Cikk: Neon és a rendőrbácsik
aktuális téma

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Szerintem meg a sok-sok sz@rul beállított xenonos-őrületes ködlámpás lámpás szembejövő megoldások vakítják el az embert. Egy-egy ilyennél heggesztőpajzsal kell szembe menni. 

Igazából a KÖHÉM rendeletben le van írva, hogy milyen világító és fényjelző berendezések lehetnek a gépjárművön...Viszont...A 37.§ kitér arra is, hogy ez a rendelet nem vonatkozik azokra a világító és fényjelző berendezésekre, melyek a gépjármű üzemszerű használata során kívülről nem látható. Puff neki...
És akkor meg is érkeztünk ahhoz a ponthoz, melyet úgy jellemeznék: játék a aszavakkal. ezt, hogy "üzemszerű használat", ezn nagyon sokféle képpen lehet értelmezni. Mi is minősül üzemszerű használatnak? Ezen el lehet mazsolázni. szvsz az, mikor már jár a motor. és szvsz ha nem jár a motor (parkolóban állsz) mehet bármi. ez egy fajta értelmezési mód.
Ez a jogszabály 18éves.
Úgy emléxem' anno ebben a fórumban te írtad, hogy volt "némi afférod" már a neonok miatt ugyi?

És akkor meg is érkeztünk ahhoz a ponthoz, melyet úgy jellemeznék: játék a aszavakkal. ezt, hogy "üzemszerű használat", ezn nagyon sokféle képpen lehet értelmezni. Mi is minősül üzemszerű használatnak? Ezen el lehet mazsolázni. szvsz az, mikor már jár a motor. és szvsz ha nem jár a motor (parkolóban állsz) mehet bármi. ez egy fajta értelmezési mód.
Ez a jogszabály 18éves.
Úgy emléxem' anno ebben a fórumban te írtad, hogy volt "némi afférod" már a neonok miatt ugyi?

én nemtom még abban a riportban volt mikor a hajógyárin voltak razzián a rendőrök, és ott volt egy neonos és küldték kpm-re
amúgy én a menetközbeni használatot szabályoznám, többi nem érdekelne.. menet közben se stroboszkóp se semmi.. 

Hát ez mókás,, hogy megakíthatja a szembe jövőt! Nem agylágyulásban szenved, aki ezt kitalálta? 

kékfényben láttam mintha nagyobb sebességnél megvakíthatja a szembe jövőt.. én már kinőttem a neonokból szóval nekem mindegy mit szólnak a rendőrök

Nem értem miért van Magyarroszágon tiltva a kocsi alá szerelt Neon. Éjszaka jobban látható az autó helyzete és ez elég jó hatással van arra, hogy a baleseti statisztikák csökkenjenek. Az utakat kellene kiszélesíteni, normálissan emgcisnálni és nem pedig birságolni agyba-főbe! Persze ez kiadás lenne és nem pedig bevétel. Nagyon sok helyen tapasztalom,h ogy a busz vagy kamion vagy nagyobb teherautó nem fér el a sávjában és a vagy kénytelen lehúzódni és így legyalázza az út szélét vagy engem szorít le a sávomból.
Vissza a Neonra! Szerintem nem lenne hülyeség engedélyezni és ezek a színek terén lévő megszorítások is idiótaságok! Az autó alján lévő fény esetén tök mindegy, hogy milyen! A rendőrök, tűzoltók, mentősök mind kötelessek a villogó mellett hangjelzést is adni és mivel villogójuk van, ezért már itt meg lehet húzni a határvonalat, hogy pl. villogó fényt nem lehet használni, csak folyamatos fényt! De a borostyánsárga fénynyelzést használó jármű is villogó jelzést ad! Nem értem ezt a beszűkült gondolkodásmódot, ami Magyarországon van.
Vissza a Neonra! Szerintem nem lenne hülyeség engedélyezni és ezek a színek terén lévő megszorítások is idiótaságok! Az autó alján lévő fény esetén tök mindegy, hogy milyen! A rendőrök, tűzoltók, mentősök mind kötelessek a villogó mellett hangjelzést is adni és mivel villogójuk van, ezért már itt meg lehet húzni a határvonalat, hogy pl. villogó fényt nem lehet használni, csak folyamatos fényt! De a borostyánsárga fénynyelzést használó jármű is villogó jelzést ad! Nem értem ezt a beszűkült gondolkodásmódot, ami Magyarországon van.
mit keresnének a konyhámban a rendőrök ???

Akkor az csöcs

a rendőrbácsi menetközben vizsgálja meg a neont 

Ugyanez lábtér naonnál is igaz...énnekem ha lenne neonom, úgyse használnám városban, max. parkolókban talikon,ilyesmin...és épp ezért nem kell neon...mert perpill még nem látom szükségesnek...
Emberek, tök egyszerű, ha autó alá akarja az ember a neont, akkor csinálja meg kapcsolóval, ami kicsit rejtve van, és városba nem kell használni, csak talikon, ennyi.

KÖHÉM rendeletet keresd ...ha megvan szólj és írj egy privit hol találtad, melyik komment please, és beteszem fórum témába akkor ...
Kösz majd utána olvasok

Ez nem így van!!!
Amíg van a kocsidon érvényes műszaki!!! - mivel ha van, akkor megkell felelni a jogszabályoknak, amiben az van mghatározva hogy mi lehet. NEON NEM!!!!
Amíg van a kocsidon érvényes műszaki!!! - mivel ha van, akkor megkell felelni a jogszabályoknak, amiben az van mghatározva hogy mi lehet. NEON NEM!!!!
Vissza kell olvasni ... KÖHÉM rendelet ... leírtam ebben a fórumban már 100x a dolgokat ...
sajna nincs időm vissakeresni, meg megint leírni.
sajna nincs időm vissakeresni, meg megint leírni.
zsolesz_
2008. április 03. 17:09
inkább 2-3 órásnak mondaném, de minden ember más ütemben halad :) én pl nem tudnám megcsinálni 

zsolesz_
2008. április 03. 17:07
persze
kiagyalod és megvalósítód pár led kell hozzá, sok szilo, egy nyáklap rajta pár kondi meg egy ic meg hasonló finomságok 

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!