A Top Gear a VR6-ról"Minden idők egyik legjobb Volkswagen motorja, az újságírók által a mai napig a fellegekbe magasztalt VR6. A 2,9 literes, 190 lóerős blokk a soros és a V-motorok minden előnyét kombinálta. A V-motor hengerei csupán tizenöt fokban dolgoztak egymás mellett, így kisebb módosításokkal, de elfért a hat henger azon a helyen, ahol eddig csupán négy volt. A hat henger viszont csodálatosan szól, bugyborékol, üvölt, durrog, morog. A lényege a sokoldalúság. Kevés énekes van, aki egyszerre képes hörgős metálra és romantikus balladákra. A VR6 hangja viszont minden napra tartogat újdonságot.
Richard Hammond a Top Gear műsorvezetője tökéletesen fogalmazta meg: a VR6 azért egy csodálatos teremtés, mert nem túl régi ahhoz, hogy nehézkesen, öreg autósan viselkedjen, de nem is olyan új, hogy tele legyen elektronikával, ami elrontja a kocsi és vezetője harmóniáját."
Ismerem őket. Pár éve like-oltam az oldaluk. De youtube-on is fent vannak a videoik 2009-óta. Jópárszor megnéztem mindet. Már 2 éve is 4Motion volt az autó
Nincs olyan, hogy alapból megy a 4kerék a 4motionnál!
A gyári haldex vezérlőt meg kell tuningolni. Az 40000Ft. Plusz ez a kapcsolós/érzékelős story.
Illetve mi van akkor, ha én nem akarom, hogy lekapcsoljon 4.-be?
Mert így is az a tervem, hogy csak akkor fogom kikapcsolni a hátsó hajtást 4.után a városban, ha azt érzékelem, hogy annyira minimális a különbség a másik auto és köztem, hogy ha leold akkor azzal lehet nyerek annyit, hogy már kikap.
De lesz olyan, amikor mindegy, hogy állandó vagy 4.-ben lekapcsolom, akkor is el fognak verni.
Ugyan ez fordítva is igaz.
ehhez nem kene semmi extra elektronika
alapbol megy osszkerekkel, es pl a valtokar pozicioit figyelne egy reed rele, vagy induktiv erzekelo es amikor 4-be huzod elveszti a jelet, akkor arra kiejti az osszkereket
Úgy lesz beállítva, hogy amikor gyorsulok, akkor a 3. fokozatott elforgatva, miután váltom a 4.-et akkor már ne hajtson. Mert a jelenlegi teljesítménnyel, és a jó gumik miatt ott már melegben nem pörög ki a kerék.
Tervezett 500-600lóerő-nél, már 4.-ben is fog kelleni az állandó hajtás.
Ez számomra nem gond. Hisz nem gyári 4Motion gépbe akarom beépíteni. Gondolom egy full gyári ecus, R32 Mk4-nél, ha kiiktatod a gyárit, és ezt berakod a helyére, akkor ott az lesz a kérdés, hogy mi fogja lekezelni?
Nekem amit ez tud, az elég. Az a lényeg, hogy ha úgy akarom, akkor előre beállított sebesség után oldjon le automatikusan. Ha vissza lassítok az adott sebesség alá, akkor meg kapcsolja vissza. Nekem ez a fő szempont, ami miatt kell. Mert az on/off -os verziót (40000-ért) nincs időd kapcsolgatni, miután már nem akarod, hogy hajtson a 4kerék. Az, hogy szabályhozható mennyi százalékban hajtson hátul, az nekem nem lényeges. Az állandó 50-50 bőven jó.