Ha kárt tettek a verdámban...
aktuális téma

Ma délután borzasztó dolog történt velem... Kijött elém egy sUZUKIS és az autóm jobb elejének (beleértve a gumit, felnit, lökhárítót, motorháztetőt, lámpát) kampó kanyec... Pl a lámpáim nem gyáriak voltak, hanem sima üveg... ezt is ugyaúgy fizeti a biztosító? és a felni? letört belőle egy jó 6 centis darab. csere vagy javítás? gumik? tengelyenként kell cserélni őket, most akkor a másik oldalon is fizetik a cserét? ha valakinek van 5lete, tapasztalata, kérem ossza meg velem. Előre is köszi!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Na elment a mail várom a visszajelzést hogy megkaptad-e. üdv
sajna ezt nemtom
nico
2005. március 01. 15:28
pl. befűtesz az autoba beűlsz visszaragasztod ,keresel ellőtte egy ragasztás technikai szakűzletet,mert ragasztó kell

Az enyimet lelopta valamelyik rohadék annó a fordról!Volt pofája feltörni ezert az autót,és ráadásul a saját házam elött!

Nekem csak annyi a gondom hogy a belsö visszapillanto tükröm leesett
és nem tudom visszaragasztani.A szerelö azt mondja hogy ilyen hidegbe nem lehet visszaragasztani.Van valami 5letetek?Tudom hogy nem igazán vág ide a kérdésem szóval sorry.

biztosítóval lehet boltolni vvalamit ilyen helyzetben?
Van olyan cuccos jobb karosszériásoknál, meg festőknél, amik pont ilyen horpadások kihúzására valók. kiszippanja és festés nélkül olyan lesz, mint újkorában. Mondjuk azt nemtom, hogy ekkora horpadásra még jó-e, de egy próbát megért sztem. Én ilyen cucost Würth márkájút láttam, de biztos létezik másmilyen is

hol van ez a pókos forum? mi a cím? thx
Ismerős a szitu, egyik ismerősöm vett egy új autót és este a kutya megrágta a lökhárítót de úgy isten igazából... teli volt fognyommal. Ő kicseréltette a lököst (megteheti van zs). Viszont a nagyon mély karcot a polír se veszi ki... az csak a lakkból tudja kivenni a karcokat ami érte a festést az sajna meg fog látszani, szerintem
na fasza... írok aztán mindenki elhalgat
úgy értem hogy bizosító közreműködésével
Sziasztok! Van nekem 2 Basset houndom, és az egyik a kocsimat picit összekarmolászta... így van egy pár fehér nonfiguratív mintám :))) a fényezésre 40ezret mondtak :( hozzáteszem h metál... szerintetek ha fehéren látszik akkor a polír segítene, vagy festés? A festést hogy lehetne megoldani?
nem sok mindent látok a képeken. arra az elemre gondolsz 6eHUF, ami nekem meg van horpadva? irreálisan olcsó ez az ár nem? mert ha tényleg így van, akkor jobban megéri venni egy olyat, és azt lefújatni.
ennyi idő után 100%, hogy nem tudod bizonyítani... Esetleg az eset után láthatta volna 3-4 számodra tök ismeretlen haverod, akkor sokat nem tudott volna tenni :) Így csak a tag befenyítése jöhet szóba, bár ez nem túl legális módszer...
ha a teherautós benne van, akkor neki kell menni óvatosan mégegyszer. A friss kárt azonnal le kell fényképezni! Mivel karcolás nem látszik rajta dobjatok a két gép közé egy vastagabb télikabátot, ami véletlen a motorháztetőre volt dobva, mert meleged volt vagy mittudomén ;) Te kocsi másik oldalán álltál és láttad az egészet, de hiába kiabáltál. Lefényképezitek kabáttal meg kabát nélkül, esetleg a teherautó sarkát is megrugdaljátok pont abban a magasságban, feltéve ha van értelme. Az aláfutásgátló elég masszív szerkezet. Esetleg ha egy lámpabúra van ott akkor azt is össze lehet törni ;) Fantáziára van bízva de hihetőnek kell lennie! Esetleg ha olyan helyen dolgozol, ahol targoncáznak akkor arra is lehet fogni, hogy nekiment valami puhább teherrel a targoncás! Mondjuk egy raklap autógumit vitt felnistől azért nincs karcolás :)
néztem a horpit, pont határon túl van :-( Így tényleg kell a fényezés) :-( Kül a sárvédőd ára 6 e ft zsír uj én ennyiért szereztem haveroméhoz ( xombo) Itt van fent.
Én a múltkor (pár hónapja) szívtam qrvanagyot! Barátnőmék előtt az apjának egyik fasz munkatársa nekitolatott a motoromnak. PErsze motor fel is borult. Tört a műanyag, szal hegeszteni kellett és a nem éppen olcsó festésemnek is lőttek. A kár kb olyan 20-30e Ft. Attól függ hogy menniyre szépen akarom újrafújatni. A probléma az, hogy a buzi felállította a gépet és ezért nekem éjfél körül mikor mentem haza, nem tűnt fel semmi. Másnap este a garázsban vettem észre a kárt! De 100%-ig biztos vagyok benne hogy ő volt mert olyan közel állt a motorhoz, hogy még szentségeltem is, hogy nem férek oda rendesen a lezárómhoz. Na meg láttam már párszor hogyan áll be a ház elé. Meg párszor be van baszva mikor vezet. Szal rábasztam mert nem lehetett rábizonyítani sehogysem. Most meg szívom a nagy szőrös lóbránert. 

