Cikk: Így b.sztak át Ebay-en
aktuális téma

Meghiúsult lámparendelésünk története, mindenki okulására - avagy külföldön sincs kolbászból a kerítés. Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Sziasztok! Keresett pár user és remélem tudtam nekik ebay- ügyben segíteni. Szeméyes észrevétel ajánlom midenki figyelmébe a business accountot! Mert ott nincsen limit maximum még be nem azonosítanak! Ami az azonosítást takarja kell egy fényképes igazolvány másolat és azt csatloni a számlához és személyre szabottan be lehet állítani mennyi a napi limit én mindent maxra állítottam azaz kb 700e dodo:)!: S ha valaki rendel annak elmondanám érdekesség kedvéért, hogy az eladónak köteles feltüntetni a szállítási módot és hogy mely országokban milyen határidővel szállít és melyik cég, vagy az már a vevő dolga! S ne agy isten nem érkezik meg a termék mindenképpen pay pall help desk. Elmodani mi történt kivizsgálják az utolsó tranzakciót és visszavonják a pénzt! Érdemes alaposan tájékozódni még mielött vásárol valaki! Jó ebay..t és have nice bidding....Kérdés pm.ben akinek nem okés valami! Remélem tudtam segíteni!

Helló. most kezdtem el használni az oldalt...
van egy licit ami érdekelne de amit sikerült lefordítanom az írja hogy paypal-t nem fogad el...
akkor ugyan úgy működik mint a veterán:
vétel után megadja a saját magánbankszámláját és arra kell utalnom a pénz?
ez mennyire biztonságos?100%-os az eladó de akkor sem szeretnék belefutni egy lehúzásba...
erről lenne szó
előre is kösz
van egy licit ami érdekelne de amit sikerült lefordítanom az írja hogy paypal-t nem fogad el...
akkor ugyan úgy működik mint a veterán:
vétel után megadja a saját magánbankszámláját és arra kell utalnom a pénz?
ez mennyire biztonságos?100%-os az eladó de akkor sem szeretnék belefutni egy lehúzásba...
erről lenne szó
előre is kösz

Hát ja, szép kis tanulópénz volt... egyébként én is Paypallal akartam utalni, de azt az egy terméket nem engedte azzal fizetni, mindig csak egy hibaüzenetet írt 

