HellaFlush Style

Témakör: Tuning
aktuális téma
HellaFlush Style
OFFSET IS EVERYTHING

Mint annyi minden más ebben a világban, eredetileg a HellaFlush is csak poénnak indult, melynek létrejöttéhez több személy is kötődik.

Az egész azzal kezdődött, hogy Amerika csodás szigetén Hawaiin pár gyerek, – köztük a kis Rod Chong – elkezdte átalakítani a játékautóját. A Maisto 1:18-as modelljükből kivették a rugókat, amitől az már gurulni sem tudott. A látvány magáért beszélt. Teltek az évek, azóta a gyerekek felnőttek, de az autók szeretete és a barátság megmaradt.

Maga a kifejezés azonban váratott magára egészen 2003-ig. Miközben Chongék a pályán drift autóiknak határait keresgélték, egyikük (Jerry) az átalakítás utáni látványra csak egy mondattal reagált: Dude…that #&@’s Hellaflush!. Így ez a találó kifejezés, ami a lélegzetelállító, vagány látványra utalt, megmaradt. Mint mondták, ez nem hatott az újdonság erejével akkoriban, ugyanis láttak hasonló autókat egyes Európából és Japánból rendelt tuning- és, driftmagazinokban, de a kifejezést mégis úgy érezték, hogy az általuk akkor épített autókra pontosan illett.

Többféle, – szám szerint négy – „Flush” típust csináltak, mégpedig: Flush, Mexi, Tucked és Hella – időközben megjelent a Hella radikálisabb változata, a Hellafail. Ismerték a negatív dőlésszöget, az ültetést, mint mindenki más. Akkor azonban megszületett valami új életérzés, és végre volt 1 kifejezés, 1 név ami mindezt megtestesíti, és ezeket az autókat 1 közös gyűjtőnév alatt egyesíti.

Eléggé sok vason fellelhető a gazdag matricázás, és újabban a japán drift ágazatból átvették a törött lökhárító kötözését is, úgyhogy nincs javítás, csupán jön a jó öreg fúró és a gyorskötegelő. A tévhitek elkerülése végett a robbantott gumikat nem a németek találták ki. A ’70-es években azt sem tudták mi az. Mint annyi minden, ez is a sokak által – főleg itthon – igénytelennek tartott japán bosozoku style szüleménye.

A HellaFlush népszerűségéről csak annyit, hogy a belgáknál nincs is olyan autós oldal, ahol ne lenne szó róla, németeknél szintén. Nyugattól Keletig minden országban megtalálható. Igen rövid idő alatt kinőtte magát.

A Hellaflush, lényegében japán Drift gépek átalakításával indult, azonban nincs márka kikötés, így gyakorlatilag bármilyen márkájú autó készülhet ebben a stílusban.

A hellaflush elsősorban a kerék és a kasztni egymáshoz való viszonyára koncentrál, valamint a különböző hellaflushon belüli stílusirányzatoknál ebből adódóan a hasmagasság is fontos.

Konkrétan a kifejezés, hogy offset is everything nagyjából annyit tesz, hogy "offset a minden", de mondhatnánk úgy is, hogy "et mindenek felett". Azt hiszem ezzel el is mondtunk mindent!

A hellaflusht egyébként gyakorta összekeverik a jdm stílussal, ami nem is annyira meglepő, mivel sokszor a 2 stílus fedi egymást, így leginkább amint már mondtam a kerekek helyzetéről jelenthetjük ki egyértelműen, h mi a tényállás. Persze nyílván vannak gépek amik, mind a két stílusba beleillenek, de ez már csak ilyen játék.

Most pedig a FLUSH irányzatokról bővebben!

Végül akiknek volt türelme mindezt végigolvasni, azoknak még 1 képpel foglalnám össze a leírtakat bízva abban, hogy ez világossá teszi a lényeget.

http://i284.photobucket.com/albums/
ll30/captainsperry/user1706_pic1356_1272695982-copy.jpg

Remélem sikerült 1 egész korrekt leírást összehoznom, összeszednem, és így már mindenki érti amit kell!Legalábbis nagyjábólJó szórakozást!

