Magyar közlekedési "kultúra".
aktuális téma

Van egyáltalán ilyen???
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Dénes
2004. december 02. 14:37
A busszal kapcsolatban: apám buszos, én is az leszek tavasszal, úgyhogy van némi rálátásom a dologra. Először is a busz EMBEREKET szállít, nem krumplit. Épp emiatt csak lassan indulhat el, lassan fékezhet (ha csak vész nincs), lassan manőverezhet + ha valaki vezetett már hasonló barárt az tudja, hogy a k*rva szűk magyar utakon vezetni egy buszt nagyon fárasztó, nagy odafigyelést igénylő dolog (sokkal nagyobbat, mint a személyautó!!!). Ezért nem kell anyázni a buszosokra (persze kivétel itt is van!), mert higyjétek el, hogy az utasokra vigyáznak, és rátok is. Hát ennyi lenne.

ez nagyjából jogos, én nem várom el, hogy ha 180-al beérkezek vki mögé, hogy takarodjon, szépen megvárom míg lemegy, csak akkor villantok, ha látom, hogy észre sem vesz! Viszont ha tök üres az út, akkor próbáljunk már meg szabályosan közlekedni! Szóval mindkét oldalra vannak jó példák, de összességében a türelem, és a lojalitás fontos, még ha nem is mindig sikerül 

a múltkor láttam egy ilyen esetet, az jutott eszembe
család (apa anya 2 gyerek) mentek az autópályán, kamiont előztek éppen, én szépen vártam a kamion mögött
jött az 5ös bmw, 2 centire a seggébe, dudált, villogott, majd amikor megelőzték a kamiont bevágott eléjük (mondanom se kell előzés után egyből lehúzódtak), és a bmw satuzott, 110-120ról olyan 70re...
remélem senki nem gondolja hogy ez normális!
a tanárkodásban az más, hogyha kézjelekkel komunikálunk, és az elénkvágó autóst elküldjük a kurva anyjába, mert az természetes. ha nem köszöni meg, és jelezzük felé, hogy a jó kurva anyja nem tanította illemre, az is természetes.
de hogy nekiálljunk ijesztgetni, letolni, satuzni, feltartani, rátartani, beszorítani, az már nem vicces...
család (apa anya 2 gyerek) mentek az autópályán, kamiont előztek éppen, én szépen vártam a kamion mögött
jött az 5ös bmw, 2 centire a seggébe, dudált, villogott, majd amikor megelőzték a kamiont bevágott eléjük (mondanom se kell előzés után egyből lehúzódtak), és a bmw satuzott, 110-120ról olyan 70re...
remélem senki nem gondolja hogy ez normális!
a tanárkodásban az más, hogyha kézjelekkel komunikálunk, és az elénkvágó autóst elküldjük a kurva anyjába, mert az természetes. ha nem köszöni meg, és jelezzük felé, hogy a jó kurva anyja nem tanította illemre, az is természetes.
de hogy nekiálljunk ijesztgetni, letolni, satuzni, feltartani, rátartani, beszorítani, az már nem vicces...
Na ez nagyon nem így van... 1000 olyan hely van, ahol úgy kell kiengedni a buszt, nem is beszélve arról, mikor mondjuk a buszsávból beljebb kell kéredzkednie, mert vmi taxis vagy fuavarozó épp ott pakol...
De az tény, hogy a busszal fölösleges emberkedni, 100 méter múlva ígyis megint kiáll az ember elől...

De az tény, hogy a busszal fölösleges emberkedni, 100 méter múlva ígyis megint kiáll az ember elől...
Ritkán van hogy az ember kiakad, s ez több minden eggyüttes következménye. Biztosan voltál már úgy te is hogy siettél valahová, és értetlenül álltál az emberi butaság előtt, amely lehet akaratlanul, ámde szabálytalanul gátolt. Ált. én is tűrök mert jobb a békesség, de van úgy hogy ha biztonságosan és gyorsan szeretnéd elérni célod, terelgetni kell figyelmetlenebb v. ügyetlenebb v. gyakorlatlanabb v. ne adj isten sötét paraszt embertársaidat.
Mindenestre irígyellek nyugodtságodért, PEACE.
......tudod az ember szeretné ha jó lenne, de a tehetetlen sötét tömeg kiábrándító, olyankor az érzelmek kerekednek felül.
Mindenestre irígyellek nyugodtságodért, PEACE.
......tudod az ember szeretné ha jó lenne, de a tehetetlen sötét tömeg kiábrándító, olyankor az érzelmek kerekednek felül.
Nekem spec azzal van bajom, ha vki elém vág ki, máskor az előz annyival és azt aki akar! (És mondjuk van 15 méterem 180ról 120ra...)
Vagy nem nekem szólt...

Vagy nem nekem szólt...

