Magyar közlekedési "kultúra".
aktuális téma

Van egyáltalán ilyen???
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
akit nagy felfordulás nélkül beengedhetek, azt beengedem. (értsd: nagy fékezés, manőver nélkül)
viszont soha nem fúrom be magam sehova! azt de utálom
mindig kacsázok a sávok között, mindig kielőzöm az embereket, ha üres sáv van, és nem tartok fel senkit..
én kiteszem az indexet, és megvárom amíg valaki beenged, de addig el se indulok a másik sáv felé!
sokan meg index nélkül majdnem nekemjönnek, aztán én fékezek, mert végignézné ahogy nekimegyek, és megy tovább szó nélkül! aztán csodálkozik, hogy a köv sávváltásánál nem engedem be, és elválik utunk, ő megy a lekanyarodósávba, és meg egyenesen :D
viszont soha nem fúrom be magam sehova! azt de utálom

mindig kacsázok a sávok között, mindig kielőzöm az embereket, ha üres sáv van, és nem tartok fel senkit..
én kiteszem az indexet, és megvárom amíg valaki beenged, de addig el se indulok a másik sáv felé!
sokan meg index nélkül majdnem nekemjönnek, aztán én fékezek, mert végignézné ahogy nekimegyek, és megy tovább szó nélkül! aztán csodálkozik, hogy a köv sávváltásánál nem engedem be, és elválik utunk, ő megy a lekanyarodósávba, és meg egyenesen :D
Néha én is telefonálok, és soxor van rajtam ing (azért nyakkendő nélkül), engem sem engednél be?

(Na jó, ha nem 10 perces út, akkor headset-elek...
)

(Na jó, ha nem 10 perces út, akkor headset-elek...

én spec sosme fizettem és mindenen elsőre átmentem
jó, szerencsém is volt, viszonylag normális fazonokat kaptam

jó, szerencsém is volt, viszonylag normális fazonokat kaptam

én nem mindenkit engedek be (taxist, nőt, telefonálós nyakkendőst)

Ja,hát náluk ez máskép van.
Svédeknél nagyon elözékenyek gyalogosokkal,többi autóssal,busszal.
Svédeknél nagyon elözékenyek gyalogosokkal,többi autóssal,busszal.
hát jah, meg sajna a vezetőoktatás is tehet erről!
ha nem csúsztatsz pénzt, megbuksz! akkor úgyis kell órákat venni, az meg jó sok pénz! persze jobban nem fogsz tudni vezetni..
ez van
ha nem csúsztatsz pénzt, megbuksz! akkor úgyis kell órákat venni, az meg jó sok pénz! persze jobban nem fogsz tudni vezetni..
ez van
Svédeknél sajna még nem..... de az Osztrák , Német forgalomban nehéz volt megszokni hogy a fényszorozás épp az ellentetjét jelenti mint nálunk.... pl. keresztezödésben..." Vigyázz jövök, kine gyere...!!!!".... nah akaratlanul is megindul az ember feltett kézzel hogy köszi....aztán a sogorkoma majd beléd áll:)
Az a baj, hogy sajnos nem lehet balfaszmentesíteni az utakat...!
Talán nem kéne minden hülyének megadni a jogist, meg úgy engedni át embereket, hogy vezetni ugyan nem tud, de becsúsztatott 30 ropit a zsebbe (ismerek ilyet)!!!
De igazi megoldás nincs, sajnos meg kell próbálni idiótabiztosan autózni...

Talán nem kéne minden hülyének megadni a jogist, meg úgy engedni át embereket, hogy vezetni ugyan nem tud, de becsúsztatott 30 ropit a zsebbe (ismerek ilyet)!!!

De igazi megoldás nincs, sajnos meg kell próbálni idiótabiztosan autózni...
az biztos, hogy egy két manőverem nem tetszik egyeseknek. de had háborogjanak!
én tudom, hogy megköszönöm, és hogy akit lehet beengedek, nekem ennyi elég.
az meg, hogy a sávváltásom nem tetszik neki (mert mondjuk szerinte közel vagyok hozzá) az magánügy. megköszönöm és megyek tovább! ;)
én tudom, hogy megköszönöm, és hogy akit lehet beengedek, nekem ennyi elég.
az meg, hogy a sávváltásom nem tetszik neki (mert mondjuk szerinte közel vagyok hozzá) az magánügy. megköszönöm és megyek tovább! ;)

elég mókás történet!
Naja, nem mondom, hogy nekem is mindig sikerülne. De azért az esetek kb felében vissza tudom fogni magam... Ez is valami, nem?
Az a comment kicsit álszent lett, de a követendő tényleg az lenne, de hát persze mindenkinél elszakad néha a cérna...

