E-Matrica 2015.01.01 ->
aktuális téma

Mivel minden gépjárművet vezetőt érint új év alkalmával kezdődően, úgy gondoltam itt meg tudunk vitatni minden leheteséges kérdést! Ui.: BUÉK! E-Matrica
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Apám végigdolgozta az életét. Mérnökként, üzemvezetőként. 10 éve nyugdíjban, de van olyan a településen, aki életében keresztbe szalmát nem tett, mégis több pénzt kap méltányossági nyugdíjként 40 évesen.
"És miért ne vihetné ki akárki a cégét külföldre?"
Ok, de amikor arra kerül a sor, hogy akkor nyugdíj, ne innen várja (egy nagyon jó példa erre egy ismerősöm édesapja, aki 2 éve lépett a nyugdíjasok táborába. Ő az elsők között volt, aki kivitte anno a cégét SK-ba. Nagyon szépen és jól élt, amíg dolgozott, viszont most, hogy nyugdíjas lett, alig kap valamit, amit anno "megspórolt", meg felélte. Így most ha nem is éhenhaláshoz, de napi forintos gondjai vannak)
"Beléptünk az EU-ba és jogunk van hozzá."
A kötelezettségek felejtődnek el...
Ok, de amikor arra kerül a sor, hogy akkor nyugdíj, ne innen várja (egy nagyon jó példa erre egy ismerősöm édesapja, aki 2 éve lépett a nyugdíjasok táborába. Ő az elsők között volt, aki kivitte anno a cégét SK-ba. Nagyon szépen és jól élt, amíg dolgozott, viszont most, hogy nyugdíjas lett, alig kap valamit, amit anno "megspórolt", meg felélte. Így most ha nem is éhenhaláshoz, de napi forintos gondjai vannak)
"Beléptünk az EU-ba és jogunk van hozzá."
A kötelezettségek felejtődnek el...
Tudod ezzel csak az a baj hogy az általad befizetett pénből a Te gyereked egy fillért nem fog kapni.Nagyrészét elszórja Éleselméjű Viktátorunk,a kissebbik részét meg megkapja L. Rikárdó és társai.A Te és az én gyerekem csak arra kell hogy ezt az öszeget kitermelje.
És miért ne vihetné ki akárki a cégét külföldre?Beléptünk az EU-ba és jogunk van hozzá.Legálisan megoldható a dolog,a Te becsületed semmit nem sérülne.Mindenki szívesebben adózna itthon ha látná hogy van valami látszatja.
Gyermekeid,unokáid zsebéből veszed ki a pénzt ha külfödre viszed a céged?Azt a lóvét amit a külföldre vitt céggel megspórolsz azt később odaadod neki.És így biztos hogy megkapja.
Alakítsák úgy a dolgokat hogy NE érje meg kivinni a céget.Ott elég az az adó amit befizetek,itthon meg nem?Akkor valszeg nem bennünk van a hiba.
És miért ne vihetné ki akárki a cégét külföldre?Beléptünk az EU-ba és jogunk van hozzá.Legálisan megoldható a dolog,a Te becsületed semmit nem sérülne.Mindenki szívesebben adózna itthon ha látná hogy van valami látszatja.
Gyermekeid,unokáid zsebéből veszed ki a pénzt ha külfödre viszed a céged?Azt a lóvét amit a külföldre vitt céggel megspórolsz azt később odaadod neki.És így biztos hogy megkapja.
Alakítsák úgy a dolgokat hogy NE érje meg kivinni a céget.Ott elég az az adó amit befizetek,itthon meg nem?Akkor valszeg nem bennünk van a hiba.
És igen is elvárom, ha én nem lopok, más se tegye!
Az utakba is fizetünk elég adót, még sincs látszatja, hogy miért, mert abból is kispórolják az anyagot, meg a melós aki csinálja ugyanúgy szarik rá, a vállakozó is mert a pénze megvan a tessék lássék munka pedig el van végezve. Azért ilyenek az utak. Azaz ebből pár száz ember zsebe meg van tömve megint csak.
Az más kérdés, hogy ők is ezeken a szar utakon járnak, persze ha adódik pár 10e ft-os futómű javítása ő ránt egyet a vállán, és a napi kaja pénzéből kifizeti.
A másik oldala a dolognak, ilyen utakon is lehet közlekedni, és sok magyar paraszt egy kereszt sínpáron ahol 5 cm-re meg van süllyedve köztük az út olyan szépen átrongyolnak 50-60 -al, hogy öröm nézni. A kerekek pattognak össze vissza. Suzukikkal stb.
ahol én 3as ba alapjáraton megyek át, mert nem vagyok a pénztárcám ellensége, mindig kisorolok ekkor a külsőbe, de így is mindenki megsértődik , és még nagyobb sebességgel hajt át a sínpáron. Na az ilyen embereknek ne is legyen jobb! Azt a szart se bírja megbecsülni amit a havi netto 100-150-ből összekuporgatott. És 5 ből 4 ember ilyen.
Az más kérdés, hogy ők is ezeken a szar utakon járnak, persze ha adódik pár 10e ft-os futómű javítása ő ránt egyet a vállán, és a napi kaja pénzéből kifizeti.
A másik oldala a dolognak, ilyen utakon is lehet közlekedni, és sok magyar paraszt egy kereszt sínpáron ahol 5 cm-re meg van süllyedve köztük az út olyan szépen átrongyolnak 50-60 -al, hogy öröm nézni. A kerekek pattognak össze vissza. Suzukikkal stb.
ahol én 3as ba alapjáraton megyek át, mert nem vagyok a pénztárcám ellensége, mindig kisorolok ekkor a külsőbe, de így is mindenki megsértődik , és még nagyobb sebességgel hajt át a sínpáron. Na az ilyen embereknek ne is legyen jobb! Azt a szart se bírja megbecsülni amit a havi netto 100-150-ből összekuporgatott. És 5 ből 4 ember ilyen.
a probléma ott kezdődik, hogy nagyon kevés ember az, aki BECSÜLETTEL(!!!) él és dolgozik.
egy társadalomnak úgy kéne működnie, hogy aki nem része, tehát megkerüli, meglopja, azt ki kéne vetnie magából. Pl; ezért van, hogy megengedjük mi átlagemberek, hogy a szomszéd kivigye külföldre a cégét papíron, ami itthon működik, közben azt sem tudja, ki a miniszterelnöke Szlovákiának.
A nemtörődömség, és a háta mögötti köpködésnek.
Nem egy partneremtől váltam meg, amikor közölte, hogy ja, következő hónap elsejétől a szlovák cégéről állítja ki a számlákat. Meg voltam vele elégedve, viszont a becsületem többet ér, mint hogy eladjam.
volt, akinek végleg búcsút intettünk és volt, aki jobb belátásra tért, és maradt magyar kft.
mert ilyenkor nem magunkra kéne gondolni, hanem gyermekeinkre, leendő unokáinkra, akiknek a zsebéből vesszük ki a pénz, asztaláról vesszük el az ételt, hogy a mienk tele legyen...
egy társadalomnak úgy kéne működnie, hogy aki nem része, tehát megkerüli, meglopja, azt ki kéne vetnie magából. Pl; ezért van, hogy megengedjük mi átlagemberek, hogy a szomszéd kivigye külföldre a cégét papíron, ami itthon működik, közben azt sem tudja, ki a miniszterelnöke Szlovákiának.
A nemtörődömség, és a háta mögötti köpködésnek.
Nem egy partneremtől váltam meg, amikor közölte, hogy ja, következő hónap elsejétől a szlovák cégéről állítja ki a számlákat. Meg voltam vele elégedve, viszont a becsületem többet ér, mint hogy eladjam.
volt, akinek végleg búcsút intettünk és volt, aki jobb belátásra tért, és maradt magyar kft.
mert ilyenkor nem magunkra kéne gondolni, hanem gyermekeinkre, leendő unokáinkra, akiknek a zsebéből vesszük ki a pénz, asztaláról vesszük el az ételt, hogy a mienk tele legyen...

