A Top Gear a VR6-ról"Minden idők egyik legjobb Volkswagen motorja, az újságírók által a mai napig a fellegekbe magasztalt VR6. A 2,9 literes, 190 lóerős blokk a soros és a V-motorok minden előnyét kombinálta. A V-motor hengerei csupán tizenöt fokban dolgoztak egymás mellett, így kisebb módosításokkal, de elfért a hat henger azon a helyen, ahol eddig csupán négy volt. A hat henger viszont csodálatosan szól, bugyborékol, üvölt, durrog, morog. A lényege a sokoldalúság. Kevés énekes van, aki egyszerre képes hörgős metálra és romantikus balladákra. A VR6 hangja viszont minden napra tartogat újdonságot.
Richard Hammond a Top Gear műsorvezetője tökéletesen fogalmazta meg: a VR6 azért egy csodálatos teremtés, mert nem túl régi ahhoz, hogy nehézkesen, öreg autósan viselkedjen, de nem is olyan új, hogy tele legyen elektronikával, ami elrontja a kocsi és vezetője harmóniáját."
a remegés lehet a kompresszióhiánytól is, főleg hogy a motor egyik fele erős a másik meg gyenge. ha a pénz nem számít tessék szétfűzni és minimum gyűrűzni.
Nem bántásból írom, de ez baromság. Ha ilyen veszteségek vannak akkor az azt jelenti hogy motor szétszed és felújít. Ennek nincs köze a furatmérethez semmi.
a kábelköteg nem egy az egyben lett kicserélve, hanem le lett tesztelve, megcsinálva ahol kellett esetleg, akár új is lehetett volna, bár ebben is lehet hiba az igaz.
nem tudod nem úgy működik ez a VR6-nál ('95 előtti) hogy 2000-es fordulat felett már nem ér semmit a lambdaszonda jele?
a fals levegő az tényleg lehet, 1.10-es értéket mutatott a mérő padlógázon végig. ez ilyen kütyü amit beledugtak a kipufogóba és hajrá ...ennek olyan 0.85-.95 között kéne valahol lennie, legalábbis az alapján amit így összekukáztam fórumok útján.
kezdem azt gondolni, hogy a remegés és a szegény keverék között nincs ok-okozati összefüggés
találtam egy angol fórumot, ahol egy az egyben ugyanazt leírta a srác (csak '98-as golfnál), ami nálam is van. ott pont a kuplung miatt volt: tengelykapcsoló-nyomólap, kicserélte és elmúlt. bár akkor már teljes kuplungszett kéne ha ez a helyzet
miért gondolod ezt? a 2.8-as VR6 hengerátmérője 81mm ennél a méretnél a 12.5-32.5% még az elfogadható kategória, vagy ezt rosszul tudom? vili, hogy nem éppen ideális az a 30%! de akkor megint csak előjön a kérdés, hogy a remegés hogy van evvel összefüggésben?
csak próbálok logikusan gondolkodni, mert kicserélek én mindent, megbontok én mindent, ha van rá megfelelő ráció
légtömegmérő, vizhőfokjeladó, vagy (légtömegmérő által) méretlen falslevego jut be vhol, szivosonal pl
esetleg kabelkoteg erintkezo oxidacio miatt a jel nem pontos
ezert is irtam az uj kabekoteget inkabb, egy masik bontott helyett
alpajaraton mondjuk nem sok a injektor kihasznaltsagi tenyezo, de ha nagyon dzsuvasak mar, akkor az ECU lehet a korrekcios savja vegen all mar es meg akkoris keves, de onnan "nem tud" hova tovabb korrigalni
bar van amikor alapjaraton nincs korrekcio, es fut a tabalzatok alapjan, nem tudom ennel ez hogyan van
amugy en ugy tudtam, hogy a vejjerhatban alapbol gyarilag is szelessavu lambda szonda van mar
Motorteri kábelköteg csere megvolt, a remegés amit nem értünk egyelőre, azt már elkezdte csinálni a kábelköteg csere előtt is.
Mitől lehet szegény a keverék? Széles spektrumu lambdaszondát rátettünk és aszerint az. Nem lehet, hogy ettől remeg?
hirtelen azt lattam hogy 20-s a felni, mondom bazzeg milyen offroad dzsippes Counrty-s kinezete lesz ennek a véjjerhatnak, hee
aztan radobbetem hogy a 20 az ET20....