Hát azért az önkéntes tanár esetével nem teljesen értek egyet, de határeset, amúgy a többivel egyetértek...
pécsett nemtom milyen a közlekedés, de budapesten nálam ennyi a buszprobléma
buszöböl általában ott van, ahol több sávos az út
látod a buszt, és lépsz egy sávot balra, nem nagy művelet, én mindig ezt csinálom
látod a buszt, és lépsz egy sávot balra, nem nagy művelet, én mindig ezt csinálom
Ááá, BKV-ellenőr sapkának is nézhetik...

Tudtam hogy valami gyanús

jé, mennyi baromságot (is) lehet itt olvasni
van egy két ember, aki a leírtak alapján a tipikus gyökér vezetők közé sorolható, nevet nem mondok, akinek nem inge...
SZERINTEM, és szerintem, az alapvető gond azzal van, hogy az emberek nem figyelnek egymásra. sávoltváltanak tükör nélkül, vagy anélkül, hogy a fejüket 70 fokban elforgassák, és kész a baj. persze ha a másik figyel, akkor nincs baj, de az esetek többségében ilyenkor előjön a jó magyar mentalitás, hogy na most akkor megtanítalak vezetni, és megy a dudálás, reflektorozás, satuzás, kiszállás, verekedés...
az baj, ha valaki nem figyel, de az se jobb semmivel, amikor önkéntes oktatókkal találkozik az ember... én nem szoktam ilyenekbe belekeveredni (mindig mindent megköszönök, nem tolok le senkit, figyelek mindenkire - tehát csak nézni szoktam az ilyet)), de attól a faszom kivan, hogy egyesek olyan kurvára értenek mindenhez, és ismerik az embereket, hogy elkezdik játszani az oktatót, semmivel se jobb! ha az autópályán nem engednek be, mert mondjuk valaki 110zel előzi a kamiont, akkor már dudálni, reflektorozni kell? utána bevágni elé és lesatuzni?
mi a faszt képzelnek egyesek magukról?
az embereket meg kéne tanítani rendesen vezetni, az önkéntes tanároknak pedig egy kiadós szájbabaszás lenne a gyógymód!
akkor mindenki mindenkire odafigyelne, és mindenki mindenkivel kedves lenne
van egy két ember, aki a leírtak alapján a tipikus gyökér vezetők közé sorolható, nevet nem mondok, akinek nem inge...
SZERINTEM, és szerintem, az alapvető gond azzal van, hogy az emberek nem figyelnek egymásra. sávoltváltanak tükör nélkül, vagy anélkül, hogy a fejüket 70 fokban elforgassák, és kész a baj. persze ha a másik figyel, akkor nincs baj, de az esetek többségében ilyenkor előjön a jó magyar mentalitás, hogy na most akkor megtanítalak vezetni, és megy a dudálás, reflektorozás, satuzás, kiszállás, verekedés...
az baj, ha valaki nem figyel, de az se jobb semmivel, amikor önkéntes oktatókkal találkozik az ember... én nem szoktam ilyenekbe belekeveredni (mindig mindent megköszönök, nem tolok le senkit, figyelek mindenkire - tehát csak nézni szoktam az ilyet)), de attól a faszom kivan, hogy egyesek olyan kurvára értenek mindenhez, és ismerik az embereket, hogy elkezdik játszani az oktatót, semmivel se jobb! ha az autópályán nem engednek be, mert mondjuk valaki 110zel előzi a kamiont, akkor már dudálni, reflektorozni kell? utána bevágni elé és lesatuzni?
mi a faszt képzelnek egyesek magukról?
az embereket meg kéne tanítani rendesen vezetni, az önkéntes tanároknak pedig egy kiadós szájbabaszás lenne a gyógymód!
akkor mindenki mindenkire odafigyelne, és mindenki mindenkivel kedves lenne
nem tudom, ha leveszem a targatetőt mindig kilátszik az autóból egy rendőrsapka... Lehet ez megtévesztő? 

Vagy rendőrnek

Pesten nem hiszem, hog megy az info. Itt egymást is utálják...

ne jó, nem is kék...

Kék autó -> kollegának néznek

Pécs mondjuk kisebb város, de az a tapasztalatom ha előzékeny vagy a buszosokkal akkor ők is korrektek. Megjegyzik a kocsit, és történt már olyan hogy ők voltak jó fejek.
URH-nak egymás közt, úgyhogy működik a csordaszellem......ha egyet leszopatsz, leszopattad mindet.......de ha jó fej vagy......
URH-nak egymás közt, úgyhogy működik a csordaszellem......ha egyet leszopatsz, leszopattad mindet.......de ha jó fej vagy......
Én csak annyit mondok, hogy kb 3 hete egy csuklós húzta végig az autómat... A BKV-s gyökér akkor sem ismerte el a felelősséget, mikor a helyszínelő rendőrök is elmondták, hogy egyértelműen ő a hibás, és hogy (szó szerint) hülye volt...

a buszokat meg mindig beengedem, és az esetek 99 százalékában meg is szokták köszönni, mostanában teljesen jók a tapasztalataim ezzel, sőt a rendőrökkel is, lehet bennem van a hiba? 

Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!