Skoda Fabia galéria

Témakör: Tuning
aktuális téma
Skoda Fabia galéria
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
5 6 7 8 9 10
Mr.Spock
2004. július 20. 15:24
Japoba épített már ilyet valaki?
Bishop
2004. július 20. 15:08
Egyébként van egy újjabb találmány is.
a lényege hogy bindítod a verdát benyáról megvárod míg bemelegszik és aztán a kipufogó hőjének energiájával vizet bontasz. ebből lesz úgynevezett plazma. (hidrogén + oxigén)
ezt vezetve az égéstérbe ismét egyesül és megy az autó....
Azt mondják a megvalósítása nem túl bonyolult és ne mis túl húzós az ára. Nekem is van sok kérdésem ezzel az elmélettel kapcsolatban de ki tudja...
Aki mondta az meg fogja építeni, majd kiderül műkszik -e...
Bishop
2004. július 20. 15:04
Mr.Spock
2004. július 20. 13:57
Ezzel a témával többet kéne foglalkozni. Tud valaki valamit beépítésről tapasztalatokról.....szegény talicska nem csipázza ezt a forróságot
Amígó
2004. február 24. 14:04
Ahoj!
A lényege röviden: az égéstérbe finom permet formájában vizet (deszt) juttatunk, de egy kis metanol hozzáadásával még jobb lesz. Szóval bejut a permet és gőzzé válik. Tudni kell, hogy 1 liter vízből 1600 liter gőz lesz, ha mind elpárolog. Képzelheted, hogy mit művel(ne) a dugattyúval... De az a poén, hogy ez még tetszik is a motornak. Csendesebb lesz, nagy kompressziójú gépeknél - ha esetleg csörögne a nem megfelelő oktánszámú benzin miatt - az égés szép lesz, nő a póver, nő a nyomaték, a moci mégsem szarik be. A vízmennyiséget viszont kísérletezni kell. Ha megvan a bejuttatási mód (pl. szélvédőmosó tartály+szivattyú), akkor már csak gépészkedni kell. Ez most így egy kicsit zavaros lehet. Ezért itt egy link, ahol bővebben van anyag és talán érthetőbb lesz:
Vízbefecskendezés.
gyugyu
2004. február 24. 12:16
Szia elöszöris egy fontos kérdés !
Mi a rák ez? Elöre is kösz.
XJS
2004. február 24. 11:15
Kerdezzetek Falco-t, o hasznalja is. Aquamist 1S renccert, ha jol emlexem.
PelyV(T)i
2004. február 24. 11:09
Én is hallottam régbben valami ilyesmiről. Nincs véletlen egy oldal, ahol több infót kaphatnék rólla?
Amígó
2004. február 24. 10:12
Jó ideje gondolkoztam ezen a vízbefecsi-dolgon. Van valakinek gyakorlati tapasztalata? Amit én tudok, - összeszedvén innen-onnan - hogy eléggé optimalizálódik (javul) a motor teljesítménye, vagy inkább szinte minden jellemzője. Pl.: halkulás, LE nő, nyomaték az effektív hengernyomás növekedése miatt nő, fogyasztás csökken, motorhűtés javul, stb. Vessézzük, ha van kedvetek.
Am
2004. február 24. 10:07
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
5 6 7 8 9 10
Összesen 190 találat 10 oldalon