E-Matrica 2015.01.01 ->
aktuális téma

Mivel minden gépjárművet vezetőt érint új év alkalmával kezdődően, úgy gondoltam itt meg tudunk vitatni minden leheteséges kérdést! Ui.: BUÉK! E-Matrica
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Van olyan hely ahol kb ingyen is kapsz, mivel kihal a nyugdíjas pl tudok Zalaegerszeg melletti 100-200 fős falukban. Üresen áll több ház is. Nyilván nem egy új építésű ház, de van 1-2 ami 1-2m ráfordítással egész jól helyrepofozható lenne. Persze nyilván a kutya nem fog odaköltözni.

Azt azért hidd el, hogy 5 millióból vidéki falvakban (Fejér, Baranya, Bács-Kiskun, CSongrád stb. megyékben) komplett 30-40 éves jó állapotú családi házat kapsz
2-3000 m2-es kerttel. Persze köllteni kell rá, mint minden használt házra.
Kertben meg tudsz termelni a családnak sok mindent (persze kb. drágább lesz és csak idényjellegű, mint a TESCO-ban megvenni).
A fő kérdés a munka - na az nincs 90%-ban, tehát ingázol egy városba.
2-3000 m2-es kerttel. Persze köllteni kell rá, mint minden használt házra.
Kertben meg tudsz termelni a családnak sok mindent (persze kb. drágább lesz és csak idényjellegű, mint a TESCO-ban megvenni).
A fő kérdés a munka - na az nincs 90%-ban, tehát ingázol egy városba.
HIdd el, találnál itthon 50-100 ilyen embert egy szakértői kormányhoz. Csak nekik nincsnek politikai összeköttetéseik, nincsenek a politikai térképen (ami azért nem baj), így ismeretlenek számunkra.
Ha kicsit is belegondolnál te sem akarnál forradalmat
Milyen jó is lenne törne zúzna gyújtogatna a csőcselék, mint 2006-ban. Kb másnap egy euró lenne 450 Ft, az államadóságunkat rögtön meg is dupláznánk. Bravó
Ukránok is milyen marha jól jártak ezzel a kis laza háborúval amibe belecsöppentek. Csupa öröm és boldogság azóta az életük. De hátha nekünk nagyobb szerencsénk lenne és a független szakértő kormány majd egy csapásra eltünteti a munkanélküliséget, az adókat a felére csökkentik, a minimálbér 1M Ft lesz, sőt ha marad még kraft a varázspálcában az államadósságunkat is eltünteti. Csak az a baj, hogy nem találnál 50 olyan embert itthon, aki teljesen független minden eddigi politikai erőtől, ért is valamihez és nem ugyanúgy lopna mint eddig mindenki. A békés és valódi alternatívát jelentő változás akkor következne be, ha az emberek képeznék magukat, nem ülnének fel a megosztásnak, nem az irigykedés és az egymásnak keresztbe tevés menne. Egy ilyen új generációból kitermelődhetne egy értelmes vezető réteg. De ez kb sohasem fog megvalósulni. Úgyhogy aranyos a naivitásod, de a nagy szavak előtt inkább gondolod végig a dolgokat

Ha nem gond azt nem venném alapnak, hogy Te mit hiszel arról, hogy én mit gondolok vagy érzek
Hacsak nem vagy médium, ez a Te saját hiedelmed.
Azt írtad hogy szerinted sokkal egyszerűbb a rendőröknek a 30-as táblánál trafizni mint nekimenni a politikusoknak, mivel az megterhelő nekik és ezt nem is érted.
Erre írtam, hogy akár jó rendőr akár nem jó rendőr, ha feljebbről az a parancs hogy mérsz vagy nem kapsz fizetést és még el is ítélnek, akkor nehéz mérlegelni, hogy inkább levakuzza a gyorshajtót vagy holnaptól se gázsi, se családapa és nemigazán jön szóba az a döntés, hogy most nekimenjen a rendszernek vagy ne.
Ha az bánt hogy nem arra reagáltam, hogy miért nem mennek a politikusok ellen, akkor sorry, azt a részt nemigazán tartottam említésre méltónak
Azt helyeztem előtérbe, hogy nyilván szemet szúrt már, vagy esetleg hallottad vkitől, hogy ott gubbasztottak a tábla tövében... ahelyett hogy lázadnának..

