Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott.
Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen.
Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába.
Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó!
A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt.
A sok pórúljárt személyről nem is beszélve.
Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére.
Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító)
A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd.
Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra.
Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók.
Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak.
Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot.
Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek.
Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik.
Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET!
Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt.
Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna?
Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is.
Ott is egy érv a domináns: Profit
Ha valaki okul belőle, jó!
Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!!
Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.
Őt most az fogja vissza, hogy tegnap szomszédai szóltak, a múlt héten a civil rendőrök, akikkel 1 kocsiban ültek, azért nem kapták le picimet a 10 körméről, mert szóltak hogy ő a szomszédlány. Persze Binci lazán rájukelőzött vagy 130cal, mert nem volt kék-fehér meg púpos. Most megijedt. Attól még sajnos nem hogy plafonra fogja rakni a corsát. Most úgy kell csinálnom, mintha állatira haragudnék (persze nem megy) hátha visszavesz 1 kicsit.
Nálunk ugyanez a helyzet...A barátnőmnek szintén 1 éves a jogsija és kövér gázzal megy a kanyarban én meg keresem a pót-biztonsági övet... A télen megfarolt a kocsival,azóta kicsit óvatosabb,végre.
Én is "sufnis szakember" volnék.
Viszont addig nem csináltam műszerfalat,amíg utána nem jártam,hogy mennyire van kihatással a biztonságra;magyarán a leflokkolt műszerfalon kinyílik -e a légzsák.Amíg ezt nem tudtam,addig úgy akartam csinálni,hogy a légzsák fölötti kárpit gyengítését kihagytam volna.(Mert ugye az sem jó,ha a ragasztás erőssége miatt a légzsák úgy vágja az utast pofán,hogy összetörik a feje)
Végül leteszteltük egy havernál,de úgy ledobta,hogy öröm volt nézni...Sokan csak elnézően mosolyogtak,hogy ilyesmin aggódok...
18 éves a jogsim. Végig is vezettem, de még mindig van olyan helyzet, amikor egyszerűen inkább a mázli ment meg, nem a rutin. 1X kipróbáltam a vasam végsebességét, többet nem is érdekel. Átlátom, mit jelent 1600 kiló 250nel száguldó vasdarab. Ha komolyan belegondolok, milyen veszély úton lenni, le kéne tennem a kocsit és csak tankkal menni az utcára.
Szívem hölgze a féléves jogsijával, feleakkora autójával 2X olyan bátran röpköd mint én. Ő még nem látja, hiába próbálom mondani neki, százszor, ezerszer. És nem is kell a saját hülyesége. Iszonyatosan féltem, legszívesebben eldugnám a kocsikulcsát. Pedig nem forrófejű padlógázőrült, csak nem gondol bele, mi történhet vele bármikor, bárhol. Ezt látva én a 20 év körüli kezdő de már bátor sofőrök 90%ától elvenném a jogsit. Meg az idősebb kitérdekelkihaénnem barmoktól is.
A törvényileg leszabályozott tuning sajnos Mo.-n csak azt fogja jelenteni, hogy csak a "bennfentesek" termékei lesznek engedélyezettek, aki nincs közel a tűzhöz, kiesik. Arról a jónéhány szívvel-lélekkel saját magának, de profin építgető emberről nem is beszélve, aki mostantól egy illegális kategóriába kerül a kontárokkal együtt. Sajnos a TÜV nálunk nem teljesen azt jelenti mint Németo.-ban. Ott a garantált minőség jele. Mindannyian tudjuk, min múlik egy műszaki vizsga nálunk, attól tartok, hogy innentől a tuning csak egyszerűen a milliomosok sportjává fog válni, a kisember pedig csak tovább fog szegényedni. Pl. most egy hobbival.
Aláírom, hogy a kontár tuning életveszélyes. De pl. egy tökéletes állapotú zsírúj 7es BMW is halálos fegyver. Nem tudom mi a megoldás. Én csak azt látom, ez a szabályozás mihez fog vezetni.
Frissjogsis gyerekek száguldoznak az utakon és törik rommá magukat és másokat.Én '95-ben vizsgáztam és két évig Roburoztam.Permetlevet szállítottam hullámtörő gát nélküli tartályban... Meg is tanultam,hogy nem lehet száguldozni.Utána 2003-ig a volt vatikáni nagykövet sofőrje voltam.DE!!!Még mindig adódik olyan helyzet,amikor én is megijedek vagy megrémít valami idióta "részer"...Én mondom,ezek potenciális gyilkosok és messzire el kell kerülni őket!
Csütörtökön lesz a temetése az egyik unokatestvéremnek;összecsukta az autót...Belenyúlkált a motorba(szerelő lévén);pakolta rá az optikai elemeket.Kb. egy hónapja beszéltem vele arról,hogy a tuning ott kezdődik,hogy fék-futómű-karosszéria...Ő a motorral kezdte.Meg is halt...
Na jó, én magamból indultam ki Vagy megcsinálok valamit normálisan, vagy hozzá sem fogok. Emiatt lesz most is több százezerbe a futóművem, mert a régi csavarokat sem rakom vissza.
Nem kellene a külcsínynél kezdeni.
Vannak fontosabb dolgok is, mint "szart" flipfloppba, műanyagba csomagolni.
A nyekenyókák is mennek 100at ... nem kell az élvezetes vezetéshez nagyon sok ló ... de a 100 kanyarba is lehet 100, ha van hozzá féked, futóműved.
Nem ott kell kezdeni hogy rálógatni mindent a kocsira. Elöször is a nagytöbbsége cserélhetne féket, gömbfejet a nyekenyókában.
Úgy kellene autót építeni, hogy használni lehessen. Kivéve akkor ha show, vagy gyorsulási autót építesz.
A nagytöbbségnek itt mindennapi használatban van az autója. Akkor nem az lenne a cél hogy a ból B be eljuttni biztonságosan, és úgy hogy éélvezd a kocsid???