---ULTIMÁTUM!---

aktuális téma
---ULTIMÁTUM!---

Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott. Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen. Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába. Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó! A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt. A sok pórúljárt személyről nem is beszélve. Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére. Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító) A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd. Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra. Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók. Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak. Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot. Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek. Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik. Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET! Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt. Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna? Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is. Ott is egy érv a domináns: Profit Ha valaki okul belőle, jó! Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!! Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
P.Tuner
2008. március 28. 20:57
de én azóta írtam szerintem!
xela
2008. március 28. 20:55
Na látod arra leszek kiváncsi.
Egy dobozból előhúzott gyári elemet lefújnak sec perc alatt minimális előkészület után, 30-35000-ért gyöngyházzal, jó festékből.
De ugyanilyen árban nincs kedvük 3-napig előkészítéssel foglalkozni.
Dudiworld
2008. március 28. 20:51
nemsokára kész, eddig csiszolta meg valamivel lefújta aztán megint csiszota. Jövőhéten kikeverik a szint utána meg végre meglesz a festés is. Az árat még nem tudom, mert azt mondta, hogy majd ha kész lesz az egész megbeszéljük.
xela
2008. március 28. 20:51
Pár perce olvastam, vissz ment.
P.Tuner
2008. március 28. 20:50
xela
2008. március 28. 20:46
Szia.
Hogy áll a festő?
Mennyi egy elem festése?
xela
2008. március 28. 20:36
G'smo
2008. március 27. 10:53
Érdekes, hogy 20-ért is van ahol szebb munkát kapsz, mint máshol 30-ért 40-ért 1 elemre.....

Amúgy a festéket általában nem a festő keveri(ritkaság) hanem szakboltban kikeverteti(gyakori)....

De az a meglátásom, hogy a tunerek egy része kezdi magát képezni, és amit tud megcsinál maga, otthon.... Ez is el tud menni érdekes irányba (gány) ill. jó felé (több többékevésbé hozzáértő, kényszerűen csökkenő árak)

Azt is értem , hogy egy bizonyos szint alá nem lehet menni az árakkal, de azért 1-2-en igencsak a tisztességtelen haszon kategóriában mozognak.....
G_E_R_I
2008. március 27. 10:46
Én óhajtok. Szóval itt már erősen befolyásoló tényező az összeg. Mert 300-ból lefestem 3-szor.
CathaVvti
2008. március 27. 10:40
majd elmegyek egy bőrgyógyászhoz adjon már igazolást

Hát teljes autót nem óhajtok fújatni, ezen még nem gondolkoztam
G_E_R_I
2008. március 27. 10:35
Papírod van róla?
Egyébként oké, hogy elemenként 25 rugó, de azért, ha egy komplett autót visz az ember, akkor talán ne legyen már annyi. Mert az kiszámolva:
lökös*2, ajtó*4, mocitető, csomagtértető, tető tető, meg ha még az oldalát nézzük, akkor még plusz 2. Ez összesen:11*25-30. Szóval kicsit sok.
CathaVvti
2008. március 27. 10:19
ez igaz... de én inkább fujatok egy elemet 25-ért vagy 30ért mint 15-20ért ami aztán olyan is! narancsos, megfolyt szar...
nem beszélve arról, hogy pl ezt a színt kikeverni nem egy leányálom

másik nekem a fólia is relatíve drága volt, van ahol 18ért körbefóliázzák ugyanezt az autót... Nem tudom az milyen lehet...
ez majdnem a duplája volt, igaz, nem "sima" fólia, uv, hő, és ütésálló..

tényleg mi van ha azt mondom a kékeknek hogy azért kell fólia mert UV érzékeny vagyok?
vik011
2008. március 27. 10:14
De nem lehet...
Meraznembitonságos! Semmi nem biztonságos...
G_E_R_I
2008. március 27. 10:08
Nekem is csak ott volt ilyen probléma. Pedig állítottak meg már párszor közúti ellenőrzés gyanánt, és nem szoktam villogtatni az igazolványomat. Egyszer még szondát is fújtam kollégának, ráadásul a szomszéd településen. Pedig ott ismerem a jard nagy részét, de ezt a fazont pont nem.
G'smo
2008. március 27. 10:07
Csak egy "rövid" hozzászólás, lehet volt már róla szó, nem tudom!

Kedves Profi Szakemberek: azon is el kén azért gondolkodni, hogy Magyarországon sajnos egyesek úgy gondolják, hogy a tuningszakmához úgy kell hozzáálni, hogy jól lehúzom akit csak érek! Tisztelet a kivételnek, de a profik közül szinte mindenki HORROR árakon dolgozik! Persze hogy az átlag honpolgár, aki azért szeretne egy kis extra-t az autójára, az az olcsóbbat kezdi el keresni! Mondjuk ehhez külön fűszer, hogy -persze megint tisztelet a kivételnek- társul az olcsó húsnak híg a leve effektus és máris meg van a baj, de minimum nem úgy fog a végén kinézni a verda mint ahogy szeretnénk!

Tehát meg van a megoldás, a profik se a gyors meggazdagodást lássák az egyszerű "kisember" -ben . És hülyének se kell nézni az embert.....

Remélem azért mindenki érti a lényeget amit mondani akartam....
Grabowski
2008. március 27. 10:06
20 egyértelműen
sysqo
2008. március 27. 10:03
nemrég engem is csesztettek fóliázás miatt...
carlos2101
2008. március 27. 10:02
Legyen akció, de akkor lehessen hivatalosan is csinálni.Mert jelenleg nem lehet semmit.
Legyen egy szigorú műszaki, ahol pengetni kell egy valag pénzt, de onnantól hivatalos lehet a 3"-val nagyobb felni stb...
Grabowski
2008. március 27. 09:56
hát ezzel nekem hálistennek nem volt gondom... ami meglepő mert viszonylag fiatal vagyok, de tök normálisan szoktak velem beszélni
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 1610 találat 81 oldalon