Az alapötlet az lenne, ha leírnátok a tapasztalatokat a rugókkal kapcsolatban.
MÁRKA + TAPASZTALAT
Én ugyanis RENDESEN megszívtam, mert vettem egy JOM rugót, ami kifejezetten arra motorra/típusra készült ami nekem van MÉGIS A GYÁRI ÉRTÉKTŐL ELTÉRŐ mm-t ült be az autó, és úgy már nem igazán tetszett! Szóval mit érdemes venni (valódi tapasztalat, és nem olyan hallottam, meg szomszédnak ilyen van), TOVÁBBÁ NEM PEDIG EZ KÉNE AZ ENYÉMBE, MEG KI TUD SZEREZNI ILYET, STB, MERT A TÖBBI TOPIKBAN MAJDNEM EZ VAN CSAK!
Jelen helyzet (nálam)
Eibach 50eFt felett, ami nem is biztos hogy "beüli" a gyári értéket, vagy KW amiről semmit nem tudok.
Csak annyit hogy olcsóbb!
Szóval hurrogás helyett komoly hozzászólásokat várok a szakiktól!
Béke!
Nekem majdnem lett egy Weitec 35/20. A hazaiak közül senki nem tudott tapasztalatot mondani.Aztán érdeklődtem egy német oldalon ott sokan írták, hogy az autó ferdén állt velük, mégpedig oldal irányban. + kaptam még 1 képet ami úgy néz ki mint ha elől lenne 20 és hátul a 35 Ha azonban lenne mégis valakinek 35/20 lécccci milyen?
hát előbb utóbb szétb@ssza a gyári gátlókat, úgyhogy ha hosszú távra vesz vki autót, akkor sztem vegyen gátlókat is. Hangsúlyozom, h a magyar utakon. mert a lyukak, és egyéb szarok miatt mennek szét
ezért nem is hagyják pl a VW-nél h ne gyári ültetőket rakjál bele, mert ha szétmegy a a gátló, akkor azt a saját pénzedből kell cserélni
De úgytom, h pl a toyotánál vehetsz bele bármit, ha vmi gyári alkatrész elromlik, kicserélik, és nem nézki h mi miatt ment szét
Mikor a rugókat vettem, én is 1000 emberrel beszéltem, szerelőkkel, Fordosokkal, ültetésen már átesett emberekkel, rally autó építő emberekkel ,de mindenki mást mondott. (kell -e gátló csere vagy sem)
Aztán bedühödtem és az Eibach rugóknál döntöttem. Úgy fest jól !
Ülteteésnél a gátlók cseréje inkább tipusfüggő. 30mm-es ültetésig elméletileg nem kellene cserélni. De pl. a Lanosnak annyira szarok voltak a széria csillapítói, hogy mindenképpen cserélni kellett.
Én meg vagyok elégedve az Eibach-al, szépen tartja a magasságát évek óta. Viszont két ismerősömnek is eltört már. Az enyémen is észrevettem, hogy az alsó 3 kanyar összeér és egymást dörzsöli, ami hosszú távon akár töréshez is vezethet.
Nekem Eibach van, nem igazán méregedtem, hogy tényleg annyit ültetett-e mint amit írtak róla de 35mm biztosan van. Az autó stabilab lett, nem billeg és bólint nagyot fékezésnél. Lehet érezni, hogy keményebb lett a rugózás de egyeltalán nem zavaró. Ami fontos, hogy 4 személlyel teljesen megpakolva sem ér bele a kerék a karosszériába.
Na erről meg annyit, hogy én leleveleztem a KONI-val (egy levél ment hollandiába, egy németbe) hogy mi legyen, menjenek a gyári telók a levesbe, vagy sem.
Pedig a KONI mondhatta volna hogy "vegyé telókat nálam", de nem tette.
Úgyhogy szerintem a rugókon igenis nagyon sok múlik!!!
Ezzel azért vitatkoznék!
A Ford a vadi új gyári Focushoz adja a 30/30 -as Eibach rugókat. A gátló az ugyan az marad.
Persze a tökéletes megoldás valóban az új gátló beszerelése is, de azért egy jó rugó nem vágja haza a gyári gátlókat 30/30 -as ültetésnél.
Szerintem...