Ha kárt tettek a verdámban...
aktuális téma

Ma délután borzasztó dolog történt velem... Kijött elém egy sUZUKIS és az autóm jobb elejének (beleértve a gumit, felnit, lökhárítót, motorháztetőt, lámpát) kampó kanyec... Pl a lámpáim nem gyáriak voltak, hanem sima üveg... ezt is ugyaúgy fizeti a biztosító? és a felni? letört belőle egy jó 6 centis darab. csere vagy javítás? gumik? tengelyenként kell cserélni őket, most akkor a másik oldalon is fizetik a cserét? ha valakinek van 5lete, tapasztalata, kérem ossza meg velem. Előre is köszi!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
új vagyok ez igaz :) Pont miattad jöttem ide, mert pókos fórumra is felkerültél :)
Engem hiába hívsz fel, nem én vagyok a biztosítós! (női nemű felmenőm az)
Egyébként próbáld meg leírni, ugyanis a MABISZnak benyújtott kérelmedet illetve annak indoklását is írásban kell megtenned!
Engem hiába hívsz fel, nem én vagyok a biztosítós! (női nemű felmenőm az)
Egyébként próbáld meg leírni, ugyanis a MABISZnak benyújtott kérelmedet illetve annak indoklását is írásban kell megtenned!
másik topicban megtaláltalak képekkel együtt. Ott leírtad, hogy pók kb 20-25-el, te olyan 40-el mentél. Táblákat nem látok, csak útburkolati jeleket. Első körben jobbkézszabály megszegése a pók részértől. Részedről gyorshajtás. Pontosan kellene tudni, hogy mennyi ott a maximális megengedett sebesség! Ha 20km/h és ha nem elveszett gyerek a pókos, akkor kb fele-fele arányra ki tudja hozni, ugyanis te is hibás vagy a gyorshajtás miatt. Ha szerencsétlen nagyon mazsola akkor többet is kaphatsz, de így első átgondolásra biztosan nem fogják megtéríteni a teljes károdat! Nekem amúgy elég gyanús az általad írt 40km/h mert eléggé arrébb tetted a pókot! Van egy nekem is, azért tudom mire képes! ;) Várom az emailt!
MABISZ külföldi esetekkel valóban szívás, de itthoni ügyekben ha egyértelműen a másik hibás akkor fizet, mint a katonatiszt! Esetedben nem teljesen egyértelmű a helyzet, így cinkesebb lesz.
MABISZ külföldi esetekkel valóban szívás, de itthoni ügyekben ha egyértelműen a másik hibás akkor fizet, mint a katonatiszt! Esetedben nem teljesen egyértelmű a helyzet, így cinkesebb lesz.
De ha megoldható adhatnál egy tel. számot a támogatóimba, van olyan amit leírva nem lehet elmagyarázni.. Tudod hogy kell --> Mivel látom hogy csak 4 kommented van, és elvileg új vagy itt
Ezzel semmire nem mennénk, de köcce a felajánlást!

Ok thx.. estére elküldöm az egészet a rajzzal együtt...
Azért a MABISZszal óvatosan, nekem nem fizettek, mert nem itthon történt a baleset. Külföldön meg cophatom a lófaxt, legfeljebb utólag fizetnének....
Én úgy tudom, hogyha ismert a károkozó akkor a MABISZ fizet, és ők verik ki belőle, csak ők elég sokáig ülnek a dolgon.
azért ezzel várjunk még ;)
djsms[kukac]freemail[pont]hu
Ludika86 - ha gondolod én és az embereim elmehetünk a srácért és elmondjuk neki a pénzbeni adakozás szabályait és jótékony hatását.....

szivesen leírom, ha adsz egy e-mail címet... mert ez már nemhiszem, hogy ide tartozna. meg hosszú is az egész
ja és írd le azt is ki mennyivel ment! A valóság érdekel nem amit állítanak a felek ;)
Ha azt írod 10-el mentél bocs ha kiröhögnek :)
Ha azt írod 10-el mentél bocs ha kiröhögnek :)
már ne haragudj, de mennyivel mentél? Ha jól látom a hátteret ez egy parkolóház. Tdtommal egy parkolóházban a maximális megengedett sebesség 5km/h, de biztosan nem több 20km/h-nál! Na most ilyen esetben még egy frontális ütközés sem bontaná le az autódat ennyire! Simán el tudom képzelni, hogy szerencsétlen pókos csorgott kifelé te meg mint a villám oldalba kaptad! Pláne elképzelhetőnek tartom, ha a 86 a születési éved! Kis suhancok gyakran száguldoznak ott is, ahol ép eszű ember nem teszi!
(Félreértés ne essék, nem a pókost akarom védeni! Semmi közöm hozzá! :) )
De hogy kérdésedre válaszoljak ha az illetőnek nincs biztosítása akkor a MABISZ-en keresztül pénzedhez juthatsz, de csak úgy csináltasd, hogy a biztosító fizesse a cehhet. Ha valóban nem vagy vétkes a BIZTOSÍTÓ szerint! akkor kifizetik az egészet és majd a pókoson behajtják.
Nagon közeli családtagom dolgozik biztosítónál, ha adsz pontos helyszínrajzot (vázlat elég) amin feltünteted az autók haladási irányát, valamint a táblákat is! akkor többet is tudok segíteni. Nem a rendőrségi szagvélemény érdekel!
(Félreértés ne essék, nem a pókost akarom védeni! Semmi közöm hozzá! :) )
De hogy kérdésedre válaszoljak ha az illetőnek nincs biztosítása akkor a MABISZ-en keresztül pénzedhez juthatsz, de csak úgy csináltasd, hogy a biztosító fizesse a cehhet. Ha valóban nem vagy vétkes a BIZTOSÍTÓ szerint! akkor kifizetik az egészet és majd a pókoson behajtják.
Nagon közeli családtagom dolgozik biztosítónál, ha adsz pontos helyszínrajzot (vázlat elég) amin feltünteted az autók haladási irányát, valamint a táblákat is! akkor többet is tudok segíteni. Nem a rendőrségi szagvélemény érdekel!
Akkor fasza volt a helyszinelés... 

