Cikk: Neon és a rendőrbácsik
aktuális téma

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
de az miért kell neked?
!

szeva!Pönge lett az első lökösöd!Te csináltad?

szerintem is mehet,csak nem szólnak érte de a borostyán sáűrga és a narancs sárga nem ugyan az.a borostyán az a citromsárga.látni néhány fényszoróban az utakon.vagy nem?
lucifer207
2008. január 18. 12:20
értelem szerűen.....a borostyánt az irányjelzőkre érti........tehát ez is rendőrfüggő,hogy a helyzetjelző sárga szinére harap e vagy sem.Mondjul most jöttem hosszabb útról haza...és jött velem szembe olyan akinek zöl vagy kék helyzetjelző fénye volt...a zöldnél vártam is hogy milyen masina lehet

lucifer207
2008. január 18. 12:16
szia..gyakorlatilag akresz azt irja...előre fehér és borostyán szin mehet...a borostyán meg narancs sárga

Első helyzetjelzőkbe lehet narancssárga izzót tenni vagy csak fehér lehet??
Vannak dolgok, amiket még egy csökött agyúnak is fel kéne fognia

oké ott a pont

Volt egyik ügyfelemnél egy munkabaleset, csávó olyan helyről (lépcső nélküli pódium) lépett le rosszul, ahová eleve fel sem mehetett volna
Az OEP azért akarta elmarasztalni a céget, mert nem volt kiírva, hogy nem lehet fellépni (hozzáteszem, hogy a pódium kb 1 méter magas és 200-250 gépnél van ugyanilyen)
Úgy sikerült nagy nehezen lebeszélni, hogy azt mondtam:
- Basszus, az irodában sincs kiírva, hogy az asztalokon táncolni tilos, vagy esetleg írjuk ki a WC-ben a piszoárokra is, hogy belesz*rni tilos???

Az OEP azért akarta elmarasztalni a céget, mert nem volt kiírva, hogy nem lehet fellépni (hozzáteszem, hogy a pódium kb 1 méter magas és 200-250 gépnél van ugyanilyen)
Úgy sikerült nagy nehezen lebeszélni, hogy azt mondtam:
- Basszus, az irodában sincs kiírva, hogy az asztalokon táncolni tilos, vagy esetleg írjuk ki a WC-ben a piszoárokra is, hogy belesz*rni tilos???

ezzel kapcsolatban, csak Davidsz kollegát tudom idézni:
"Az van meghatározva , hogy mi lehet, és nemaz mi nem ...
A törvény nem írja le a nemlehetet.
Pl. Nem írja azt, hogyha kenyérpiritóval nem sabad senkit szájbavágni, pedig nem szabad."

"Az van meghatározva , hogy mi lehet, és nemaz mi nem ...
A törvény nem írja le a nemlehetet.
Pl. Nem írja azt, hogyha kenyérpiritóval nem sabad senkit szájbavágni, pedig nem szabad."

Örülök, hogy ezredszer nem kellett leírnom

5/1990 KöHÉM és 6/1990 KöHÉM rendelet. ezek foglalkoznak járművekkel igazán. Éredemes átolvasni vannak benne érdekes dolgok és nagyjából értehtő módón vannak megfogalmazva...
lucifer207
2007. december 14. 14:49
az hogy lehet...persze nemirja....de nem is TILTJA...csak hogy pontositsak

