Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott.
Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen.
Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába.
Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó!
A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt.
A sok pórúljárt személyről nem is beszélve.
Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére.
Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító)
A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd.
Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra.
Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók.
Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak.
Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot.
Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek.
Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik.
Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET!
Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt.
Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna?
Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is.
Ott is egy érv a domináns: Profit
Ha valaki okul belőle, jó!
Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!!
Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.
Múltkor pár számunkra ismeretlen emberke feldobta hogy legyen este gyorsulás. Pár haver kiment megnézni az arcokat. Na előadták a tervüket: Gyorsulás Dobogókőre felfelé a szerpentinen, éjjel, lekapcsolt lámpával. Haverok összenéztek, fordultak és eljöttek. Na az ilyen fxszfejek miatt féltem főleg.
Én akkoriban megúsztam, leht hogy részben a gyenge vasaknak köszönhetően. Trabi után Lada, aztán 1.0 Swift, utána 1.8 D Pug 205. Talán nem mentek annyira hogy eldobjam. Trabant mindig c hang volt, Lada is majdnem mindig. Stift már kevesebbet kapott, komolyodtam. A kispözsóval sokalltam be eccer, üres buszmegálló bungijában álltam meg kocc nélkül. És ez már 15 éves jogsival volt. Még ennyi idősen is tudtam hülye lenni. De asszem ha 19 évesen ültem volna a mostani kocsiba, már alulról szagolnám az ibolyát.
Kezdő jogsisként viselkedik.
Ha van hozzá érzéke, semmi baja nem lesz. Hamar belejön, de ahhoz sokat kell vezetnie!
Csak azért mondom, mert én dettó ugyanígy voltam, másfél év után az én ámokfutós korszakomnak egy elég komoly árokfogás vetett véget. Azóta bennem van a para, és elkezdtem ésszel menni.
Naszóval, pontosítok.Egyik kocsi se a végsebességére van biztonságosra tervezve. Csak a nagy vasaknál ez feljebb van. Kb minden kocsi a végsebességének 50-70%a körül tekinthető stabilnak. Persze ez útviszonyfüggő, de mondjuk ideális körülmények közt. Tehát egy végsebességgel 180-nal szaggató kisautó közel sem olyan biztonságos, mint egy 250végsebességű nagyvas 180as utazóval. Csak nem akartam ilyen hosszan kifejteni.
Alapból egy ilyen kisautó nem erre vantervezve. Ezért fosok. Ami az ő kocsijával istenkísértés, az az enyémnél utazótempó. És ahogy mondod, ott is megwan a veszély hogy vmi beesik oldalról....Na ezért fosok a picilány miatt. Próbálom óvatosan leoltani.
Futómű, fék, ezekkel kell gyorsulni, nem nagyobb motorral. Azzal könnyű.
Bár ha a végsebességet próbálgatja, akkor egyenesen 180-nál ezek mit sem érnek, ha eléugrik valami, vagy beletalál egy gödörbe..
Majd kinő belőle..
Elkövettem azt a hibát, hogy vittem egy izmosabbkört az enyémmel sőt átadtam a volánt egy ízelítő vágtára. Azóta sztem azt próbálja kihozni az övéből, csak nem 1 kategória a 2 vas.
Asszem teljesen igazad van. Bár az a baj, most próbálgatja, mit bír a kocsi. A 140et még büszkén bejelentette, de ahogy néztem, a következő fokozatot már nem fogja. A gyári vég meg 180. Kell az a futómű. Meg GSI fék kéne.
Én azért ezzel nagyon nem értek egyet. Nagyon könnyen vetemedik a karosszéria. Többszázezer forint a felszerelés. Nekem van némi tapasztalatom hegesztésben, és azt kell hogy mondjam, hogy féléves gyakorlás után sem állnék neki a kocsimnak! Ennyiből fényezni is tud mindenki...
Gyári motor és a lehető legjobb futómű!
Ezzel nem nagyon lőhetsz mellé.
A motor képességei úgyis megszabják a tempót, de nyugodj meg, most is pontosan annyival jár Legalább biztonságban lesz.
A tuningról csak annyit: pici szívem be wan vadulva, minden kell neki egyszerre, de megmondtam: az első az alufelni, szigorúan gyári méretű Opel, szélesebb gumával, hogy úton maradjon a kanyarokban, meg a xenon, mert nem lát éjjel azokkal a vöröshagymalámpákkal. Ami pénz marad, az mehet dizájnra meg hifire. A motortuningról meg igyexem elterelni a figyelmét.