Azt írtad hogy szerinted sokkal egyszerűbb a rendőröknek a 30-as táblánál trafizni mint nekimenni a politikusoknak, mivel az megterhelő nekik és ezt nem is érted.
Erre írtam, hogy akár jó rendőr akár nem jó rendőr, ha feljebbről az a parancs hogy mérsz vagy nem kapsz fizetést és még el is ítélnek, akkor nehéz mérlegelni, hogy inkább levakuzza a gyorshajtót vagy holnaptól se gázsi, se családapa és nemigazán jön szóba az a döntés, hogy most nekimenjen a rendszernek vagy ne.
Ha az bánt hogy nem arra reagáltam, hogy miért nem mennek a politikusok ellen, akkor sorry, azt a részt nemigazán tartottam említésre méltónak

Meg mondom őszintét,én meg az egyéni nézeted szarom le.
Nem hőbörgök,csak nem dugom homokba a fejem,mint te! Nem baj,majd a tesókákat,meg a politikusokat majd eltartod... Mert ha rajtad múlik,50 év múlva se lenne változás,mivel neked se a forradalom,se a kormány váltás nem lenne jó,mert minek úgy se változik semmi....(független hozzáértő kormányra gondoltam mellesleg). Nem baj,majd vigyorogva halsz éhen,mert te nem szeretsz lázadni,hőbörögni úgy se
Befejeztem,mert a veled való beszélgetésnek,úgy se sok értelme van...

Ez megint öngól, mert a "mások lenyomását" velem kezdted, hogy hülyének néztél egy kiragadott mondat miatt, ami ráadásul nem is témába vág
színtiszta fölösleges kötekedés..ha meg megemlítem, h nem jól mondod, akkor jösz ezzel a bugyuta szöveggel, meg megsértődsz..hát na, sajnálom, nem tudok így veled mit csinálni
de azt csinálsz ezek után végülis, amit akarsz

ramegyek egy szakaszon az eddig fizetos "elkerulore" vagy minek hivjak. Ez biztos, megtettem parszor ezt az utat, hidd el. Amugy nem baj, ha mondjuk du. 3-kor erkezem mint most, hazamegyek vonattal is, de ha reggel 6-kor indul a gep, meg vonat sincs.
ezzel pontosan nem vagyok tisztában. szoktam arra jérni, de a reptérről vissza, mindig a 4-esen megyek főleg sötétben, mert olyan szarul van kitáblázva, hogy eddig este mindig túlmentem és nem mentem rá az M0-ra. mindig az üllői úti kereszteződésig eldzsalok
de ha szolnokra mész a reptértől, ott csak a 4-es út van végig. nem mész a pályára.

akkor egy masik pelda, bar mar leirtam. Szolnoki a csaladom, evi 3-4x hazajarok altalaban repulovel. A repterrol a 4-es utra raterni utba esik egy par km-es szakasz, ami eddig ingyen volt. Masik ut nincs. Vagyis ha valaki a 4-es utrol akar a repterre menni, fizessen. Jah, ugyis gazdag ha kulfoldre jar, igaz?? A 4-es fouton rengeteg halalos baleset tortenik, es nagyon reg igernek autopalyat, de meg mindig sehol... Ennek ellenere, aki a 4-es fout menten lakik, fizessen azert a 3 km "autopalyaert" amin at kell kelnie. Es fogadjuk nyugodtan, es torodjunk bele, mert ezzel is hozzajarulunk az allamkasszahoz (tomjuk valaki zsebet... ) Ezt a szakaszt, ami egy teljesen elhanyagolt megyet erint, miert nem lehetett kihagyni?? Pest megye, de a csoro videki jonn errol az iranybol. Na mindegy, ezert is jarok haza ritkan

