A Top Gear a VR6-ról"Minden idők egyik legjobb Volkswagen motorja, az újságírók által a mai napig a fellegekbe magasztalt VR6. A 2,9 literes, 190 lóerős blokk a soros és a V-motorok minden előnyét kombinálta. A V-motor hengerei csupán tizenöt fokban dolgoztak egymás mellett, így kisebb módosításokkal, de elfért a hat henger azon a helyen, ahol eddig csupán négy volt. A hat henger viszont csodálatosan szól, bugyborékol, üvölt, durrog, morog. A lényege a sokoldalúság. Kevés énekes van, aki egyszerre képes hörgős metálra és romantikus balladákra. A VR6 hangja viszont minden napra tartogat újdonságot.
Richard Hammond a Top Gear műsorvezetője tökéletesen fogalmazta meg: a VR6 azért egy csodálatos teremtés, mert nem túl régi ahhoz, hogy nehézkesen, öreg autósan viselkedjen, de nem is olyan új, hogy tele legyen elektronikával, ami elrontja a kocsi és vezetője harmóniáját."
Autópálya, vagy autó út 80-100 környékén előjön egy kopogó hang, nem túl hangos, de nem is halk. Biztosan nem motor, ha kinyomom a kuplungot megszűnik, de mostmár ott tartunk hogy akkor is hallani.
Ja igen, a leg lényegesebb... motorféknél jött elő, de mostmár akkor is hallani ha nem motorfékezek.
50 körül nem tapasztalom, 130 körül is csak minimálisan...
Szét szedtem a motorteret is,mert a down pipe és a wastegate csöve is módosítva lesz.
Már nincs nálam a gép. Remélem "hamar" vissza jöhet.
Megjöttek a betéteim,de sajna elrontottam a rendelést és nem lett jó a hátsó betét. Így ha van az alábbi típusokhoz köthető ismerőse valakinek,akkor a betétem el is vihetné. EBC Yellow Stuff Merci hátsóbetét
Azért ahhoz a 4sec-hez meg is kell tanulni kivitelezni! Nekem is max. telitankkal 1320kg lesz az autó.
Már többen is mondták, hogy esélyes a 4sec alá bemennem, de én nem élem bele magam. Ha 2.-ból rajtolnék, akkor 80-ig nem kéne váltanom. De nem akarom szétrúgni a hajtást. Pedig van olyan ismerős, aki nem is használja dragon a 1-est. Nitros Tdi Mk2 4motion. (full gyári hajtás, és bírja) a kuplungunk egyforma, és nekem a többi az komolyabb lesz.
De azt is írták, mivel stock a motor, vegyek vissza a nyomásból, nehogy a motorra ható nagyobb terhelés tönkre tegye.
Azt, hogy pedig rajtnál mekkora nyomást kéne építeni, hogy tutira ne butuljon be, azt gondolom majd kitaláljuk.
Igen de azokon a deltákon nem volt szűkítő és 1 tonna alatt volt a súlyuk, és köztudott hogy egy mai rallycross autón szűkítő van, és a minimum súlyuk 1320Kg, plusz nem lehet csővázas a bódé, és így azért "kicsit" nehezebb elérni a 2.3-as százra sprintet.
Általában egy sima 300Le-ős N-es rally mitsu tud 4.3-4.5-öt százra ideális körülmények között, szóval neked a 4 sec abszolut reális, de aztán még lehet hogy jobb is lesz ) Egy 550 lovas csúcs rallycross gépből 2.3-2.5-öt tudunk kihozni max, de az azért tényleg extrém, azzal már EB-t lehet nyerni
Rozsakerek stiftje ki akar jon, meg most szedjetek szet mielott kilovi