bocs kicsit pihent vagyok igy pár betű, szó hiányozhat 

10ezronál nagyobb összeget csak is kizárólag Paypal-al szabad kifizetni!
nekem 70euros elektromos tükreimen ült a csak 2 hónapig mire megkaptam. de szerencsére megkaptam. de megfogadtam hogy mindig de mindig csak Paypal fizetek.
ha nem érkezik meg időre jelentem a Paypalnak a pénzemet pedig vissza utalják!!! azért 200€ csak úgy átutalni :S
nekem 70euros elektromos tükreimen ült a csak 2 hónapig mire megkaptam. de szerencsére megkaptam. de megfogadtam hogy mindig de mindig csak Paypal fizetek.
ha nem érkezik meg időre jelentem a Paypalnak a pénzemet pedig vissza utalják!!! azért 200€ csak úgy átutalni :S
Nálam a bevált szokás, hogy csomagnál amit vállall a szállításnál időtartamot azt kivárom kb 30-35nap utána írok neki, hogy mi a helyzet ha nincs itt a cucc és maximum plusz egy hetet adok neki, ha addig nincs itt akkor refundot kérek, ha szarakodna akkor open case... arra hamar jön válasz...
Ami kicsit macerásabb az a selejt termékekkel mi legyen... többség általában felajánja, hogy refund/resend, eddig egy esetnél fordult elő, hogy a bejelentett selejtre közölte, hogy a terméket ő kipróbálta tökéletesen működik... 2. levelemre nem válaszolt 48 órán belül így nyitottam egy case-t ahol felajánlotta, hogy vissza téríti az árárt ha tracking numberrel malajziába vissza küldöm... utána néztem gyorsan, hogy a kb 4000huf-os akku-nak mennyi lenne a postaköltsége.... hát néztem egyet, hogy közel 10ezer huf... akkor a frissen nyitott ügyet tovább irányítottam az ebay costumer support felé, hogy döntsenek ők mivel többe kerülne vissza küldenem mint amennyibe kerül... kb 2h-n belül jött az email, hogy az én javamra döntöttek és a teljes vételárat visszautalták,
Ami kicsit macerásabb az a selejt termékekkel mi legyen... többség általában felajánja, hogy refund/resend, eddig egy esetnél fordult elő, hogy a bejelentett selejtre közölte, hogy a terméket ő kipróbálta tökéletesen működik... 2. levelemre nem válaszolt 48 órán belül így nyitottam egy case-t ahol felajánlotta, hogy vissza téríti az árárt ha tracking numberrel malajziába vissza küldöm... utána néztem gyorsan, hogy a kb 4000huf-os akku-nak mennyi lenne a postaköltsége.... hát néztem egyet, hogy közel 10ezer huf... akkor a frissen nyitott ügyet tovább irányítottam az ebay costumer support felé, hogy döntsenek ők mivel többe kerülne vissza küldenem mint amennyibe kerül... kb 2h-n belül jött az email, hogy az én javamra döntöttek és a teljes vételárat visszautalták,
Nem tudom ti mit csináltok nem jól, de heti szinten rendelek Kínából, Hon Kongból, Németországból és mindig minden korrektül ideért. Najó, max. volt egy kis késés.
Egyszerű a történet:
1. CSAK PAYPAL
2. le kell checkolni az eladót
3. ami túl szép hogy igaz legyen, az az is. Manapság csak akkor éri meg új alkatrészt rendelni külföldről, ha idehaza nem kapható, vagy faszrépusz a forgalmazó és csillagászati árban adja. Pár ezer forintért nem éri meg szarakodni, főleg ha egy több tízezre valamiről van szó.
Egyszerű a történet:
1. CSAK PAYPAL
2. le kell checkolni az eladót
3. ami túl szép hogy igaz legyen, az az is. Manapság csak akkor éri meg új alkatrészt rendelni külföldről, ha idehaza nem kapható, vagy faszrépusz a forgalmazó és csillagászati árban adja. Pár ezer forintért nem éri meg szarakodni, főleg ha egy több tízezre valamiről van szó.
Ezét szoktam kétes esetben ezt előre fixálni velük 

szomorú eset. jómagam CSAK paypal-al fizetek. Az garanciát vállal a tranzakcióra. Ha 40 napon belül jelzed a problémát, 200.000Ft-ig visszautalják a pénzt.
az a baj az ebay-el hogy már mindenki azár használja hogy lehúzza a másikat,5évvel ezelőtt még korrekt oldal volt.de már csak a hibás,szar defektes cuccoakt teszik fel.amit már a kukába kéne dobni.persze te ezt nem tudod,mivel nem írja le,csak amikor megkapod,akkor szembesülsz vele.
Bár nem e-bayről rendeltem de külföldi cég honlapjárol ajándékba VW R-Line polót.1 hetet írtak rá,bár 2 hétig tartott.De meg kaptam,mint kiderült le kellett gyártani.A lámpát ha még nem sikerült beszerezni itt egy ugyanolyan:http://www.fk-automotive.de/LED-R%fcckleuchten-fit-for-Ford-Focus-2-%28C307%29-5-trg.-Bj.-08-10,-chrom.htm?websale7=fk-automotive&pi=FKRLXLFO011007&ci=20-8200&Ctx=%7bver%2f7%2fver%7d%7bst%2f3eb%2fst%7d%7bcmd%2f0%2fcmd%7d%7bm%
én legutóbb licitáltam egy termékre amit meg is nyertem. aztán közölte a gyerek, hogy az árnak a kétszerese a postaköltség.
így már húzós lett annyira az ára, hogy itthon is simán kapok annyiért.
lényeg az volt, hogy elutaltam a gyereknek fájdalomdíjként 2.5 fontot, és levette a hirdetést.
persze ez a saját faxságom volt, beismerem. de kell a bizniszhez az is, hogy a másik fél "partner" legyen.
így már húzós lett annyira az ára, hogy itthon is simán kapok annyiért.
lényeg az volt, hogy elutaltam a gyereknek fájdalomdíjként 2.5 fontot, és levette a hirdetést.
persze ez a saját faxságom volt, beismerem. de kell a bizniszhez az is, hogy a másik fél "partner" legyen.

