Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott.
Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen.
Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába.
Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó!
A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt.
A sok pórúljárt személyről nem is beszélve.
Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére.
Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító)
A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd.
Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra.
Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók.
Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak.
Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot.
Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek.
Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik.
Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET!
Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt.
Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna?
Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is.
Ott is egy érv a domináns: Profit
Ha valaki okul belőle, jó!
Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!!
Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.
Ha kicsi pénzed van, és színvonalas munkát akarsz akkor csináld magad! Mert aki magát is átbassza az már elég ritka ember... Aki meg nem tudja magának megcsinálni az meg fizessen... A TUNING NEM KÖTELEZŐ...
A tuining szerintem, mindenkinek a sajátja, mindenki a saját izlése igénye szerint végezze, végeztesse. Amikor már TÜV-engedélyes termékeket tehtesz csak be a kocsidba akkor szűnik meg az egyediség. Szépen eljutunk oda mint az amcsik, hogy megveszel egy autót és vehetsz hozzá (kb a kocsi árának 30-40%-ért) egy jó kis spoiler szettet, meg motor tunyingot, igaz még ezer másik embernek is van olyan...
Olvasgatom ez ta fórumot már egy jó ideje így sutyiban és azon tűnődök, hogy mi értelmeset is lehetne hozzászólni, hogy jó legyen. Igazán nem kívánok egyik oldal mellett sem kardoskodni, ugyanis semi értelme, attól ,hoyg elvszerűen kitartanék valamelyik oldal mellett, nem lenne több a havi bevételem, valamint én úgy látom, hoyg az ország előmenetele valamiylen szinten az alkalmazkodás által válna valamelyest pozitív átlényegülés irányába. Én a saját szakmámból tudok kiindulni, melyre szintén jellemző az, hogy mindenki aki raty pénzért hozzájut egy plotterhez és egy számítógéphez, az grafikusnak és dekoratőrnek hiszi magát és sokan oylan dolgokat csinálnak, melyek elfogadhatatlanok, a megrendelő veszi viszi eszi és közben az igazi minőségi munka szarba sincs. Ez van. Sajnos. Ezzel nem lehet mit csinálni, mert nem ő az ok, hanem az, hogy az emberek megveszik a szart is, és ha tovább megyek akor pedig valszeg az, hogy nincs pénzük a jó termékre. Mindent az anyagi ráfordítás határoz meg ebben az országban, ide jutottunk és még sokáig ez lesz a meghatározó tendencia. Ennek egyenlőre nem valószínű, hoyg korlátja lesz, így az oylan szakiknak mint én vagy akár te, vagy más ezzel számolniuk kell, bármennyire is szar és nehéz. Én nem fogom bemocskolni a nevetséges dekoratőröket, az oylanokat akik nitro hígítóval zsírtalanítják a kocsikat matrica előtt meg hasonlók, mert én nem ezen az úton kívánok elindulni...aki jobb akar lenni és életben akar maradni, az dolgozzon és nyújtoson jobbat bármennyire is nehéz, dolgozzon ki oyla üzletpolitikát, mely célra vezető az üzletét illetően.
Ezt azért írom, mert végigolvasva kb 70 %-ban negítv hozzászólást kaptál Alex, ami sztem neked sem hiányzik, pláne, hoyg van igazság abban, amit mondasz, de egyetértek azokkal is akik azt mondják, hoyg ennek a fórumnak igazából semmi értelme.
Mostanában azt veszem észre az országban, hoyg az a tendencia, hogy mindenki vagány "szájhős" lett és ahelyett, hoyg azt az időt is munkával töltené, hisz a dumát úgysem hallgatja meg senki...
Nekem egy sanomnak rokona az, akinek munkáiról iLy' sokszor szó esik...tényleg nem egy best ahogy dolgozik, de halálra keresi magát...lehet, hogy gyomorfordító, hogy vki nem épp megfelelő munkával, hogy tud ennyit keresni, de megkeresi és én azt tudom tanácsolni, hogy sokan ismernek, elismernek és szervezd úgy az üzletedet, a piacodat és mindent ami ehhez a vállakozáshoz kapcsolódik, hoyg neked is jó legyen, mert bármennyire is nehéz, megvalósítható, mert én is ezt teszem, profi munkát végzek sokszor ugyan azért az árért vagy még olcsóbbért mint más...szóval ki lehet ezt találni, ahogy a gyereknek mondják, hogy TANULNI TANULNI TANULNI, én azt mondom, hoyg szar a helyzet de: DOLGOZNI DOLGOZNI DOLGOZNI
Sajnálom, hogy a lelkedbe tiportam,elnézést kérek.
Ezennel felszólítok minden sufnyis pacsmagolót, hogy azonnal tüvösítse magát, vastagabban kenje a gyantát,
tripla réteg üvegszálat tegyen mindenbe, ne másolja a másikat és próbálja ki termékeit!!!!!! Ezzel én is megtettem mindent a cél érdekében , DE NEM TÖRTÉNT SEMMI.
Te ugyanezt érted el csak egy kicsit nagyobb energiaráfordítással.
Én nem tudhatom hogy ki írta, görög-e az illető vagy sem, azt látom hogy magyarul van, és tele hibával. Ilyen esetben pedig nem ártana ha egy mod kicsit átszerkesztené, kijavítaná. Szerintem. A legegyszerűbb pedg az, ha egy hosszas mérnöki munkával megtervezett autót nem rondítunk el semmilyen utólagosan felszerelt rá nem illő műanyaggal. 100-ból 1 autó az amelyikhez hozzányúltak és igényesen néz ki, és ez sajnos nem a gagyi alaktrészeknek tudható be, hanem a tulaj ízlésficamának. Ezen pedig a TÜV sem segít...
Gondolod hogy a sufnyis emberek után fogok javítani?
Pofátlanul a pénzt zsebrevágták, és a károsúltakat leszarták.
A munkaidőmet és az irogatásra töltött időmet meg nemhiszem hogy van alapod számon kérni.
Ha én görög létemre ilyen szinten tudok magyarúl, szerintem nem rossz.
Viszont amilyen szinten pacsmagolnak ebben az országban, és amilyen szinten mocskolják a tisztes kivitelező cégeket, de szarrá ajmározzák a sufnyis cigány kivitelezőket, az sokkal nagyobb szégyen.
A helyesírástól még nem hal meg egy verdás sem.
Hmm...nem tudtam mi ez a topik, elolvastam fent a kis ismertetőt. Ha akarnék sem tudnék ennyi nyelvi, helyesírási hibát összehozni. Legalább a fórum leírásában figyeljünk oda, könyörgöm...
Végigolvastam az egészet, és még mindig az az álláspontom Kedves Alex, hogy felesleges irogatás és egymás sértegetése helyett inkább dolgozni kellene. 32000 komment felett jársz és még semmi sem változott. 320000 nél sem lesz semmi. Javisd meg a silány termékeket Jópénzér és lehet, hogy egyszer egy kényelmes irodában irhatod kommentjeidet míg alkalmazottaid serényen dolgoznak a mások álltal gyártott silány, balesetveszélyes és csúnya termékeken.
A tuining szerintem, mindenkinek a sajátja, mindenki a saját izlése igénye szerint végezze, végeztesse. Amikor már TÜV-engedélyes termékeket tehtesz csak be a kocsidba akkor szűnik meg az egyediség. Szépen eljutunk oda mint az amcsik, hogy megveszel egy autót és vehetsz hozzá (kb a kocsi árának 30-40%-ért) egy jó kis spoiler szettet, meg motor tunyingot, igaz még ezer másik embernek is van olyan...