Cikk: Neon és a rendőrbácsik

Témakör: Tuning
aktuális téma
Neon és a rendőrbácsik

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Csabdyboy
2007. december 10. 18:00
Jó estét!
Én is megjártam a lehet nem lehet kérdést a rendőrségen, és tutira mondom hogy nem lehet neont használni menet közben, csak is fehéret!
Ez az egyetlen "szin" ami a kresz szerint is elöröl nézve lehet használni! Ez nem megkülömböztető szín tehát lehet használni menet közben is! Még soha nem láttam ilyet!
Amugy álló helyzetbe lehet használni a törvény szerint, de rendőre válogatja!
davidsz
2007. december 10. 17:59
Egyszerű válasz :

- Nem lehet neon sehol sem. Semparkolva sem sehogysem.

A kreszbe meg van határozva, hogy milyen világítás lehe a kocsidon. Ergó a többi tilos.

egy példa:

ŐParkolsz és világít a neonod. A rendőr a bunkóbbik odamegy és igazoltat. Ha van műszaki a kocsidon, akkor mingyá ne lehet neon mégállva sem :) - matrica levakar - vagy elküld szigorítottra.

Én ezt már átéltem jópárszor, és leírtam már jópárszor ...
Tronix
2007. december 10. 17:52
Na pont most volt az a problémám egy órája, hgoy lemelszelt a rendőrbácsi. Be van neonozva a kocsi belülről, van alatta is, de alapból semmi nem világít, nem világított most se. Elkérte a papirokat és mondta, hogy belenézne a csomagtérbe. Mikor kinyitom a csomagteret, akkor a belső neonok világítanak, még nem raktam a műszerfalhoz kis kiiktató kapcsolót, de mostmár az lesz.

Most jön a lényeg, montha hogy nagyon szép, meg ő nem szól semmit, de lenne olyan kolega, aki ezért feljelentene. Akkro a jelek szerint a csomitérbe se lehet neonom. Álló parkoló autón se lehet használni neont se kivűl se belül?
kéfényes
2007. november 17. 09:58
erre nagyon röviden: NEM lehet neon sajnos a jelenleg hatályos szabályok szerint ..... méghozzá semmilyen, az más kérdés, hogy ezzel együtt rengeteg auótn látok, de szerintem ők is azonnal lekapcsolják, ha rendőrt látnak.
üdv: egy gyakorlott kékfényes
kéfényes
2007. november 17. 09:55
jujj mennyit írta, bocsi akit esetleg zavar ..
kéfényes
2007. november 17. 09:54
Jó kérdés ... már én is veszekedtem rendőrrel hasonló miatt, azóta az autóban hordom a rendeletet, hogy meg tudjam mutatni neki. Nézd, ha nem kék vagy kék-vörös villogó fény (és mindegy ám, hogy az autón kívül vagy belül van!!), akkor nem az IRM rendeletet sérted meg, hanem a "közúti szabályok kisebb fokú megsértését" követheted el maximum, ugyanis a KRESZ szabályozza, hogy előre piros, hátra pedig fehér fény (a tolatólámpán és a munkahelymegvilágító lámpám kívül) nem lehet.
Na tehát a fehér is kiütve, marad a zöld mint kérdés, ezt valóban a frász se szabályozza, ezzel együtt szúrja a rend őreinek szemét természetesen. Egy sportegyesületben vagyok, és pont ezért van nekik egy olyan felvezető-autó, amin egy szép zöld fényhíd van, de láttam teljesen pirosat is, mert kék nélkül a piros sem minősül semminek, na ebbe elvileg az IRM rendeletet nem tudod megsérteni, csak a KÖHÉM rendeletet, ami kisebb fogú szabsértés lesz, de konkrétan tudom, hogy biztonsági cégek pl. egy időben előszeretettel tettek fel a kocsikra tiszta piros villogókat, aztán botrány lett belőle, leszedették velük, a pontos indokot nem tudom, azóta biztos látod az utakon, hogy rengeteg biztonsági autón egy az egyben ugyanolyan fényhíd van, mint a rendőrautókon, csak teljesen fehér, azaz színtelen búrával, és a kutya nem szól nekik, persze ennek vannak más okai is .....
Összegezve tehát az IRM rendeletet nem sérted mondjuk a zöld (de a kék) neonnal sem, merthogy nem villog és stb ... de ugye a KÖHÉM r. értelmében kívülről látható vagy netán kimondottan külső fényt elhelyezni tilos, és ez az amibe belekötnek. Ezzel együtt sokan tesznek rá magasról, és még akár kékfényt is használnak minden engedély nélkül ... hát hiába, sok minden múlik a fellépésen, de ha tuningról van szó, akkor sajnos az a rossz hírem, hogy tehát a neon fény a kocsi alján bizony kimeríti azt, hogy ugye kívülről látszik, azaz jön az indoklás, hogy alkalmas a forgalomban résztvevők megtévesztésére, zavarására, és bizony, bele fogsz ütközni a túl buzgó rendőrökbe.
Na aztán az értelmét ne kérdezd, mert én se értem, kit és hogyan zavar az, ha éppen neonfény van az autó alatt, de hát mit tudunk tenni ? Én ennyit tudok mondani, inkább kimondottan kékfényes kérdésekhez tudok érdemben hozzászólni, de ez a véleményem az egész témáról.
Üdv. egy gyakorlott kékfényes
davidsz
2007. november 16. 14:58
Nem láttam. Vagy nem szúrt szemet.
markyskus
2007. november 16. 14:40
visszakanyarodva kis offolás után, neon akkor nem lehet semmien?
markyskus
2007. november 16. 14:39
az is megvan csak haver másolja
markyskus
2007. november 16. 14:38
kizárt dolog, gyári toldat lesz csak mint a fehéren van
kornél1
2007. november 16. 14:36
o bazz! de én iylen bojlerra gondoltam, ami má attol törik ha gyorsabban mész
markyskus
2007. november 16. 14:35
az nem marad mert nem gyári löki van az enyémen, vagyis gyári honda civic 4 gen, csak az enyém 1,6i ez meg 1,6i-vt ami van rajta
kornél1
2007. november 16. 14:35
van korrekt fényezö dujvban?
kornél1
2007. november 16. 14:34
helyes! és maradjon gyári löki!
markyskus
no matrica, enyémen nem lesz, mondjuk az enyém fekete lesz telibe fóliázva
kornél1
nekem is tetszene! habár sztem én elöbb egy régebbi tigrát vennék, nekem az a nay kedvenc
lacarally
2007. november 16. 14:33
kérdezhetek tőled? a régi autóm tatabányára adtam el, nemlátni? oldalamon a fehér f-es
kornél1
2007. november 16. 14:33
meg iylen fekete sárkány matricával
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Összesen 4180 találat 209 oldalon