...hm...kurva szar téma, sajnálom! Minden pénz pénz, szóval ha 500 Ft-odat nyúlják le is tetü dolog!
Én bereggeltem ebay-re, küldték a cuccot, sok jó dolgot láttam, szerettem is volna mindig rendelni, de ezek a herce-hurcák tartanak vissza, mert mi van ha én is bele esek a "mi van ha..." esetekbe...baxhatom!

Én bereggeltem ebay-re, küldték a cuccot, sok jó dolgot láttam, szerettem is volna mindig rendelni, de ezek a herce-hurcák tartanak vissza, mert mi van ha én is bele esek a "mi van ha..." esetekbe...baxhatom!

paypal, és kérdezni, kérdezni, kérdezni... már az első válaszból levágod, hogy komolytalan-e az eladó, de erre ott a statisztikája is (ami nem mmindig mérvadó)

Ez kemény story, én is osztom az előző vélemnyt és pay-pall

erre van a PAY PAL ! én csak avval fizetek . akár 400eft is utaltam és hasonlóan 7számjegyü összeget költöttem el énis ott !
az volt a hiba hogy saját számlára utaltál... olny PAYPAL l! volt hogy egy cucc 2x is megérkezett pl a az autóm ültetöszettje gátló + rugók :D
az volt a hiba hogy saját számlára utaltál... olny PAYPAL l! volt hogy egy cucc 2x is megérkezett pl a az autóm ültetöszettje gátló + rugók :D
Már a legelején elrontottad az egészet. 7 jegyű összeget elköltöttem már ebayen de egyszer nem lett károm. A lényeg, hogy mindig paypalel fizess. Ez egy biztonságos fizetési módszer. Ergó ha nem kapsz terméket és mondjuk 45 napon belül jelzed, kivizsgálják a dolgot és ha tényleg látják, hogy semmilyen teljesítés nem történt visszaemelik a számládra a pénzt. Nekem emeltek már így vissza 3-4 alkalommal gond nélkül. Olyan meg nincs, hogy nem működött a paypal. 2 éve minden nap használom és mindig ment. Ergó valami hiba nálad volt. Szóval egy szónak is száz a vége, paypallel kell fizetni és nem lesz gebasz! :)
Lehet ez kevesebb is, nekünk minden héten jön onnan csomag, így elég gyors az átfutási idő. 

én mindig is féltem az e-bay-től, nekem 2 esetem van az egyik az e-bay a másik 1 német software cég. egy ismerősöm vett az autójába állítható futóművet az e-bay-ről ami használt kb fél évig és én átvettem tőlle, mit ad isten nyár közepén elpukkant a jobb első teló, semmi gond semmi garanciapapír csak a szállításról egy elismervény, mind ketten e-mail-ez gettünk hogy nem tudják visszavenni és oldja meg az itten márkaképviselet amit meg azzal takarózott hogy nem magyarországról vettem és nem is volt garipapír így saját költségem kijavíthatom
a másik hogy anno le akartam tölteni egy fontos progit és ugye csomó helyen be kell regelni hozzá ( hozzáteszem ez kb 2-3 éve volt) jó beregeltem, de ott se tudtam leszedni majd most 2 hónapja zargatnak freemail-en hogy fizessek 96 eurot mert beregeltem, volt kontakt e-mail hát nem kell mondanom hogy nem eggyet küldtem, mindenhova ahova csak lehetett, persze válasz sose jött csak mindig a sablon e-mail. na mondom az anyátok freemail cím törlés, azüta nem tudom hogy a céges mail-re küldenek, ez már több mint felháborító mert külső címről nem is kaphatunk mail-t, nem tudom honnan szerezték meg de válaszolni még mindig nem tudnak, akkor én meg nem fizetek. hozzáteszem felmentem a honlapra ahol anno beregeltem és érdekes ahol az agb-t elfogadod a 231-dik oldalon ott van hogy valamit fizetsz de az se tiszta hogy mit! szóval igen jó németország, de osztom a véleményt hogy ott sincs kolbászból a kerités 

Én rendeltem tavaly vagy 50 darab rendszamot Amerikából. Miután megrendeltem, azonnal fizettem pay-pal-al. 9 nap múlva kézhez is kaptam őket. A postaköltség 8e Ft volt kb.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!