Az a comment kicsit álszent lett, de a követendő tényleg az lenne, de hát persze mindenkinél elszakad néha a cérna...

Igaz,vannak nálunk rosszabbak ,de jobbak is volt.Apropó voltál már a svédeknél,na nekünk is úgy kénne vezetni.
Ami már Győrben is megy, az egy vicc, és nem közlekedés !!
A parasztok munka után mennek a tescoba,minden este, azé, me óccsó, két kilóméterrel a tesco előtt besorolnek a bal sávba, és hússzal tobzódnak, hogy egészen biztosan be tudjanak kanyarodni balra !! PARASZTOK !! SZÉDÜLTÖK A JOBB SAZÉLÉN????Én meg sietnék valahova,megyek a jobb sávban, erre a mazsola megáll előttem keresztbe, mert neki is eszébe jut, hogy be kő menni a szaros tescoba.....eső szakad...satu fék,..ABS rotyog...kormány félreránt...aztakúrva,majdnam ledaráltam !! Uhh.. nézek a tükörbe, 7.5tonnás MAN kevesebb sikerrel de megpróbál lassítani...serc...már gyúrta is össze a vén hülyét ! Na ez aztán "gazdaságos" lesz !!
A kár csak az, hogy ha rendőr kijön, nem az idiótát vágja meg, aki csak úgy kersesztbe áll az egyetlen haladó sávban, hanem szegény kamionost !!!
Mindenki hibázik,de a sok balfasz minek ül autóba, ha életveszélyes ??

Mindenki hibázik,de a sok balfasz minek ül autóba, ha életveszélyes ??

az adott pillanatban elég nehéz!

mondjuk a német nem köszöni meg, ez igaz.
mert náluk ez természetes!!!! csak itthon nem az, de ezt ő nem tudhatja!
én pl ezért szarom le, ha a német nem köszöni meg! ;)
mert náluk ez természetes!!!! csak itthon nem az, de ezt ő nem tudhatja!
én pl ezért szarom le, ha a német nem köszöni meg! ;)
Jordánia dettó... 

90nel a sivatagban, mi majd leestünk hátul a platóról, közben egymést előzgetik és anyázzák a karavánon belül!

90nel a sivatagban, mi majd leestünk hátul a platóról, közben egymést előzgetik és anyázzák a karavánon belül!

Nem sokszor örültem ugy a magyar "kulturált "közlekedésnek mint nem rég mikor egy rövid nyaralás után hazaérkeztem....aki volt Egyiptomban az biztos tapasztalta.... Arabok alaphelyzetből csak a kis 5wattos helyzetjelzővel( már odais betört a ledes tuning helyzetjelző kék/sárga/piros) közlekedneka sivatag közepén is az éjjeli orákban....elbeszélgettem a sofőrrel miért van ez ?hiszen nem láttunk még egy métert sem elöre és 90nel hasitottunka toyota Hiacéval....az válaszolta hogy azért oltjuk le a tompitottat hogy ne zavarjuk közlekedő társainkat...elhittem....na de mikor utolértünk vkit akkor akkor reflektorra kapcsoltak és nyomták folyamatosan a dudát.... ezt azért csináljuk hogy észre veygenek:)...ne de ezt csinálta ha szembejött vki akkor is.... a zebránál hosszukürtel ugraszotta szét a gyalogosokat :)....következő kirándulásra nem béreltünk kis buszt..inkább mentünk nagy busszal mondván nem lehet baj..... uezt tapasztaltuk...nem gyujtott csak alapfényt....majd elbobiskolhatott a soförünk mert nem állt meg mikor az 50 buszbol állo konvoj megállt....jobbra árokba rántva kormány becsusztunk a homokba/árkocskába... lilla térdek, összetört napszemüvegekkel megusztuk..és mivel kösivatag kis jött a busz is ujra a beton utra könnyedén.... ugyhogy örültem amikor a ferihegyi gyorsforgalmira értem ujra :)...az az a hely ahol nincs kultura ilyen téren..vezetésből felvannak mentve:)
Asszem indulok a következő választásokon...

Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
mindenbe belekötött, és a végén annyit mondott, hogy nem érzett eléggé felkészültnek, mindezt 10 perc vezetés után! "parkoljunk le", leparkoltam.
nem látta a táblát?
de. várakozni tilos. de nem várakozunk megyünk tovább, nem?
én arra gondoltam, h olyan helyen álljon meg, ahol lehet várakozni
aztán visszamentünk, elsietett a fazon, az oktató meg 14x elmondta, hogy hétfőn hozzam a pénzt! a pénzt ne felejtsem el! a pénz a pénz...
hülye voltam h visszamentem hozzájuk