Cikk: Így b.sztak át Ebay-en
aktuális téma

Meghiúsult lámparendelésünk története, mindenki okulására - avagy külföldön sincs kolbászból a kerítés. Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
ez most off de haver olyan embertől akar nyomtatót venni a prohardver-ről akinek 3pozitív és 2 negatív értékelése van

Nem akarok kioktatni senkit de ha paypal-en keresztül fizeti az ember a dolgokat arra még a pyapal is garanciát vállal és így ebay és paypal által is le van védve az ember! És a paypal teljes visszatérítést ígér! Én már egyszer kaptam tőlük! ÚH Tessék így használni!
Szerencsémre, még 1x sem jártam pórul az e-bayen. De hallani hallottam már én is hasonló dolgokat
Fura dolog ez, nekem több mint 270 rendelésem van az ebay-ről, (van köztük olyan is mikor 3db Nintendo wii-t vettem németektől), soha nem volt ilyen gondom...
Bár én csak paypal-al vagyok hajlandó fizetni, és én a 99.4es feedbackre már nagyon húzom a számat, általában akkor már meg is nézem, hogy miért annyi, kinek mi volt a baja stb.
sokkal jobban megbízom az ebay-ben mint pl egy fórumos adok-veszekben ahol semmi garancia nincs, se feedback se semmi...
Bár én csak paypal-al vagyok hajlandó fizetni, és én a 99.4es feedbackre már nagyon húzom a számat, általában akkor már meg is nézem, hogy miért annyi, kinek mi volt a baja stb.
sokkal jobban megbízom az ebay-ben mint pl egy fórumos adok-veszekben ahol semmi garancia nincs, se feedback se semmi...
Ilyenkor tisztában kell lennie a rendelőnek is, hogy milyen postai szolgáltatással rendeli! Mert van érték garanciás! Persze drágább de törékeny cuccnál, ha még ezzel a móddal is olcsóbban kijön mint itthon venné az ember, akkor nem árt ha még többet szán rá mint hogy sima postai küldeményként adják fel.
Az tény, ebből lehet okulni, de én tuti nem utalnék privát számlára, ha előtte nem rendeltem volna tőle gond nélkül cuccokat.
Ebay-el szemben van egy kínai oldal alibaba.com (nem reklámnak szánom), az annyival jobb mint az ebay, hogy ott a kereskedő/eladó csak akkor kapja meg a pénzét ha én megkaptam az árut és tényleg azt kaptam amit rendeltem. Ez valóban így működik, egyszer rendeltem szoftvert, persze hamis volt (tisztára mint az eredeti csak a kulcs volt használhatatlan, n1 kínai másolat), még vissza se kellett postáznom, reklamáció után 4 nappal vissza is kaptam a pénzem.
Ebay-el szemben van egy kínai oldal alibaba.com (nem reklámnak szánom), az annyival jobb mint az ebay, hogy ott a kereskedő/eladó csak akkor kapja meg a pénzét ha én megkaptam az árut és tényleg azt kaptam amit rendeltem. Ez valóban így működik, egyszer rendeltem szoftvert, persze hamis volt (tisztára mint az eredeti csak a kulcs volt használhatatlan, n1 kínai másolat), még vissza se kellett postáznom, reklamáció után 4 nappal vissza is kaptam a pénzem.

hát ez már okozott volna egy pár álmatlan éjszakát

Holley87
2011. december 19. 12:13
Sajnos nekem is volt már rossz tapasztalatom e-bay el kapcsolatban . Rendeltünk egy első-hátsó lökhárítót ami meg is érkezett, de az egyik repedt volt . Felvettük a kapcsolatot a céggel, akik nagyon segítőkészen azt mondták, hogy küldjük vissza és kicserélik. Nahát azóta sehol semmi. Egy 90.000 es lökössel be lettünk húzva. Se az E-bay nem tudott mit tenni az ügyel kapcsolatba se mi. És még csak negatív értékelést se tudtunk adni. :
Eddig összesen 6 rendelés Hongkongból, Németből, Angliából.... és semmi gond.
Érdemes e-mailezni az eladóval minden esetben.

Érdemes e-mailezni az eladóval minden esetben.
Ez így van.
én is rendszeresen rendelek az ebayrol eddig két alkalommal volt gond nem nagy összeg csak bosszanto. főleg akkor ha egy szo se esik arrol hogy a termék hibás csak akkor derul ki amikor kibontod és jössz rá hogy használhatatlan!! de már ért kellemes meglepetés is , hirdeti hogy impact lk erősitő a fényképen meg hc tipus van gondolom fogalma sem volt mit árul. igazam lett megjött a csomag es az lk erősitő helyett hc tipus jött (ez sokkal jobb !!!) ugy hogy itt én jártam jobban

igen ezek tanulságos dolgok szerintem azért joltette hogy megírta

Quad arra akarta felhívni a figyelmet hogy 3hónapon belül mindenféleképpen le kell zárni az ügyet különben utána már semmit sem lehet tenni...
legalábbis nekem ez jött le az irományól...

vannak ilyenek mindenhol itt kint nem 1 barátom inkább rá se néz az ebayre
meg ami drágább nem itt veszik hanem boltba rendeltetik
bár nekem ebayyel csak jo tapasztalatom van én gumit a kocsira (mindig4et) meg számitogépeket meg telefonokat is vettem már és mind nagyobb összegű volt és gondnélkül... .

Hát, konkrétan erről az egy esetről van szó, erről pedig jót nem tudok írni. Na jó, lehet a végére odafirkantom ezt, bár nagyon csalódott vagyok 

Kar h azt nemirtad bele a blogba hogy azert van boven pozitiv tapasztalat is...mert ez igymost tisztan ebay lejaratasnak tunik.
paypal biztonságosabb.... ez igy igaz... én hong kongbol vettem pár ledet haverom a6osába
és megjött több mint 4 hét volt de megjött:D nagynéném rendszeresen vesz onnan csizmát 

Én PayPal-al jártam hasonlóan "viccesen"...Igaz nem volt kedvem nevetni a poénon, főleg, hogy az összeg "kicsit" nagyobb volt. Lett belőle rendőrségi, stb ügy....De pénzt azóta sem láttam belőle

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!