egy tanács. esetleg ahol kötötted a biztosítás ott pontosabban fel tudnak világosítani hogy mi a teendő....
ha nincs biztosítva akkor max kiverheted a kispókosból. más nem fog fizetni. (én legalábbis így tudom, ill. egy ismerősöm így járt 2 éve)a mabisz a magyar biztosítók szövetsége.
Egy kis segítség kellene nekem. Pénteken kijött elém egy kispolszki és összetört a kocsi. Volt rendőrséd is de nem helyszinelt csak felírtaaz adatokat és a hibásságot megítélte (kispollen volt) Viszont miután elment a rendőr kiderült, hogy a pollent a srác 1,5 hónapja vette és nem íratta át... ergo biztosítást sem kötött rá az előző tulaj viszont lemondta a biztosítást és a pénz is visszakapta. Mi ilyenkor a helyzet... futhatok a pénz után vagy kifizeti valaki. Egyenlőre CASCO-ra meg lesz csinálva a kocsi, de akkor legalább az önrészt hogy birom behajtani valakin. Emlegettek valami MABISZ-t nekem de foggalmam sincs azok mikor fizetnek. PLEASE HELP!
Itt egy kép a kocsiról. A kár 1 milla fölött van mivel övfeszítő és légzsák is durrant, sajna...
Itt egy kép a kocsiról. A kár 1 milla fölött van mivel övfeszítő és légzsák is durrant, sajna...

ha nem volt ütközés akkor semmit nem fizetnek mert nem szerepel olyan, hogy elrántom a kormányt, hogy elkerüljem a balesetet. Szomorú de ha berántod a gépet az árokba, hogy elkerülj egy ütözést, ha nincs CASCO-d akkor önköltséges a javításod. Ez persze nem 100% hogy pont ígyvan, de én valami ilyesmire emléxem
pár izmosabb havert meghívni egy izomfejlesztő partyra....
leginkább ez a megoldás...Magyarország, 2005....
Nem néztem, te honnan írsz, de itt Borsodban (én innen) a szemem előtt lopják ki szívbaj nélkül a rádiókat az autókból, majd a srác hozzámfut a pillangóval, hogy vagy kuss, vagy megbököd...Persze a jobbik, amikor már alapból böködni akar, mert az a biztos....
Másik: Fényes nappal a forgalmas kereszteződésben megálll a pirosnál egy ponyvás kisteherautó.Két srác jön át az úton az autók között, amikor a kist.autó mögé ér, kés elő, benyúl, amit talál és elbír megfog, megy tovább...a sofőr meg csak akkor vette észre, amikor már mellette mentek...persze akkor már mit tehet...a srácoknál kés, ketten vannak, meg ha kiszáll az autójából még a végén azt is elviszik...
Borsod.
leginkább ez a megoldás...Magyarország, 2005....
Nem néztem, te honnan írsz, de itt Borsodban (én innen) a szemem előtt lopják ki szívbaj nélkül a rádiókat az autókból, majd a srác hozzámfut a pillangóval, hogy vagy kuss, vagy megbököd...Persze a jobbik, amikor már alapból böködni akar, mert az a biztos....

Másik: Fényes nappal a forgalmas kereszteződésben megálll a pirosnál egy ponyvás kisteherautó.Két srác jön át az úton az autók között, amikor a kist.autó mögé ér, kés elő, benyúl, amit talál és elbír megfog, megy tovább...a sofőr meg csak akkor vette észre, amikor már mellette mentek...persze akkor már mit tehet...a srácoknál kés, ketten vannak, meg ha kiszáll az autójából még a végén azt is elviszik...

Borsod.
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
Esetem a következő: Toltak ki mellőlem a parkolóból egy Nissan pickupot, és az a szar nekilökte a toló emberkét az autómnak. Ez lett az eredménye, amit sajna csak másnap reggel vettem észre. A pickupost ismerem, jár ide hozzám a boltba. Tegnap voltam szervizbe, de fényezés nélkül nem tudják kiszedni a horpadást, ugy hogy zsebbe nyúlüós lesz a dolog. Sztetek ez esetben is a megynyerő külsejű uriemberek a megoldás?