"Think out of the box" Gondolkozz nagyban. Aki csak magára vetíti az eseményeket nem láthatja, hogy mi történik nagyban. Ami nem történt nem véletlenül történt, közhely, de van benne valami. Az adott szitu mindig rávilágít valamire, csak nem mindig vesszük észre mert leköti a figyelmünket.
Lenyelni a békát megint csak nem jó, a bent rekedt düh szép elváltozásokat produkálhat főleg máj-gyomor-epe-hasnyálmirigy tájékon.
De ha nagyon NLP-sen akarom megközelíteni: minden nyomozóval ez a tapasztalat? Vagy még nem találkoztál minddel.
A közlekedésis példádból: Előfordult már Veled, hogy ha csak 1 pillanatra is de élvezted más szivatását?
ezekre az azonnali válasz általában a : NEM! de ha elkezdünk kutakodni.. mindig találunk vmit
Lenyelni a békát megint csak nem jó, a bent rekedt düh szép elváltozásokat produkálhat főleg máj-gyomor-epe-hasnyálmirigy tájékon.
De ha nagyon NLP-sen akarom megközelíteni: minden nyomozóval ez a tapasztalat? Vagy még nem találkoztál minddel.
A közlekedésis példádból: Előfordult már Veled, hogy ha csak 1 pillanatra is de élvezted más szivatását?
ezekre az azonnali válasz általában a : NEM! de ha elkezdünk kutakodni.. mindig találunk vmit

Jó a sejtésed tagadni fogom
Nem nyugtatni akarok én senkit, felőlem úgy kap agyvérzést a sok hülye ahogy akar. Orvosoknak is meg kell élni valamiből
Csak nem látom értelmét a hőbörgésnek. MSZP-nek is voltak jó ötletei, vizitdíjjal is kiküszöbölték volna, hogy a sok vénasszony fölöslegesen ücsörögjön az orvosnál, aztán az OEP meg fizesse gazdagon az ellátását csak mert unatkozik otthon. Azon is ilyen felháborodás volt, pedig az is 300 Ft-os tétel volt. Vagy megszüntették volna a sok kihasználatlan MÁV járatot, erre ezek azt is visszaállították. Ez is egy hatalmas probléma, hogy itt mindenki csak ebben a Fidesz-MSZP dimenzióban tud gondolkodni. Ha az egyik mond valamit a másik csak azért is az ellenkezőjét. Ha annak idején megegyeznek egy minimális országfejlesztési koncepcióban és azt következetesen végigviszik már nem itt tartanánk. De úgy nem lehet haladni, ha 3 évente lerombolja az egyik, amit a másik talán jobbá tett, vagy legalább nem rontott rajta.

Mások lenyomásával nem magadat emeled
Annak tűnhet, de nem
Ne aggódj tudnék én is olyan szépeket írni Rád, de egyszer megtanultam hogy nem érdemes elindítani
Örülj inkább, nagyot mondtál

slcr
2015. január 05. 20:49
Azon kívül, hogy az összes békát csendben lenyeltem, segítenél, hogy károsultként hogy is tudok még jó példát mutatni?
A nyomozóik nem érnek annyit sem, mint egy bad sectoros floppy, ez a személyes tapasztalat.
A közlekedésiek egy része meg saját bevallása szerint is élvezi, ahogy másokat szívathat. Na, ezekkel meg pont nem volt soha semmi dolgom.
Ilyenkor mi van?
A nyomozóik nem érnek annyit sem, mint egy bad sectoros floppy, ez a személyes tapasztalat.
A közlekedésiek egy része meg saját bevallása szerint is élvezi, ahogy másokat szívathat. Na, ezekkel meg pont nem volt soha semmi dolgom.
Ilyenkor mi van?
Ja mert szerinted itt ingyen dobálják mi? Te is akkora észlény pesti vagy aki szerint a Pest tábla után leesik a térképről
Képzeld itt is 7-8M egy 50 nm körüli lakás, ami nem a cigányputriban van és mondjuk kisebb felújítással költözhető. És képzeld el mellé itt még nem 150-200e az átlagfizu, hanem örülnek a 150e-nek is mint majom a farkának. És sokan 100-120e-ért szopják a faszt 3 műszakban valami gyárban. De ismétlem, ha itt olyan marha jó a helyzet miért nem költözöl ide? Neked is lehetne 5M-ért kertes házad. Ja hogy pofázni a semmiről azt könnyebb...

