A Top Gear a VR6-ról"Minden idők egyik legjobb Volkswagen motorja, az újságírók által a mai napig a fellegekbe magasztalt VR6. A 2,9 literes, 190 lóerős blokk a soros és a V-motorok minden előnyét kombinálta. A V-motor hengerei csupán tizenöt fokban dolgoztak egymás mellett, így kisebb módosításokkal, de elfért a hat henger azon a helyen, ahol eddig csupán négy volt. A hat henger viszont csodálatosan szól, bugyborékol, üvölt, durrog, morog. A lényege a sokoldalúság. Kevés énekes van, aki egyszerre képes hörgős metálra és romantikus balladákra. A VR6 hangja viszont minden napra tartogat újdonságot.
Richard Hammond a Top Gear műsorvezetője tökéletesen fogalmazta meg: a VR6 azért egy csodálatos teremtés, mert nem túl régi ahhoz, hogy nehézkesen, öreg autósan viselkedjen, de nem is olyan új, hogy tele legyen elektronikával, ami elrontja a kocsi és vezetője harmóniáját."
Hétfőn este újra mértem! Mert Szombai mérésnél nagy köd volt.
Most egyedül voltam! Ugyan ott mértem. M3kifelé Szerencs utca után.
A videón a domb utáni mérés az,ami ezt az időt hozta. Nem tudom mennyit számít a -85kg,de az idő alapján,szerintem nem mertem annyira nyomni a köd miatt,mint itt a videón
4.-ből gyorsítok ki,mert rövid a váltó!
Annyi volt,hogy egy kicsit nyálkás volt az út és megtekerte 4.-ben a kereket,mikor megjön a nyomás.
Az auto jelenleg,pontosan,mért 1200kg nélkülem. (én 110kg! Naturalba már 2,5éve!!
Kértem kölcsön egy 10Mghz-es Gps Lap Timer-t,hogy Fwd-be megmérjem az autót.
A 0-100 és a 100-200-ra voltam kíváncsi.
Pluszba jött a haver (85kg),hogy kb. olyan legyen,mint 4wd-be lekapcsolt hajtásssal,egyedül.
Éjjel volt 6fokban,most Szombaton.
Nem építettem turbonyomást,így sem rajtproramot,sem ALS-t nem használtam. Gázzal játszva indultam.
A 0-100 szerintem minimum 1sec-et fog javulni.
Mindent be lehet vele állítani.
Mivel még rajt előtt össze zárom az elejét a hátuljával,illetve sperr elől hátul,így már nem 4motion technika,hanem fix 4kerék lesz.
Ez figyeli a difi olajat,sebességenként be lehet állítani,hogy mennyi % hajtást adjon hátra.
Be lehet állítani,hogy X sebességnél automatikusan lekapcsolja a hátulját.
Mert azt is ki kell majd tapasztalni,hogy a full össze zárt hajtás nem e sok neki,mert kisebb a súly hátul. És akkor az ecu-val lehet finoman ad adagolva szabályozni.
A hátsó fékem már kész van.
VR6 első tárcsa,Merci S600 (W220) gyári Ate 2dugós nyereg. Benne van a patika gyári betét,ezért abból nem kell vennem.
A Syncro lengőkar gyárilag dobfékes volt,de meg lett oldva,hogy Vr6 csapágy,Mk4 kerékagy (vastagabb féltengely miatt) lett össze hozva. A fékkel együtt,elég hibrid a cucc,de tökéletes.
Jelenleg készül a hátsó hídra a Haldex-Difi egység felfogatásának a konzolja. Ha kész,akkor lengőkar,híd homokfújás,sínter. Aztán komoly szilentek mindenhov,nyereg sárgára lesz fényezve,fekete Ate felirat rálakkozva.
Tudom most ki lettem tagadva de azért remélem visszafogadtok majd ha majd lesz megint valami emberi autóm!?? remélem nem kell sokat várni,digérem ütős lesz!
Üdvw urak , mostanság kicsit hanyagoltam a fórumot , meg a véjjert is sajna...
remélem mostanság több időm lesz a véjjerre... idén asszem kb 700 km-t mentem vele de családi vasat kellett venni és az elmúlt hónapokat teljesen lefoglalta ez az ügy...
megnéztem 18 vasat mire meglett a kiszemelt , siralmas a felhozatal pedig már mindenben engedtem se évjárat se felszereltséghez nem ragaszkodtam , hogy a színt ne is említsem , de megvan végre 2004es 131es PD Sharan drága is volt meg költeni is kell rá , de jó alapnak tűnik ha kész újra lehet a véjjerrel foglakozni...
Én ezzel mértem. Lehet itthon kapni 125000Ft. De ha vennék akkor inkább 160-ért Race Logic.