Dávid_
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
RAT ALI
2012. július 03. 12:20
kicsit beleszólok a nagyok dolgába lehet köveztek de falusi suttyóként én a következő képpen ültetem kb 80/90-et a jetin: kw 60-as üterugó volt a kiindulási alap ezt elvittem rugókovácshoz aki még spanolt rajta egy kicsit elől hátul a gátlóim monroe reflex gátlók rövidített szárral és tökéletesen lehet használni pedig napiszinten járok vele földúton és szarabb utakon ha 4-en ülünk benne akkor ér bele a gumi hátul a sárvédőbe de azért mert 6" felnin van 195/60-as ballon gumi (ezt hamarosan váltja a 165/50 ami megoldja a problémámat!! ) egy-egy vasúti átjárón leér az alja is de ahoz már nagyon el kell néznem hogy hogy megyek rá !! ha óvatosan megyek gyök2-vel akkor semmi gond nincs
slowmera
2012. július 03. 10:39
slowmera
2012. július 03. 10:27
Debike
2012. július 03. 10:22
Nekem gyálon lakatolnak :D MA HOZOM EL VÉGRE :D Yepp yepp!
Nem dobnál egy privátot,hogy ki és mi pénzért fényezi ;) ?
slowmera
2012. július 03. 10:21
csak kíváncsi voltam mert az enyémet majd Gyálon fényezik. és vecsésen lakatolják azt hittem, hogy még a végén ugyan ott "készülnek" az autóink
Debike
2012. július 03. 10:19
slowmera
2012. július 03. 10:18
most jut eszembe, hogy Gyálon fényezitek majd az autót?
slowmera
2012. július 03. 10:16
yeah
mekkora gumit tervezel rá? 185 vagy 195?

hmm hát kíváncsi leszek a bakelitre mert ilyen brutális ültetéssel nincs tapasztalatom. meg gondolom a futóművön meg a kasznin is változtattok mert ez extrém terhelést ad mindennek (futómű meg kaszni)..a gumikról meg a felnikről nem is beszélve.

de biztos, hogy elképesztően szép lesz.:) mert E30 a legszebb:):P:P:P
Nevemsincs
2012. július 03. 10:14
Debike
2012. július 03. 10:11
16x9 es felni a terv és robbantott gumi :D Konkrétan vesekövem nem lesz :D:D
Elvileg haver valami bakelit szilenteket intéz...
Debike
2012. július 03. 10:10
Hát lehet,,, egyet viszont nem értek.. Haver e30-án most dobtuk át a rugókat. Kapott piros 60-as ültetőt...és kb így ül a segge mint ezen a képen...:
Ez Hogy lehet?
slowmera
2012. július 03. 10:10
hát ez függ a futóműtől és a felnitől. ezen a PUG-on nagyon ballonos gumik vannak ( 195/45). És egy olyan brutális kopp ültetésnél amit Te szeretnél ott robbantani kell a gumikat plusz a sárvédőt is át kell alakítani, hogy elférjen a kerék és, hogy esetleg legyen neki pár mm rugóútja
slowmera
2012. július 03. 10:07
ezen biztos szerintem a szilentek is fém szilentek és a futómű útja kb. 0,5cm nem lesz valami kényelmes
Debike
2012. július 03. 10:06
az sztem kevés lesz ...
Lehet csak képen tűnik annak...
Nevemsincs
2012. július 03. 10:06
ezen sztem kicsit több az átalakítás, mint egy sima gew...
slowmera
2012. július 03. 10:05
ez egy jó 5let az nekem is az alkatrészlistán van
slowmera
2012. július 03. 10:03
akkor egyértelmű segédrugó ki és koppra tekerve. ITT meg tudod nézni a koppos ültetést és itt is ki van véve elöl a segédrugó. A Bömbi is ekkorát ülne körbe mint ez a PUG elöl.

Debike
2012. július 03. 10:01
Mindenképpen szerzek be pl kartervédőt...az lesz a legelső .
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Összesen 5833 találat 292 oldalon