Nekem majd 40 évesen se házam, se lakásom, és jelenleg van egy működő kettes golfom 1.3-as motorral. Kilátásom sincs másra. De nekem csak olyan javaim vannak, amiért keményen megdolgoztam! Az a vagyonosodás, ami náluk van, számomra hihetetlen! Kicsit úgy érzem, hogy minden egyes Forint, amit kihúznak a zsebemből, az övékbe vándorol. És én csak olyat vásárlok, amire van pénzem. Ezért értek egyet Nagy Bandóval, ezért nem értek egyet a + útdíjjal. És nem hiszem el, hogy jelenleg ennyi stadionra van szüksége ennek az országnak! Pláne, hogy közben nemzetünk fővárosának legforgalmasabb útjain félő, hogy kitörik az autóm kereke! De félre ne érts, nem sírok, mert szeretem a munkám, és van is belőle bőven! Jól is érzem magam, csak azt érzem, egyre nehezebb!
Ezt a filmet nézzétek meg. Tökéletes példája a társadalom rétegződésének.
Igen, ilyenkor sokan jönnek ezzel a példával, hogy neki kellene példát statuálnia. AM részben igaz is, logikusan nézve ő van felelős pozicióba..és elméletileg több esze van az átlag paraszttól, de ez csak tévhit. Emberileg semmi különbség nincs köztük, sőt mivel a rendszer rossz, ahogy mondtam (senkinek nem kell vállalnia semmit x döntésért, hiába milliók sorsa múlik rajta), így eleve lopásra csábít...ebben a szituációban úgy gondolom, hogy a változásnak alulról kell indulnia, egy olyan dologgal, ami szinte lehetetlen a gazdasági kérdésekben : összefogással.
Az, hogy megtudj élni ez egy ilyen, hogy is mondjam gyerekes kifogás és ez sem a lényegre irányul (mellékszál). Főleg olyantól, aki nem éhezik és autója is van,háza stb..és fölösleges is vitázni arról, hogy mi volt előbb : az ellehetetlenítő adórendszer (ami csalásra késztet) vagy maga a csalás (és ebből kifolyólag minél több adó) - személyes véleményem az, hogy a második, de ez hosszú lenne kifejteni....mindenki jobb módot szeretne én tudom és ez természetes, azért használja ki a kiskapukat, csak közben tönkremegy az ország
egy kicsit engednek fentről igen, mert mindenki tudja, hogy nevetségesek az itthoni átlagfizuk..bármennyire is szomorú, van 1-2 ember fent, aki tenne valamit ez ellen, de lényegi változás csak sajnos lentről indulhat
Az, hogy megtudj élni ez egy ilyen, hogy is mondjam gyerekes kifogás és ez sem a lényegre irányul (mellékszál). Főleg olyantól, aki nem éhezik és autója is van,háza stb..és fölösleges is vitázni arról, hogy mi volt előbb : az ellehetetlenítő adórendszer (ami csalásra késztet) vagy maga a csalás (és ebből kifolyólag minél több adó) - személyes véleményem az, hogy a második, de ez hosszú lenne kifejteni....mindenki jobb módot szeretne én tudom és ez természetes, azért használja ki a kiskapukat, csak közben tönkremegy az ország

