E-Matrica 2015.01.01 ->
aktuális téma

Mivel minden gépjárművet vezetőt érint új év alkalmával kezdődően, úgy gondoltam itt meg tudunk vitatni minden leheteséges kérdést! Ui.: BUÉK! E-Matrica
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Erre megint csak az a válaszom, hogy van ilyen ember meg van olyan.. Gondolj bele, 1 kocsiba olyat fognak ültetni aki ilyen is meg olyan is?
Meg ahogy írtad: "napi kvótát".. tehát parancs a napi a kvóta, innentől fogva hogy élvezi-e a behajtást vagy sem, embere válogatja, de ha nincs meg repül.
Az ebben a lényeg, hogy általánosítotok. A negatív info ezerszer jobban terjed mint a pozitív, emiatt azt gondolhatnánk, hogy abból van a több.. Pedig nem, csak a pozitív nem olyan érdekes
Nézd meg a híradót: negatív, vagy pozitív hírekkel van tele? Ha egyszer mondják, elhiszi 10 ember.. ha 10-szer mondják elhiszi 1000 ember.. ha 100-szor mondják, még ő maguk is elhiszik.
Személy szerint volt dolgom ilyennel is meg olyannal is.. így utólag nem mosolygok a pozitívon se, mert ki tudja hogy azért mert velem elnéző volt mit vont magára.. pedig jó ember. Nehéz jónak is lenni meg teljesíteni is. Tudjátok.. az vesse az első követ aki mindig minden helyzetben jó
Meg ahogy írtad: "napi kvótát".. tehát parancs a napi a kvóta, innentől fogva hogy élvezi-e a behajtást vagy sem, embere válogatja, de ha nincs meg repül.
Az ebben a lényeg, hogy általánosítotok. A negatív info ezerszer jobban terjed mint a pozitív, emiatt azt gondolhatnánk, hogy abból van a több.. Pedig nem, csak a pozitív nem olyan érdekes

Személy szerint volt dolgom ilyennel is meg olyannal is.. így utólag nem mosolygok a pozitívon se, mert ki tudja hogy azért mert velem elnéző volt mit vont magára.. pedig jó ember. Nehéz jónak is lenni meg teljesíteni is. Tudjátok.. az vesse az első követ aki mindig minden helyzetben jó

én már az elején azt gondoltam, és írtam is, kb a 50. komment körül, hogy most már látom ki mi, akik irogattak.
de most már leírom amit akkor is gondoltam.
nem sértődést kérek az érintettől, nem azért írom, de nekem marhára így jön le.
szóval morfeusz fityeszes. (persze most tagadni fogod
)
azzal próbálja álcázni, hogy azért kicsit bólogat arra, hogy nem kéne, meg így meg úgy, de közben az írásaiban próbálja nyugtatni az embert, próbálja a beletörődömséget erősíteni, a lázadást visszafolytani.
"nyugaton sincs kolbászból a kerítés"
mintha a főnököm hallanám. /más sem keres jobban, sehol sem fizetnek meg jobban/ ezt tutti tanítják nekik.
szóval inkább ismerd be, akkor sem kapnál ennyi savat, és már kicsit tényleg kezd úgy tűnni, hogy a puska visszafelé sül el.
az olyan indok felháborodást nem értem viszont, hogy mer eddig ingyenes volt.
mennyivel volt több ingyenes szakasz? azokat a szakaszokat, akik csak az ingyenesen mentek, vajon hányak vannak? nyílván sokkal kevesebben, mint akik most kárálnak miatta. tegyük fel valaki úgy járt dolgozni, hogy miskolc debrecen, most csak mondtam valamit. eddig az éves díja 40ezer+ volt. most egy 10-esből megússza. tehát jobban jár. ha meg máshova kell menni, még ha 10x vesz 10 naposat is kb annyira jön ki, de iylen lehet nem lesz. most nem tudom, de az M0-ás végig ingyenes volt? mert ha nem, akkor kerülni keleltt ha valaki ugyanúgy ingyenesen akart menni, avgy ha nem ugyanúgy éveset kellett neki venni, mondjuk munka miatt. most ő is 5ezerből megússza.
aki meg jérja az országot az ugyanúgy megveszi az éves teljest, mint eddig. aki meg nem jár, annak sincs semmi negatív hátránya, ha kell vesz 10 alkamast arra az 1-2 alkalomra és korlátlanul mehet.
ez eddig amúgy tök jó.
de mint írtam, írtuk nem ezzel van baj, hanem a módszerrel, és azzal, hogy ennek később miylen következményei lesznek, amikor rájönnek, hogy ebből nem elsz sokkal több plussz a bevétel, akkor honnan szerezzenek. na az fog fájni, de keményen. a módszer nem f@sza, és amit képesek megengedni maguknak. és tök mindegy milyen összegről van szó, ezt nem szabad hagyni és kész. értem én a hiányt stb. de ez nem a hiányt csökkenti, csak a mi pénztárcánk tartalmát, az övékét meg növeli.
de most már leírom amit akkor is gondoltam.
nem sértődést kérek az érintettől, nem azért írom, de nekem marhára így jön le.
szóval morfeusz fityeszes. (persze most tagadni fogod

