz minőségű fóliát vettem? Bár nem hiszem, mert ha hőlégfúvótól elernyed a fólia, a naptól is elfog, mert így nyáron iszonyúan feltudnak forrni a dolgok az autóban...
Ezt a fóliát használtam
Karbon fóliázási tanácsokat, tippeket szeretnék kérni!
Néhány belső elemet szeretnék karbon fóliával burkolni. Illetve már be is burkoltam.
Az eredménnyel viszont nem igazán vagyok elégedett...
Sokat kísérletezgettem a burkolási technikán és akár gödrös részeket is szépen betudok húzni.
A gondom a napsütés, illetve meleg! Sok helyen ahol kicsit meglett feszítve a fólia, ott a meleg hatására összébb megy és feljön.
Mi a megoldás, hogy ez ne történjen meg?
Esetleg lehet rossz minőségű fóliát vettem? Bár nem hiszem, mert ha hőlégfúvótól elernyed a fólia, a naptól is elfog, mert így nyáron iszonyúan feltudnak forrni a dolgok az autóban...
Ezt a fóliát használtam
nem valószínű, de az a gyanúm hogy külföldi billentyűs géped van, így az ékezetes betűk helyett zavaró karaktereket ír ki a kommenjeidben
talán próbálj meg ékezet nélkül írni, jobban olvasható

Sziasztok.
új vagyok itt a fórumban.
Szeretnèk èn is karbon dolgokat kèszíteni akàr az èlet bàrmely területère (nem kizàrólag autóhoz bàr elèg megszàlott vagyok). Cnc maróskènt dolgozok egyedi gyàrtàsban. Kèszítettem egy negatív 3D-s formàt aluminiumból finomra csiszolt felülettel hogy ezen ki tudjam tapasztalni a karbon szövet ill. Gyanta viselkèdèsèt. Ha ennek a minősègèvel megelègedek akkor szeretnèk hasznàlati tàrgyakat csinàlni. Van formalevàlasztóm 0.5 m2 200 g-mos karbon szövetem ès előző gyantàm. Mit javasoltok hogy ugorjak neki abszolút kezdőkènt. Azt gondolom nem vagyok műszaki analfabèta csak itt mèg kezdő. Köszönöm a vàlaszokat.
Szèp napot.
új vagyok itt a fórumban.
Szeretnèk èn is karbon dolgokat kèszíteni akàr az èlet bàrmely területère (nem kizàrólag autóhoz bàr elèg megszàlott vagyok). Cnc maróskènt dolgozok egyedi gyàrtàsban. Kèszítettem egy negatív 3D-s formàt aluminiumból finomra csiszolt felülettel hogy ezen ki tudjam tapasztalni a karbon szövet ill. Gyanta viselkèdèsèt. Ha ennek a minősègèvel megelègedek akkor szeretnèk hasznàlati tàrgyakat csinàlni. Van formalevàlasztóm 0.5 m2 200 g-mos karbon szövetem ès előző gyantàm. Mit javasoltok hogy ugorjak neki abszolút kezdőkènt. Azt gondolom nem vagyok műszaki analfabèta csak itt mèg kezdő. Köszönöm a vàlaszokat.
Szèp napot.
ismerős.nekem meg szaktudásom van és az érettségi hiánya miatt nem tehetek le tovább képzési vizsgákat,pedig kiráznám az ujjamból
Ilyen az a pop szakma

Ilyen az a pop szakma

Nekem például van, mégis betanított munkás vagyok...
Semmit nem ér manapság az érettségi, mégis mindenhol megkövetelik... Még kitörölni sem lehet vele, mert kemény a borítója!!!

Semmit nem ér manapság az érettségi, mégis mindenhol megkövetelik... Még kitörölni sem lehet vele, mert kemény a borítója!!!

"Magyarorszááág... Amit álmomban láttam, Magyarorszááág..." 

Már az érettségi fontosabb mint a szaktudás.Ráadásul a magyar fizetések nem teszik lehetővé a szaktudás megfizetését.

sajnos ez így van, nem becsülik meg a jó szakikat

Fura ,erről én is hallottam.

Ma Magyarországon a valódi tuning, halott. Szakembereket nem becsülik, a magasabb szakmai színvonalt igénylő termékek gyártása, negyed annyi nyereséget sem hoz, mint egy primitív törés javítás, vagy gyanta döngölés. Aki nyereséges a carbon cucban, az valójában a megfelelő anyagot nem teszi bele. Ez tény a hozzám járó rallysok beszámolójából.
a cső készítés engem is érdekel!

sajnos az a 1-2 centi nem eleg, meg akkor mar a futomuvet is lejjebb tekernem
A következő ami érdekelne az a szívócső készítése(szívó motorra)Az első képen ott van a motorom.A csőszakasz a blokktól a levegő mennyiség mérőig tartani.CÉL A HŐ KINT TARTÁS!(optika nem érdekel mert matt fekete lesz.)A kipuf felett megy és eléggé darabokból áll.plusz ku..a csúnya is.
Van-e értelme valamilyen hőszigetelőt tenni két réteg közé?illetve ,hogy lehet leszedni a mintáról...?
Van-e értelme valamilyen hőszigetelőt tenni két réteg közé?illetve ,hogy lehet leszedni a mintáról...?
a sárvédőket nem lenne elég peremezni?
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Ez biztosan jobb:
http://eurojet.hu/autodekoracios-folia/tuning-folia/mactac-carbon-folia-reszletek.html
Alkalmazási hőmérséklet: -40°C és +90°C között