A Top Gear a VR6-ról"Minden idők egyik legjobb Volkswagen motorja, az újságírók által a mai napig a fellegekbe magasztalt VR6. A 2,9 literes, 190 lóerős blokk a soros és a V-motorok minden előnyét kombinálta. A V-motor hengerei csupán tizenöt fokban dolgoztak egymás mellett, így kisebb módosításokkal, de elfért a hat henger azon a helyen, ahol eddig csupán négy volt. A hat henger viszont csodálatosan szól, bugyborékol, üvölt, durrog, morog. A lényege a sokoldalúság. Kevés énekes van, aki egyszerre képes hörgős metálra és romantikus balladákra. A VR6 hangja viszont minden napra tartogat újdonságot.
Richard Hammond a Top Gear műsorvezetője tökéletesen fogalmazta meg: a VR6 azért egy csodálatos teremtés, mert nem túl régi ahhoz, hogy nehézkesen, öreg autósan viselkedjen, de nem is olyan új, hogy tele legyen elektronikával, ami elrontja a kocsi és vezetője harmóniáját."
Sziasztok,
Embert keresnék aki Bosch Motronik 7.1.1. vezérlőből ( BDB motorkod R32 2003as) le tudná irtani az Immot hogy be tudjam indítani kulcs és oracsoport nélkül,
valamint
egy másik autombol 2.8 V6 24V le tudná irtani a szekunder pumpa érzékelést és be tudná állítani a motort hogy elektronikailag is jó legyen a beépítés után ( mint egy tisztázni a napi használhatóságot)
Milyen előnye van annak, ha a motor eszi az olajat? Én még nem hallottam erről, de ha valóban így van akkor kérlek oszd meg velünk ennek a miértjét (hagy legyünk mi is okosabbak). Tudtommal, az olaj csökkenti az üzemanyag oktánszámát ezért a teljesítményre negatív hatással van.
Azokkal semmi baj. Korábban mentem 1db szar injektorral vagyis 5 hengerrel. Hát jó szar volt és csere után hirtelen mint egy vadállat. Most valami más lehet. Mondtak nekem olyat, hogy légtömegmérő, lambdaszonda?! De arra is gondoltam, lehet nagyobb vezérműtengely kell bele? A kipuff rendszer teljesen gyári.
Injektorok ki lettek pucolva összerakás előtt? Be lettek mérve? Nekem annak idején 4 szar injektorral is egész jól ment, most meg kíváncsi leszek, mert most mind a 6 biztosan maximálisan jó.
"ha a vr szarul megy, akkor sem olyan rossz" Pont ezt tapasztalom én is. Mindenki mondja, hogy hűű de jól megy, de fasza. Még el is hinném, ha nem ültem volna másikban. Csak egy kicsi plusz hiányzik, de az nekem nagyon. Mert tudom, hogy ott kéne lennie 4000 felett.
egy kopottabb motor jobban megy mint a felújított, mert eszi az olajat,ennek van némi előnye is, de persze a hátrányát mindenki ismeri. Ezt egy nagyon okos ember mondta nekem. Mondjuk ha a vr szarul megy, akkor sem olyan rossz. Kivéve ha valóba szarul megy.
Üdv. Adóbott egy újabb hibám: váltás közben kikuplungolásnál feljebb pörög a motor és elég nehézkesen akar visszaesni a fordulat. Erre valakinek tippje?
Embert keresnék aki Bosch Motronik 7.1.1. vezérlőből ( BDB motorkod R32 2003as) le tudná irtani az Immot hogy be tudjam indítani kulcs és oracsoport nélkül,
valamint
egy másik autombol 2.8 V6 24V le tudná irtani a szekunder pumpa érzékelést és be tudná állítani a motort hogy elektronikailag is jó legyen a beépítés után ( mint egy tisztázni a napi használhatóságot)
Számokat várom nagyon köszönöm!!!