azzal próbálja álcázni, hogy azért kicsit bólogat arra, hogy nem kéne, meg így meg úgy, de közben az írásaiban próbálja nyugtatni az embert, próbálja a beletörődömséget erősíteni, a lázadást visszafolytani.
"nyugaton sincs kolbászból a kerítés"
mintha a főnököm hallanám. /más sem keres jobban, sehol sem fizetnek meg jobban/ ezt tutti tanítják nekik.
szóval inkább ismerd be, akkor sem kapnál ennyi savat, és már kicsit tényleg kezd úgy tűnni, hogy a puska visszafelé sül el.

az olyan indok felháborodást nem értem viszont, hogy mer eddig ingyenes volt.
mennyivel volt több ingyenes szakasz? azokat a szakaszokat, akik csak az ingyenesen mentek, vajon hányak vannak? nyílván sokkal kevesebben, mint akik most kárálnak miatta. tegyük fel valaki úgy járt dolgozni, hogy miskolc debrecen, most csak mondtam valamit. eddig az éves díja 40ezer+ volt. most egy 10-esből megússza. tehát jobban jár. ha meg máshova kell menni, még ha 10x vesz 10 naposat is kb annyira jön ki, de iylen lehet nem lesz. most nem tudom, de az M0-ás végig ingyenes volt? mert ha nem, akkor kerülni keleltt ha valaki ugyanúgy ingyenesen akart menni, avgy ha nem ugyanúgy éveset kellett neki venni, mondjuk munka miatt. most ő is 5ezerből megússza.
aki meg jérja az országot az ugyanúgy megveszi az éves teljest, mint eddig. aki meg nem jár, annak sincs semmi negatív hátránya, ha kell vesz 10 alkamast arra az 1-2 alkalomra és korlátlanul mehet.
ez eddig amúgy tök jó.
de mint írtam, írtuk nem ezzel van baj, hanem a módszerrel, és azzal, hogy ennek később miylen következményei lesznek, amikor rájönnek, hogy ebből nem elsz sokkal több plussz a bevétel, akkor honnan szerezzenek. na az fog fájni, de keményen. a módszer nem f@sza, és amit képesek megengedni maguknak. és tök mindegy milyen összegről van szó, ezt nem szabad hagyni és kész. értem én a hiányt stb. de ez nem a hiányt csökkenti, csak a mi pénztárcánk tartalmát, az övékét meg növeli.
slcr
2015. január 05. 19:52
Pedig milyen szép is lenne, ha csak utasítást teljesítenének szegény rendőrök...
Ezzel ellentétben a következő előadást tartotta nekem 4 utcai harcos, mikor befizették őket egy kis kikapcsolódásra, és terepjáróval kirándultattuk őket:
Első: Nekem a kedvenc helyem az M0 Dunakeszi Auchan kihajtó, mindig oda állok szembe a forgalommal, pillanatok alatt megvan a napi kvóta többszöröse.
Második: Én inkább bogarászni szeretek, felnik, fóliák, lámpák, eü csomag, imádom a magyarázkodásukat
A többi csak nyerített...
Az a baj, hogy élvezik is.
Nekem az elmúlt években néhányszor NAGY szükségem lett volna arra, hogy csak egy KICSIT is végezzék el pl a nyomozati munkájukat, pofára is estem egytől egyig. Volt, hogy kamera felvétel szereztem arról, ahogy egy csóka kb 40-nel telibe veri az út széli parkolóban álló autómat hátulról, majd elhajt. Ugye senki nem gondolja, hogy egy fűszálat is megmozdítottak?
Ezzel ellentétben a következő előadást tartotta nekem 4 utcai harcos, mikor befizették őket egy kis kikapcsolódásra, és terepjáróval kirándultattuk őket:
Első: Nekem a kedvenc helyem az M0 Dunakeszi Auchan kihajtó, mindig oda állok szembe a forgalommal, pillanatok alatt megvan a napi kvóta többszöröse.
Második: Én inkább bogarászni szeretek, felnik, fóliák, lámpák, eü csomag, imádom a magyarázkodásukat
A többi csak nyerített...
Az a baj, hogy élvezik is.
Nekem az elmúlt években néhányszor NAGY szükségem lett volna arra, hogy csak egy KICSIT is végezzék el pl a nyomozati munkájukat, pofára is estem egytől egyig. Volt, hogy kamera felvétel szereztem arról, ahogy egy csóka kb 40-nel telibe veri az út széli parkolóban álló autómat hátulról, majd elhajt. Ugye senki nem gondolja, hogy egy fűszálat is megmozdítottak?
Neked mibajod,...
Ez se fog már kiderülni