Mindenki megérti, akinek 2-nél több iQ-ja van
nem egy parciális differenciálegyenletet vezettem le

Ezek mind valós problémák, igazad is van
Politikai szinten is el van/volt itt már baszva sok minden. Sőt a legtöbb dolog
De amíg az emberek is hülyék mint a segg, addig nem is fogunk előrelépni. Itt még mindenki a köcsög Kádár rendszerben él, hogy csak faszt kell vakarni 8 órán át a munkahelyen utána meg kocsmázni, aztán állambácsi majd utalja a tanácsi lakást, oktatja a hülye kölykét, kezeli a szétivott máját stb. Sajnos úgy nem lehet növelni a bevételeket, hogy 90 óta 2.-3. generáció nő úgy fel, hogy csak segélyeken tengődtek. És ez feltétlenül cigány probléma, mert rengeteg ilyen semmirekellő "magyar" is van. Hány olyan embert láttál, aki gimiben felvételi előtt 1 nappal, azt sem tudta hová fog menni? Aztán csodálkozik, hogy a töri-néprajz diplomával nem lehet semmit kezdeni. Hány munkatársad van, aki ugyanannyit keres mint te, mégis ő már fizu után 2 héttel éhen akar halni, miközben te kijössz a fizudból? Hány hülye madár volt, aki megvette a lakást 30 év hitelre egy büdös fillér nélkül vagy a Suzukit tíz év hitelre? És annyi esze nem volt, hogy akár csak átfussa!!! nem elolvassa a szerződést. Mert neki csak az volt a legnagyobb problémája, hogy milyen színű legyen a csempe... Lehetne példálózni hetekig, nem fogyna el sajnos. És igen mi az ilyen barmok miatt fizethetünk egyre többet. De azt fenntartom, hogy a rinyálás nem segít. Vagy kitermeled vagy elhúzol innen. Döntse el mindenki saját belátása szerint.

Leszarom a Fideszt meg a másik oldalt is. Szerinted én örülök, ha fizetni kell? Rohadtul nem. De igen, 5e Ft-ot már leszarok, amikor évi 1M-ót befizetek. Ezt a szemétdombot fenn kell tartani, ha tetszik ha nem. Amihez bevétel kell. 25 éve itt tartunk, ha nem tűnne fel. A sok idióta meg 25 éve is csak a pofáját jártatta meg szétitta az agyát, ahogy ma is. Felőlem hőböröghetsz ahogy csak akarsz, pont leszarom. A Fidesz is ívesen le fogja szarni, meg majd ha kormányváltás lesz a MSZP/DK stb bohócgyülekezet is. Ha még mindig úgy látod van értelme hőbörögni hajrá, én inkább értelmes dolgokkal foglalkozom és pénzt keresek, hogy több kurva stadion épüljön

azon konkreten felrohogtem, hogy a Kosa azt adta elo pokerarccal egy interjuban, hogy egy ingatlan befektetovel elcsereltek a debreceni keglijuket arra a romai parti kecora ami a felesege neven van de o lakik benne (ami ket lakas egybenyitva, es ott 45-50M-nal kezdodnek az arak per lakas)
ja biztos ove volt debrecenben a Nagytemplom, nem? vagy volt egy egesz sajat utcaja, mert maskepp nem nagyon jon ki a "csereertek" ugy, hogy nem fizetett ra melle par tizmillert sajat zsebbol
plane ugy volt szep a tortenet, hogy volt ez a cseremese egyszer, meg egybol vettek is egy masikat debrecenben
oszt mibúú?
ja biztos ove volt debrecenben a Nagytemplom, nem? vagy volt egy egesz sajat utcaja, mert maskepp nem nagyon jon ki a "csereertek" ugy, hogy nem fizetett ra melle par tizmillert sajat zsebbol
plane ugy volt szep a tortenet, hogy volt ez a cseremese egyszer, meg egybol vettek is egy masikat debrecenben
oszt mibúú?

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!