Cikk: Neon és a rendőrbácsik

Témakör: Tuning
aktuális téma
Neon és a rendőrbácsik

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Csabdyboy
2007. december 10. 18:34
Lényeg!:
Elkanyarodtunk a témától, hogy mit szól a zsernyák a neonhoz!
Már ott tartunk hogy nem is kéne felrakni neont mert sokaknak nem tetszik, meg zavarja őket, tehát ha nem teszem fel, nem kell a rendőrrel vitázni, meg másokkal sem!
Akinek van annak azért mert tetszik neki, tök mindegy hogy megnézik-e vagy nem! Ennyi erővel semmit ne csinálj a gépeddel, mert megnézik ha jó a kipufogó, vagy jó a fényezése, vagy szól benne a zene!
De nekem ezek kellenek, ezek vannak, mert nekem tetszik! Ha bejön másnak annak örülök, de ki nem, ha valakinek nem jön be, sorry!!!
winy
2007. december 10. 18:32
a sima műszakin a fék,futómű lámpa kormány egyebek és az engedély köteles dolgok számítanak.pl.:fólia
Tronix
Mindeki mond mindefélét, elég nehéz ezt így helyre rakni. Azt tudom viszont, mivel az öcsém most csinálja a jogist, hogy a kresz tesztbe már van ilyen kérdés, hogy lehet e a kocsi alját neonnal díszíteni... vagy nem tudom pontosan hogy szól. Persze a válasz az hogy nem!
davidsz
Az van meghatározva , hogy mi lehet, és nemaz mi nem ...

A törvény nem írja le a nemlehetet.

Pl. Nem írja azt, hogyha kenyérpiritóval nem sabad senkit szájbavágni, pedig nem szabad
winy
a feljelentést meg lehet felélebbezni és meg kell indokolniuk.ugy mint a gyilkosságnál a bíroságon mikor benyögi a kötelező szöveget a bíró,hogy ez és ez a törvény alapján elítéljük.
winy
2007. december 10. 18:30
ezeknek a dolgoknak kell megfelelnie ahoz,hogy rámondhassa a rendőr,hogy megkülönböztető jelzés.a törvényben tiltás nem szerepel tehát ha a törvényben előírtak szerepelnek hibátlanúl a kocsin,nincs fent olyan ami megkülönböztetőnek számít akkor annyi pluszt tehetsz fel amenyit akarsz.
davidsz
2007. december 10. 18:30
Nem hiszem hogy kínaiul írtam volna le a dolgokat ....

18 neon volt a kocsimba anno kívül belül ...
Eredmény :
3 szigorított műszaki
250 ezer bírság egy év alatt

el lehet gondolkodni, hogymit lehet és mit szabad ....
micrás
2007. december 10. 18:29
engem úgy anblokk érdekelnének az autokra vonatkozo jogszabályok kerekek fólia stb
Szoltid
2007. december 10. 18:29
hello! elméletileg KPM is köteles nyilatkzatot adni róla, ha bemész és kérsz, én úgy tudom...
TaaT
2007. december 10. 18:28
hidd el, a feljelentés meg lesz... utána meg egy műszaki...
winy
Megkülönböztető lámpára és figyelmeztető lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
66. § (1) Megkülönböztető lámpával kell felszerelni a megkülönböztető fény- és hangjelző berendezés használatára külön jogszabály alapján jogosult gépjárművet. A járműre annyi megkülönböztető lámpát kell felszerelni, hogy a (3) bekezdésben meghatározott követelmények teljesüljenek.
(2) A megkülönböztető lámpa fényének nappal, a ráeső napfényben legalább 150 méterről, sötétben, tiszta időben pedig - a jármű távolsági fényszórójának bekapcsolt állapotában is - legalább 300 méterről határozottan felismerhetőnek kell lennie. A megkülönböztető lámpa csak kék, vagy külön jogszabályban meghatározott jármű esetében kék és piros villogó fényt bocsáthat ki.
(3) A megkülönböztető lámpát a járművön a lehető legmagasabban és úgy kell elhelyezni, hogy annak fénye minden irányban látható legyen.
(4) A megkülönböztető fény- és hangjelzés használatára jogosult jármű elején 1 vagy 2 db kiegészítő megkülönböztető lámpát is el lehet helyezni. Ezek átvilágított felületének felső széle 1,50 méternél magasabban nem lehet.
(5) A megkülönböztető lámpa elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy e lámpa a vezetőülésből minden más világító és fényjelző berendezéstől függetlenül - és a járművön lévő összes megkülönböztető lámpa csak együtt - legyen bekapcsolható.
(6) Az út, vagy közmű építésére, fenntartására, illetőleg tisztítására szolgáló gépjárművet és lassú járművet, valamint a megengedett hosszúsági vagy szélességi méretet lényegesen meghaladó járművet fel kell, egyéb járművet a külön jogszabály szerinti engedély alapján fel szabad szerelni figyelmeztető lámpával. A figyelmeztető lámpa felszerelésének a tényét a jármű forgalmi engedélyébe, illetőleg igazoló lapjába be kell jegyezni. Az olyan járműre, amelyen megkülönböztető lámpa van, figyelmeztető lámpát felszerelni nem szabad.
(7) A figyelmeztető lámpára a megkülönböztető lámpára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a figyelmeztető lámpa csak borostyánsárga fényt bocsáthat ki.
Csabdyboy
Rák tudja! De jó lenne már ilyet szerezni!
De szerintem nincs erre vonatkozo jogszabály, de ez nem azt jelenti hogy lehet neon vagy fólia vagy bár mi!
winy
2007. december 10. 18:26
én 3hétig kerestem a neten és tök véletlen találtam rá egy elektromos kisautókal foglalkozó oldalon
micrás
2007. december 10. 18:25
Sziasztok az ilyes fajta rendeleteknek hol lehet utána nézni?
Csabdyboy
2007. december 10. 18:24
Ezért mondtam, rendőre válogatja!
Ha a kezembe lenne a rendelet, ahhoz lehetne menni, de még senki nem mutatott ilyet!
winy
2007. december 10. 18:23
amúgy elég megnézni a csomó reklámautót éjjel ami neonos.ennyi
winy
2007. december 10. 18:22
a nincs törvény nem egyenlő tiltotal.a megkülönböztető jelzés dióhéjban:az autó kölső felületén,elején ,tetején ill.legmagasabb pontján elhelyezet olyan kék,egyes autóknál jogszabályban meghatározva kék és piros fényforrás ami villog illetve 360fokos fordulatot tesz.nappal nem tom pontosan azt hiszem 300-400méteröl látható éjjel mégtöbb.ennek a neon messze nem felel meg.szóval jelentsen fel és mutassa meg mi tiltja.ennyi.
Csabdyboy
2007. december 10. 18:21
Én is kilátok az enyém is jó fajta!
Csabdyboy
2007. december 10. 18:20
Jó ha nem tetszik az egy dolog!
De miben zavar bárkit is a vezetésbe?
Ha nekem tetszik, az én dolgom!
Nekem is lehet pár dolog ami nem tetszik néhány auton, de nem foglalkozom vele! Az ő gépe, az se érdekel engem ha csirkeszárnyat tesz fel a csomagtartóra, meg kigyót használ küszöbspoilernek!
Mindenki a saját izlése szerint csinálja!
Lehet javaslatot tenni, hogy esetleg nem tetszik, aztán eldönti a manus hogy jogos-e a lebaszás!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 4180 találat 209 oldalon