[B]"előírások tartalmazzák az automatikus magasság állítás és a szintén automatikus fényszórómosás kötelezettségét"
lucifer207
2007. december 14. 14:46
ez rendőrtől függ hogy büntet e érte.....más ezzel foglalkozó fórumon olvastam,hogy volt akit feljelentettek...mire az érintett irt a xenon forgalmazónak,hogy milyen dolog ez......hiába gyári a cucc....a forgalmazó felteszi a kezét és old men ahogy akarod...sajna...ez a baj a neonnal is...olvastam hogy lehet a gép alatt,de nem lehet maga a fénycső látható és a gépet körbe,vagyis az utat max 30 cm-re világithatja meg.........KPM és BM rendeletekben kell kutakodni.Maga a kresz nem is foglalkozik neonnal.
Totalcar cikk - ennek a közepe táján...
"Az előírások
Kicsit kutattam, a "6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről" rendeletben.
A fénnyel kapcsolatban csak a misztikus 38. § paragrafust 2. bekezdését találtam:
"A világító és fényjelző berendezések által kibocsátott, illetőleg visszavert fények színkoordinátáit az 1980. évi 3. törvényerejű rendeletben meghirdetett -, az 1968. évi november hó 8. napján Bécsben aláírásra megnyitott - Közúti Közlekedési Egyezmény határozza meg." Na ezzel nem lettem okosabb. Viszont a 37. § 4-es bekezdése viszont eléggé világosan fogalmaz: "A világító és a fényjelző berendezésekben csak a berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel rendelkező izzólámpát szabad használni."
A KöHÉM rendelet 1. és 2. számú mellékletei viszont feketén-fehéren szabályozzák a gázkisüléses fényszórókra vonatkozó előírásokat, vagyis "A 48. és 98. ENSZ-EGB előírások tartalmazzák az automatikus magasság állítás és a szintén automatikus fényszórómosás kötelezettségét". Természetesen ilyen készletek is léteznek, de ezek a földi halandónak gyakorlatilag megfizethetetlenek, az olcsók tízszeresébe is kerülnek.
Összegezve: az automatikus ablakmosónak és szintszabályozás nélküli utólagos beépítéseknek hivatalosan hugyoztak. Ne higgyünk a forgalmazóknak, ha azt mondják, ebből nem lehet gáz, és ne csodálkozzunk, ha közúti ellenőrzés során jó esetben megbüntetnek, rossz esetben akár soron kívüli műszaki vizsgára rendelnek. Vizsgára se menjünk ilyen autóval. "
"Az előírások
Kicsit kutattam, a "6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről" rendeletben.
A fénnyel kapcsolatban csak a misztikus 38. § paragrafust 2. bekezdését találtam:
"A világító és fényjelző berendezések által kibocsátott, illetőleg visszavert fények színkoordinátáit az 1980. évi 3. törvényerejű rendeletben meghirdetett -, az 1968. évi november hó 8. napján Bécsben aláírásra megnyitott - Közúti Közlekedési Egyezmény határozza meg." Na ezzel nem lettem okosabb. Viszont a 37. § 4-es bekezdése viszont eléggé világosan fogalmaz: "A világító és a fényjelző berendezésekben csak a berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel rendelkező izzólámpát szabad használni."
A KöHÉM rendelet 1. és 2. számú mellékletei viszont feketén-fehéren szabályozzák a gázkisüléses fényszórókra vonatkozó előírásokat, vagyis "A 48. és 98. ENSZ-EGB előírások tartalmazzák az automatikus magasság állítás és a szintén automatikus fényszórómosás kötelezettségét". Természetesen ilyen készletek is léteznek, de ezek a földi halandónak gyakorlatilag megfizethetetlenek, az olcsók tízszeresébe is kerülnek.
Összegezve: az automatikus ablakmosónak és szintszabályozás nélküli utólagos beépítéseknek hivatalosan hugyoztak. Ne higgyünk a forgalmazóknak, ha azt mondják, ebből nem lehet gáz, és ne csodálkozzunk, ha közúti ellenőrzés során jó esetben megbüntetnek, rossz esetben akár soron kívüli műszaki vizsgára rendelnek. Vizsgára se menjünk ilyen autóval. "
vkit büntetett már meg a rendőr a xenon végett??
hol találok szabályzatot rá?
vagy elég ha állítható a fényszórómagasság?mert az enyémbe 4 fokozatba lehet állítani a magasságot.
és most rendeltem xenont
hol találok szabályzatot rá?
vagy elég ha állítható a fényszórómagasság?mert az enyémbe 4 fokozatba lehet állítani a magasságot.

és most rendeltem xenont
tudom! haverom vectra-ba is ilyen xenonos projektorom lámpicsek van, vizszintérzékelős, és kurva drága, bontottan csak a lámpa test volt hozzá 60e huf/db, mivel egy kutyu neki ment...

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!