Dobaljatok meg, de nekem megeri ez a matrica, pest mellett lakom, es sokat ingazom pestre, illetve neha videkre, eddig azert jottem kacskaringozva haza Veresegyhazra, mert sokaltam az autopalya dijjat, azert nem veszek evi 44 ert matricat hogy 10 km-et mehessek rajta, de igy megeri, mert 5 ezerbol egesz evben hasznalhatom. Ha videkre megyek, mert a parom szegedei, akkor veszek havit,az eddig is igy volt,ezutan is igy marad, de sporoltam 39 ezret,es egy csomo idot. tovabba tobb kollegam nograd megyebol jar ide dolgozni, naponta palyan, eddig ok is evit vettek, most eleg csak ket megyeit venni nekik. jo hogy ez is megeri! A videkiek eddig is fizettek ha pest kozelebe akartak jutni, most egy kicsit a Budapestiek is beszallhatnak a kiadasokba! Mert nem a videken elok lazadnak! Ok ha a Repterre kellett jonni, vettek palyamatricat, mert kellett ha mar kb 80 km-re laknak,mert gyorsabb. DE mondom, kovezetek meg, es en sem ertek egyet azzal hogy mindent az autosokrol kell lehuzni, mert megb@szhatjak a kurv@ anyjukat. De speciel ezzel en most nyerek.
így van...tavaly ilyenkor a baleseti adót tömték le a torkunkon, arra is fizet mindenki mint a katonatiszt,csak épp mikor a biztosítónak kéne akkor minden kifogással próbál kihátrálni belőle amennyire csak lehet
te tényleg ilyen geci hülye van vagy mostmár csak azért is rájátszol...?"Nagy általánosságban többet is keresnek" "Ha nem futja rá venni kell kisebbet vagy el kell költözni Debrecenbe" Kisebbre se futja EMBER, mert egy 45nm-es 8-10M (nem nagy) lakást nem tudom kigazdálkodni a fizetésemből hova adjam még lejebb? vagy menjen mindenki a tezsvírekh mellé a putriba? Ennyiből felétek lemerem fogadni kerteset is találni...
Jól írod!
Nem is az az 5ezer Ft fáj a legtöbb embernek szerintem, csak ugye sok kicsi sokra megy. Az elmúlt pá évben hány bőrt húztak le az autósokról és még mennyit fognak?
Közben ott a palotában dolgozóknak a milliós fizetés mellé kocsi pénz, ruhapénz, telefonpénz, kajapénz stb.... pedig abból a fizetésből igencsak jutna ezekre a dolgokra, meg sem éreznék.

