Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott.
Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen.
Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába.
Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó!
A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt.
A sok pórúljárt személyről nem is beszélve.
Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére.
Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító)
A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd.
Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra.
Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók.
Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak.
Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot.
Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek.
Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik.
Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET!
Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt.
Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna?
Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is.
Ott is egy érv a domináns: Profit
Ha valaki okul belőle, jó!
Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!!
Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.
igen ebben teljesen igazad van! de olyan haloványat tehetsz fel ami nem iazán látszik.
Ha jól emléxem akkor 75%-os fényáteresztő képességűt max. Ha jól emléxem.
Sajnos a fóliának több hátránya van mint haszna (tapasztalat), főleg télen rossz látási viszonyok között sötétben életveszélyes mert nem látsz ki...de az már egy másik topik. Azt már meg se említem, hogy este farral beálni vhová csak úgy lehet ha csak az érzéseidre hagyatkozol mert semmit nem látsz hátra
Legjobb tudomásom szerint már az első oldalüvegre is lehet fóliát rakatni, csak nagyon haloványat...de biztosat csak holnapra tudnék mondani, mert este utána tudok nézni
Jó lehet a kérdés:
Míg külföldön elfogadják a TÜV papírt bizonyos termékekről, addíg magyarországon hiába van róla ilyen papírod, a rendőr beleköt a dolgokba.
Vegyük alapul a nyomtávszélesítő vagy osztókörmódosító pogácsát, amelyet Ausztriában is be lehet szerezni. MEglátja a KPM-es a kocsidon, helyszínen elveszi a rendszámot! Miért van ez???
Vag felteszel egy gyári túlméreten felüli felnit a kocsidra. Kiadták a TÜV papírt, melyben szerepel az adott autó is, hogy felszerelhető rá. Mért rendelik be szigorított műszaki vizsgára az autót?
A rendőr mért köthet bele egy olyan alkatrészbe, melynek van TÜV papírja???
Szia!
Nem kell.
Fóliázás után ki kell tölteni egy kép papírt és postán küldik a műbizit persze csak B-oszloptól hátrafele. Forgalmiba nem kell bejegyeztetni. Nekem az első ablakon is 5%-os fólia van és nem szeretik a rend éber őrei! Szóval oda szerintem ne tegyél semmilyen fóliát.
Sötétítésre is kell TÜV engedély?
Kaptam hozzá egy műbizonylatot, az nem elég? A forgalmiba be kell jegyeztetni a sötétítést?
Oldalamra írjatok légyszives, vagy privit!
Köszönöm!
Nem akarok kötözködni de szerintem az állambácsinak ez a legkisebb gondja az EU-val hogy a helyi tuning verdák miből épűlnek. Az euró bevezetésére a közeljövőben semmi esélyünk, amíg más országokban akikkel együtt léptünk be már rég van. És ez csak 1 dolog azok közül ami sokkal fontosabb az EU-nak és az országnak, mint a sufni tuning. Szerintem.
Bár elhiszem hogy a bevétel kiesés és a szakma sárba tiprása bántja a profikat, de ez megy mindenhol. A munkát elkell végezni még akkor is ha az más sz@r munkájának a kijavításáról szól, ha a kedves tulaj spórolása miatt került ilyen helyzetbe az autója. Ez lehet rosszul elvégzett optikai tuning, autószerelés,üvegcsere, stb...
Azon a napon hogy az EU rendelkezéseivel kompatibilissé teszik a hazai rendelkezéseket és kihírdetik, a rengeteg faragott verda zöme nagy sírásba kezd!
Ezt az évet határozta meg a magyar álamnak, hogy a dolognak nekiálljon.
Sajnos!!!! Én is dijjaztam már szépségversenyt!!/sármellék/
Én figyeltem arra hogy az autóknál elötérbe helyeztem azt amit a gazdi maga épitget/még ha nem is volt teljesen kész/ mint azt amit a gyárban a szalagon gyártanak!!!