Igen kipécézte, de egy honatyának akkor is példával kellene járni. Az , hogy a kisemberek milyen kiskapukat használnak? Na igen. Muszáj mindenkinek kiskapuzni, mert egyébként éhenhal. Kicsit olyannak látom a rendszert, hogy mindenkinek engednek egy kis valamit, hogy aztán adott időben az orra alá dörgölhessék.
kit érdekel bandó? kipécézte lázárt, egysíkúan lát....szokásos probléma, mint az egyszeri mszpsnél vagy fideszesnél köpködnek xy-t a másik oldalon és ennyi...a rendszerrel van probléma, ami ezt engedi, nem xy-nal aki ezt kihasználja...mert egyébként meg qva érdekes módon, a kisemberek is sok kiskaput kihasználnak, ha lehetőségük van rá. ezzel nem azt a f@szkalapot akarom védeni, csak rávilágítani bandó egyszerű haterkedős írására.
de fura... ki vitte lejjebb szerinted? Az egesz vilagban lentebb ment, nem magyar kulonlegesseg. Ha nem ment volna lentebb, most annyba kerulne mint Olaszorszagban (egyik legdragabb az EU-ban) ahol szinten lentebb ment 30 centtel (kb 100 forinttal) az utobbi honapokban. Szoval, ha most ugyanannyi lenne e ket orszagban, az nem lenne fura? Csakhogy ott nem emeltek autopalyadijat, meg semmi nep szopatast.
Hát elgondolkodtató az egyszer tuti.
Érdekes a beszólása: "Akinek semmilye sincs, annyit is ér.." .. ezért szeretem a munkám, mert azzal baromi jól vissza lehet boncolni hol lehet az indítóprogramja egy ilyen viselkedés mintának. Morbidul hangzik, de más megvilágításba helyezi és nem tudsz rá haragudni, mert nem tud másképp viselkedni. Fut egy program, ami a körülményekhez, lehetőségekhez igazodva hozza ki a maximumot magából. Azt ne kérdezd akkor is ilyen nyugodt tudnék-e maradni ha közvetlenül nekem vagy azoknak ártana akik közel állnak hozzám.. azon a szinten még nem tartok
Meg persze a gyakorta feltett kérdés: mi a fenét kezdek/érek annak a megértésével, hogy tudom, mi lehet a másik baja. Nos.. pont a megértést. Ha még csak a problémát sem tudom, akkor vaktába lövök
Érdekes a beszólása: "Akinek semmilye sincs, annyit is ér.." .. ezért szeretem a munkám, mert azzal baromi jól vissza lehet boncolni hol lehet az indítóprogramja egy ilyen viselkedés mintának. Morbidul hangzik, de más megvilágításba helyezi és nem tudsz rá haragudni, mert nem tud másképp viselkedni. Fut egy program, ami a körülményekhez, lehetőségekhez igazodva hozza ki a maximumot magából. Azt ne kérdezd akkor is ilyen nyugodt tudnék-e maradni ha közvetlenül nekem vagy azoknak ártana akik közel állnak hozzám.. azon a szinten még nem tartok

