Ha kárt tettek a verdámban...

Témakör: Real life
aktuális téma
Ha kárt tettek a verdámban...

Ma délután borzasztó dolog történt velem... Kijött elém egy sUZUKIS és az autóm jobb elejének (beleértve a gumit, felnit, lökhárítót, motorháztetőt, lámpát) kampó kanyec... Pl a lámpáim nem gyáriak voltak, hanem sima üveg... ezt is ugyaúgy fizeti a biztosító? és a felni? letört belőle egy jó 6 centis darab. csere vagy javítás? gumik? tengelyenként kell cserélni őket, most akkor a másik oldalon is fizetik a cserét? ha valakinek van 5lete, tapasztalata, kérem ossza meg velem. Előre is köszi!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5
Andrewboy
2004. július 19. 10:17
Sziasztok! Mtúron előztem 1 VW tranyót,és mikor mellé értem elkezdett balra kanyarodni előttem az állat...
Árkot fogtunk,a kocsi totálkár,a gyerek meg nem akarja elismerni,hogy ő volt a barom! Valaki tud-e jogi tanácsot adni? ha igen írj a [email protected]!
Kerál
2004. július 16. 14:10
mennyivel mentél minuszba?gondolok itt ZS.-re
tomixts
2004. július 16. 13:00
na most jöttem a biztosítótól... felvették a kristály lámpabúrát a gyári + 20% áron de felvette a szemöldököt is, hogy széttört. motorháztetőre meg sárvédőre, lökhárítóra, felnire, gumira cserét írt. Meg kaptam egy bónusz futómúbeállítást....
fazek81
2004. július 16. 12:41
áhh, nem ilyen egyszerű a dolog. olvasd el a baleseti bejelentőn (ismertebb nevén betétlap) az "apróbetűst"!!!
oda van írva, hogy tökmindegy mit írsz rá, ki írja oda hogy hibás és ki nem, az egész szart sem ér, mert A BETÉTLAP CSAK EGY SEGÉDLET A BIZTOSÍTÓNAK A BALESET KÖRÜLMÉNYEINEK TISZTÁZÁSÁHOZ! Tehát a betétlapon hiába írta alá hogy hibás, ha utána kitalálja hogy mégsem ismeri el, akkor ??? <-- na erre vagyok kíváncsi, hogy mit lehet ilyenkor tenni!!
Streetpolo
2004. július 16. 12:35
Nos ami akötelezőtt illeti nem hiszem hogy a dolgokat ugy uszod meg hogy neked nem kerül lovéba ami azutolagos dolgokat illeti kutyát macskát nem fogja érdekelni ha csak nem cascod van és ezeket a dolgokat utolag nem biztositottad be!valószinüleg avultatás is lezs ugy hogy ez van de ha tévedek akkor elnézés az enyémet 2szer pakolták ki teljesen és a biztositóval mindig cécó volt igaz esetemben acasaco volt alényeg!
hunti
2004. július 16. 12:29
itt valami nem stimmel, ha egyszer aláírja, mint károkozó a bejelentőt és(!!!) ráírták, hogy az a kamionos a károkozást elismeri, akkor abból már vissza nem lehet lépni.....feltételezem, nem írtak rá nyilatkozatot, ilyenkor a biztosító utólag kiküldi levélben a nyilatkozatot a károkozónak aláírásra... na ez necces
aztec GSI
2004. július 16. 12:10
ez igen okos megoldás, csak nem vagy előre látó... mert ezekből 90%ban belhék kerekednek ki, aminek se eleje se vége.... az viszont igaz,h jogi úton q sokáig elhúzodhat a dolog és általában el is húzodik....
zsolty
2004. július 16. 12:00
nekem ez már 2× működött!!! és még jobban is jártam mind ha a biztosító fizette volna. ja és nem kellett hónapokat várnom, mert pár nap múlva felkerestem és egyből fizetett.
zsolty
2004. július 16. 11:58
ha nem fizet a biztosító akkor meg kell keresni az illetőt aki a kárt okozta és ki kell fizettetni vele, de lehetőleg valami megnyerő külsejű emberkékkel kell odamenni hogy a foszer tuti beparázzon.100% hogy fizetni fog.
Domingo
2004. július 16. 09:40
Ha a kamionos már elismerte a vétességét és ezt írásban rögzitette is akkor lehet perelni ha utolag ezt vissza kívánja vonni!
Bishop
2004. július 16. 09:39
Ez így van!!! Faterék törésmentes gépétbe jöttek hátulról és vagy 200kilót adtak még értékcsökkenés címen.
A javítás meg olyan volt hogy bevitte valami szervízbe ott a kocsi egész hátulját újrafényezték minden pikk-pakk lett!
És ez nem került ám lovettába mert a biztosító fizette... (asszem volt neki cascója mert akkor még hitelben volt a gép)
fazek81
2004. július 16. 09:34
bocs hogy a te topicodba így beírom, de egy ismerősömnek is hasonló gondja van:

Mentek országúton egy személyautóval, előztek egy teherautót, mire az átment abba a sávba, ahol ők előztek, így az autójuk oldalát végig megtörte. Ezután megálltak, írtak betétlapot, a teherautós elismerte hogy ő a hibás, és ezt le is írta a betétlapra és alá is írta. idáig minden rendben, csak aztán utólag kitalálta, hogy mégsem ismeri el, és így nem fizet a biztosító. Mert azt mondja a teherautós, hogy az ismerősöm húzta rá a kormányt... Elég röhejes, de ezt állítja. ilyenkor mit lehet tenni, hogy fizessen a bizti??

Köszi, Fazék DDS
hunti
2004. július 16. 09:26
elvileg értékcsökkenés jogcímen is jár pénz, amire a biztosító nem nagyon hívja fel a figyelmet ha eddig sérülésmentes volt akkor az eurotax ár 10-20%-a , egy kollégámnak most törték össze a suzukiját (2 éves, sérülésmentes) ott asszem 20%-ot benyelt a biztosító
Klevi75
2004. július 16. 09:24
Én azt hallottam, hogy a másik kötelezőjére fizetik a tényleges károkat, az egyedi dolgokat is, de cascora csak akkor, ha az is benne van a szerződésben és fizetsz utána is díjat. Nem tudom mennyire igaz, remélem így van.
fazek81
2004. július 16. 09:11
én úgy tudom, hogy a tuning cuccokat nem fizetik, tehát lámpára az eredeti gyári lámpa árát számolják, mág azt is avulással, bár a te autód nem olyan öreg mint az enyém. (nekem pl 2 hátsó lámpát 50% avulással vették fel, tehát az új árának a felét kapom meg). gumit is tuti csak 1 darabot fognak számolni, hiába tengelyenként kell cserélni. Tehát lényeg a lényeg, csak azt fizetik ami sérült, annak is a gyári verziójának az árát nézik, és még az is lehet hogy úgy sem a teljes összeget. Szívás, de télleg ez van
tomixts
2004. július 16. 00:46
Ma délután borzasztó dolog történt velem... Kijött elém egy sUZUKIS és az autóm jobb elejének (beleértve a gumit, felnit, lökhárítót, motorháztetőt, lámpát) kampó kanyec...
Pl a lámpáim nem gyáriak voltak, hanem sima üveg... ezt is ugyaúgy fizeti a biztosító? és a felni? letört belőle egy jó 6 centis darab. csere vagy javítás? gumik? tengelyenként kell cserélni őket, most akkor a másik oldalon is fizetik a cserét?
ha valakinek van 5lete, tapasztalata, kérem ossza meg velem.
Előre is köszi!
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
1 2 3 4 5
Összesen 96 találat 5 oldalon