Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott.
Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen.
Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába.
Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó!
A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt.
A sok pórúljárt személyről nem is beszélve.
Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére.
Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító)
A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd.
Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra.
Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók.
Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak.
Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot.
Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek.
Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik.
Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET!
Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt.
Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna?
Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is.
Ott is egy érv a domináns: Profit
Ha valaki okul belőle, jó!
Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!!
Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.
Mondjuk ami az oldalamon van, 2 toldat, 2 küszöb, meg a szárny, az 72 rugó. Persze kint a "hülye angolok"-nál, de elvileg be tudom hozatni ingyér, vagy legalábbis kevés pénzért.
100ból méretpontos üvegszál körbeszpoilerem van.
Aztán lehet osztani hogy tucatszar meg olcsó gagyi de ha két hónap mulva odavágom és javitani kell sem sirom teli a párnámat!!:DDD
Mellesleg nem szar
Igazából nem vagyok kíváncsi konkrét árakra,csak azt próbáltam felvázolni,hoy mindenki úgy alakítja ahogy tudja az autóját,és annyiból amennyi kerete van rá.És ez nem csak xela szakmájára igaz hanem az összesre.Mindenki mindent megpróbál minél kevesebből kihozni.Ezért születnek jó és szar dolgok is...
Ha jól gondolom, akkor nem fog tudni árat mondani, csak ha látja az autódat. Bár lehet, hogy már változott a tendencia az idők folyamán. De 100 alatt ne nagyon számolj szerintem 1 teljes lökösnél. 2 lökös már 200, még egy szárny +40, küszöbök is szerintem 30/db, valahogy így. Ha nem drágult tavaly óta.
Xelának menne a kérdés...
A multkor le lettem osztva,hogy mindenki csak úgy gondolja,hogy egy kis paplan meg egy kis gyanta kell az üvegszálazáshoz amikor a karbonozással akartam összehasonlítani,ami sokkal durvább mesterség....Nnna erre jött a kioktatás,hogy meggyalázom ezt a dolgot stb,és ilyenek miatt kezdenek neki az emberek meg a "sufnik"elemeket gyártani.
Mégegyszer hangsúlyoznám,hogy a udása előtti tiszteletet akartam kihangsúlyozni csak ezzel...
De ha már itt tartunk,elmondanád,hogy mibe kerül nálad egy lökhárító pl?Csak mert írtad,hogy ezek vágják gallyra a szakmád.Szerintem nagyon sokan vagyunk akik nem engedhetnének meg maguknak egy egyedi autót és minden eszközt megragadnak azért hogy valamerre haladjanak.Nekem mennyit mondtál volna a 2lökhárítóra a küszöbökre,a hátsó sárvédőívre az első sárvédőkre?Csak megjegyzem ez egy 97es f astra aminek a piaci értéke lassan párszázezer magyar forintocska.Csak arra szerettem volna rávilágítani,hogy sokan szar körülmények között élnek és azért szeretnének valami egyedit nem horrorba.
És még valami...
A nem biztonságos dolgoktól én is elhatárolnám azért magam...mondjuk a braziloknak nem szól senki amikor nincs a szekerükön se műszaki se biztosítás,és még jogsiuk se nagyon!!!Ennyit a biztonságról...
akkor a 2 részt újra rendesen mert siettem és nem olvastam át:
amugy értem én h mit akarsz mondani, nekem is a 2. probálkozás sikerült csak(igaz az első az komplett műanyagból épült) viszont mivel én magam csinálok mindent(fényezést is beleértve) mire most ujra lesz festve akkorra áll meg kb 20 ezer ft-ból a cucc. szal akkor most hogy is van ez??? ennyi pénzből megcsinálja nekem valaki??(felfogatási pontokra nem lehet panasz ugyanis maradtak a gyári helyek.