Nem is az az 5ezer Ft fáj a legtöbb embernek szerintem, csak ugye sok kicsi sokra megy. Az elmúlt pá évben hány bőrt húztak le az autósokról és még mennyit fognak?
Közben ott a palotában dolgozóknak a milliós fizetés mellé kocsi pénz, ruhapénz, telefonpénz, kajapénz stb.... pedig abból a fizetésből igencsak jutna ezekre a dolgokra, meg sem éreznék.
Az az egyik oldal, amit mondasz, amivel nincs gond...dolgozzon az ember, képezze magát minden téren, én is azt mondom..nameg, én is ezt teszem. Pont ezért, át is látom a helyzetet, az ország adósságát, az átlagos adómorált és a mindenkori politikusok semmire való intézkedéseit...és már lassan kezdem únni, még egy kis útdíj, kisbalesetadó, kötelezőbiztiemelkedés, 50%-os jatt a benzinen, fizetés 60%ka kb azonnal az államhoz megy.....és akkor moslék utak, igénytelen belváros, éjszaka bármikor hátbaszúrhatnak a kátrányosak, rengeteg felújítatlan utca, bármikor kigyulladó M3-as metró, hulladék korházak, szappanadó, csipszadó, megadóztatják a 27%-os áfás árut is még pluszba és a többi sz@rság..szóval érted, hogy azt látom, hogy nem előremutató gazdaság élénkítő dolgokat csinálnak, hanem csak az adósságot növelik (immáron 25000 mrd-ra) és mégtöbb adót rónak ki...bezzeg a csúti mészárosnak pl. 7 milliárdja van már (átutalva közzséből), ferinek is pár száz millája, nem csak a jobb oldalra akarom a hangsúlyt helyezni, értelmetlen lenne.
Az meg, hogy valaki ezt leírja, szerintem nincs vele gond, szabad országban élünk nem? A közös diskurzus meg bármit elindíthat, ha van értelme...én úgy gondolom, hogy nem hasztalan a kritika.
Az meg, hogy valaki ezt leírja, szerintem nincs vele gond, szabad országban élünk nem? A közös diskurzus meg bármit elindíthat, ha van értelme...én úgy gondolom, hogy nem hasztalan a kritika.
"most ez a szaros 5e Ft adja fel a leckét? Egyszer nem mész el a Mcdonaldsba aztán bumm megspóroltad az árát. Ezt a sok értelmetlen köcsög rinyálást már sokkal jobban unom, mint az új adókat. Rohadtul nem kell ehhez jól élni csak nem kell baromságokon stresszelni ennyi." Én meg ezt az értelmetlen,leszarom köcsög hozzá állást utálom! Te nagyon elvakult lehetsz,meg kockáztatom hogy narancsos vagy.... Hányszor fizessenek az emberek szaros 5eFt? A sok kicsi,sokra megy! Gondolom te leszartad volna a netadót,a kafetéria,extra megadóztatását is,végül is,mi az a pár ezer mínusz??? És képzeld nem járok a kibaszott mcdonaldsba zabálni. Mivel a szar kormányod miatt,már 2 éve nem kaptunk fizetés emelést,és a kafetériánk is kevesebb lett,a szaros rezsicsökkentés miatt!!De gondolom annak örülsz,mint a legtöbb agy mosott !Ez a legnagyobb baj,minden drágul,jönnek a plusz adok,és a fizetésünk nem nő,csak csökken!És ha nem tetszik,mi a megszokott válasz a hozzád hasonlóktól "El lehet innen menni",ez aztán a megoldás,gratulálok
Na ezért fogok én is ki menni külföldre,mert ilyen felfogású emberek vannak....Majd fogsz te is még stresszelni,ha már nem tudod,fizetni a diktátor stadionjait,és villáit !

Képzeld éltem
Nagy általánosságban többet is keresnek, azért drágább a lakás. Ha nem futja rá venni kell kisebbet vagy el kell költözni Debrecenbe, ha itt annyira fasza a helyzet