üdv!
nekem is osszatok már észt:
belterületen, nem főútvonalon, kereszteződésben előzött egy pali (40 körül mentem, mert kerestem egy házszámot), mikor visszajött a sávjába nekiment az autóm elejének, és nekilökött egy parkoló autónak is. azt mondta: direkt gyorsítottam nem tudta befejezni a manővert rendesen mert szembe jöttek. (egy ott várakozó csaj tanusította hogy ez nem volt igaz, jegyzőkönyvbe is vették).
rendőr hív... ő azt mondta egyértelműen ő a hibás, a pasi nem ismerte el, feljelentették. állítólag bírósági ügy van már belőle.
a kocsiban olyan 300e kár keletkezet, csak kaszni gondja van, de elég csúnya.
mindez tavaly augusztusban történt azóta semmi nincs.
nem tudjátok meddig húzódhat egy ilyen?
nem lehet ezt megsürgetni valahol, én már a gyorskárba is kiegyeznék(ez kb. fedezné a cascóm), csak valami történjen.
thx: takarék
nekem is osszatok már észt:
belterületen, nem főútvonalon, kereszteződésben előzött egy pali (40 körül mentem, mert kerestem egy házszámot), mikor visszajött a sávjába nekiment az autóm elejének, és nekilökött egy parkoló autónak is. azt mondta: direkt gyorsítottam nem tudta befejezni a manővert rendesen mert szembe jöttek. (egy ott várakozó csaj tanusította hogy ez nem volt igaz, jegyzőkönyvbe is vették).
rendőr hív... ő azt mondta egyértelműen ő a hibás, a pasi nem ismerte el, feljelentették. állítólag bírósági ügy van már belőle.
a kocsiban olyan 300e kár keletkezet, csak kaszni gondja van, de elég csúnya.
mindez tavaly augusztusban történt azóta semmi nincs.
nem tudjátok meddig húzódhat egy ilyen?
nem lehet ezt megsürgetni valahol, én már a gyorskárba is kiegyeznék(ez kb. fedezné a cascóm), csak valami történjen.
thx: takarék

de ha nekitolatott, akkor nem igy nézne ki, azért a biztosító sem hülye. a festék valóban nem sérült, de csúnya az a horpadás.
meg kellene próbálni beszélni a pickupossal, hogy "nekitolatott" :) Akkor a biztosító fizetni fog. Persze ez akkor jó buli, ha céges a gép, ellenkező esetben ugrál a bonus-malus fokozatban úgy meg nem fog belemenni!
Fénykép alapján a festékréteg nem sérült. Ha nem zavar a dolog akkorhagyd így, amíg lehet, nem fog rozsdásodni. Ha már egyszer sérül az eredeti festékréteg hiába festik újra, már nem lesz az igazi. Azért a gyári kezelést nem helyettesíti a sufnifestés. (ez csak vélemény részemről)
Fénykép alapján a festékréteg nem sérült. Ha nem zavar a dolog akkorhagyd így, amíg lehet, nem fog rozsdásodni. Ha már egyszer sérül az eredeti festékréteg hiába festik újra, már nem lesz az igazi. Azért a gyári kezelést nem helyettesíti a sufnifestés. (ez csak vélemény részemről)
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!