Természetesen nagy Bével...
Próbálok elvonatkoztatni, amíg az aktuális hülyeségekre reagálunk sosem fogjuk megtalálni a probléma gyökerét, addig menni fog az ingujj feltűrés, ököl rázás, acsarkodás,.. Ez is amit írtál arra mutat, hogy azért inog a ház, mert az alapok elavultak. És az sem megoldás ha az ügyintézőt szidjuk, ő sem tehet arról ha vmi rosszul lett kitalálva.
Lehet nem is a vezetőséggel van baj, csak ők sem látnak tovább - mert nincs rá kapacitás, vagy direkt azt hagyjuk.. - és az aktuális problémákat igyekeznek befoltozni, ahelyett, hogy paraszti gúnyát húznának és megtapasztalnák milyen is sorba állni, ügyet intézni, melyek azok a problémák amik sokakat érintenek. Nincs az elmélet mellett gyakorlat.
Azt már én is megtapasztaltam, hogy ha összecsapnak a hullámok egyszerűen nincs kapacitásom és időm racionálisan döntést hozni, csak gyorsan kell vmi.. aztán az nem mindig a legokosabb húzásom
Lehet nem is a vezetőséggel van baj, csak ők sem látnak tovább - mert nincs rá kapacitás, vagy direkt azt hagyjuk.. - és az aktuális problémákat igyekeznek befoltozni, ahelyett, hogy paraszti gúnyát húznának és megtapasztalnák milyen is sorba állni, ügyet intézni, melyek azok a problémák amik sokakat érintenek. Nincs az elmélet mellett gyakorlat.
Azt már én is megtapasztaltam, hogy ha összecsapnak a hullámok egyszerűen nincs kapacitásom és időm racionálisan döntést hozni, csak gyorsan kell vmi.. aztán az nem mindig a legokosabb húzásom

meg az is fura hogy igy hirtelen lement az üzemanyag...csak nehogy most visszamenjen szép lassan, ahhoz úgyis hozzászokik a magyar

Nem akarok én senki mögé állni. Van nekem elég dolgom, amit csinálnék, ha hagynának. Gondolom, Te sem különben!
Kifárasztották az embereket a netadóval. Folyamatosan azon gondolkoztam, mit akarnak eltussolni vele? Lehet, pont ez volt az. Hisz akkor már kész voltak a táblák.
Kifárasztották az embereket a netadóval. Folyamatosan azon gondolkoztam, mit akarnak eltussolni vele? Lehet, pont ez volt az. Hisz akkor már kész voltak a táblák.
hova akarsz állni? fel se fogtam mi történik,és már be volt vezetve köpni nyelni nem tudtam,de szerintem senki,ezt direkt így csinálták ne legyen lázadás,meg persze ünnepekkor amikor pont nem ehhez van kedved,már be van vezetve, szerintem semmit nem lehet tenni, de meg lesz ennek is a böjtje mentem egérúton és M7 felhajtónál állt a sorvége az 1-es felé....sose láttam még ilyet,vagy fél óra volt mire rákanyarodtak az autók,aztán Budaörsről ne is beszéljünk sose volt jó, de most még lassabban lehetett haladni

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!