Ez tényleg rohadt szomorú történet, nyelem a könnyeimet

éltél már BP-n életvitelszerűen? esetleg születésed óta? Próbálj meg ugyanakkora lakást venni itt, meg mondjuk Debrecen környékén ugyanannyi bérből...Lehet meglepődnél...
de az mondjuk mien fain, hogy zalaban laknak a rokonaink, 283km egy iranyba haztol-hazig, legutobb 2x is temetes miatt mentunk le, 10 napos matricaval, mert annal rovdebb idotartamu mar nincs, es csak 1 napig hasznaltuk, reggel mentunk este jottunk
erre meg pont eleg lenne egy 3 napos is, ahogy regen is volt, vagy lemenni egy P-Sz-V hetvegre a Balatonra pl, minek 10 napos? egyatalan nem biztos, hogy kovetkezo hetvegen is raer majd az ember, hogy akkoris azt hasznalja majd
vagy furikazhatunk egyszamjegu utakon is persze 566km-t, teljesen normalis lenne, ja
tiszta szerencse hogy a tiznapos helyett nem egybol ket hetes lett 4500-ert
az meg kulon vicces volt, amikor a szájtátós azzal ervelt a 10 napos mellett, hogy hat de ausztriaban is az van, lehet nyusziful, de csak 8.7 EUR ami 3000 sincs most se a 320-s arfolyamnal, az eves meg 84.5EUR ami csak 27k magyar forintban
na, erzekeljuk az ardiffit?
svajcban meg 34EUR az eves matrica, ami 10.8k, de 6-8x-s keresetek mellett ennyi
erre meg pont eleg lenne egy 3 napos is, ahogy regen is volt, vagy lemenni egy P-Sz-V hetvegre a Balatonra pl, minek 10 napos? egyatalan nem biztos, hogy kovetkezo hetvegen is raer majd az ember, hogy akkoris azt hasznalja majd
vagy furikazhatunk egyszamjegu utakon is persze 566km-t, teljesen normalis lenne, ja
tiszta szerencse hogy a tiznapos helyett nem egybol ket hetes lett 4500-ert
az meg kulon vicces volt, amikor a szájtátós azzal ervelt a 10 napos mellett, hogy hat de ausztriaban is az van, lehet nyusziful, de csak 8.7 EUR ami 3000 sincs most se a 320-s arfolyamnal, az eves meg 84.5EUR ami csak 27k magyar forintban
na, erzekeljuk az ardiffit?
svajcban meg 34EUR az eves matrica, ami 10.8k, de 6-8x-s keresetek mellett ennyi
Senki nem mondta, hogy jól érzem magam, vagy örülök, ha többet kell fizetni. Senki sem ennyire hülye. Bár itthon már nem lepődöm meg semmin
De a rinyálással pont nem lehet semmire sem menni. Tanulni kell, képezni magad, meg sokat dolgozni és ami pénzt megkapsz ésszel beosztani, ennyi a titok. Vagy ha nem jó itthon ki kell menni külföldre. De olyan embert még nem láttam aki a rohadtorbánköcsöggyurcsány dumával, az állandó panaszkodással és rinyálással előre lépett volna

Nem lesz ezzel gond, maistro
csak sajna, kell még egy kis tőke, de ahogy lehetőség lesz, irány horány
Pedig nem fizetek kevés adót, ráadásul mindent bevallok, dehát, az ilyenek nem kellenek itthonra, akik pedig nagyon jól érzik magukat (mint pl. te), majd kicsit még többet vállalnak be, nyilván a jó hazáért nem lesz probléma még több áldozat

Szerencsére ez nekem nem okoz gondot, meg az ismerőseim 95%-ának sem. A maradék 5%-nak is megvan az oka miért nem tud megélni. Pedig mi se vagyunk se politikusok se lottónyertesek. Magyarok legtöbbjénél az a baj, hogy elszív havi 30e Ft-nyi cigit/minden hétvégén bebaszik alkalmanként egy tizesből/nyögi egy olyan autó részleteit amit kurvára nem engedhetne meg magának/számolatlanul szórja a pénzt kis ribancokra stb stb végtelenségig lehetne folytatni a sort, aztán sír a szája, hogy nem lehet megélni.
Ha az ilyen jó, itthon meg ennyire szar, akkor menni kell nem itt szájkaratézni

Ember lehet itt rinyálni reggelig is, de ha tetszik ha nem itthon kb 4M ember eltart 6M-ót és az arány csak évről éve rosszabb lesz. Lehet szidni mindegyik kormányt, de a tényen rohadtul nem változtat, hogy ezzel egyik sem tud semmit sem kezdeni. Az ország működéséhez kell X milliárd Ft, azt be kell szedni. Ha kevesebb ember fizet adód, mert már lassan mindenki nyugdíjas vagy rejtett erőforrás akkor a maradék egyre kevesebb hülyének kell összedobni ugyanazt a pénzmennyiséget. Ilyen egyszerű ez a téma. Elhiheted hogy egyik eddigi kormány se szórakozásból vetette ki az adókat

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
És még mielőtt elhamarkodott következtetést vonnátok le, más téma az emberek köpködése és más a politika.. bár politikában is köpködnek