Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott.
Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen.
Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába.
Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó!
A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt.
A sok pórúljárt személyről nem is beszélve.
Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére.
Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító)
A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd.
Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra.
Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók.
Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak.
Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot.
Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek.
Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik.
Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET!
Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt.
Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna?
Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is.
Ott is egy érv a domináns: Profit
Ha valaki okul belőle, jó!
Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!!
Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.
Sziasztok!
Képtelen vagyok visszaolvasni ennyi kommentet!
Asszem, arról van szó hogy ezután nem rakhatunk fel műanyag kiegészítőket, lőkösöket, szárnyakat a vasakra!!??
Vagy benéztem és másról szól a topic?
sziasztok!
ezzel a TÜV-ös dologgal annyi a probléma szerintem, h csak akkor éri meg megszerezni az engedélyeket, ha tucat termékeket gyárt az illető! kérdem én, h ki ad-e az ember szivesen sok pénzt egy olyan akár tüvös idomért , amilyen bármikor mellé állahat a lámpánál stb...
én biztosan nem
itt az egyediség vége szerintem...
Tessék pályázni EU-bácsitól.
Környezetkímélő technlógiákra olyan eszméletlen pénzeket lehet leszakítani...
Ja, hogy rendelkezni kell hozzá engedélyekkel, komoly pályázatot és referenciaanyagot kell mellé benyújtani?!
Nem sírni kell, hanem egy céggel megiratni a pályázatot. El lehet menni a Mo-i TÜV-höz is, és náluk érdeklődni...
Rengeteg lehetőség van. CSak tudni kell vele élni!
én akkor szoktam nevetni jó nagyokat,mikor látok egy "tuningolt gépet",beelőzőm és vagy öreg papika vagy egy mamika hasit vele 70el........na ezek a gépek azok,akik mellém állnak egy fiatal harcossal és fikázzák a lucit
szia......igazad van.Én spec ugy vagyok a szárnyakkal,spoilerekkel stb......hogy ahhoz valahol el kellene érni a külföldi szinvonalat.Ugy értem én nem nagyon értem azt,hogy minek egy napi használatos gépet agyonspoilerezni,főleg hogy a gép nem tud többet max 180 at.Ekkora tempónál és ez alatt tuti semmi szerepe nincs neki,mert nem képes akkora leszoritó erőt termelni.Ha egy nem használatos gépet tuningol agyon az ember,amit max kiállításra visz trailer-el,az megint más.De ezt kevesen engedhetik meg maguknak.Ilyen bebutató dizájn autó meg ugy sem megy a közutakon,max lezárt pályán...ott meg szinte mindegy milyen papirja van az elemeknek.Ezt a szivonalat szerintem soha,vagy max jópár évtized múlva fogjuk csak elérni.
Jóreggelt, szerintem ez a Topik kicsit elvesztette az eredeti irányát! Nem arról kellene beszélni h ki-mit B@szott el, meg ki milyen gány munkát csinál...Azzal kellene foglalkozni, h mi lenne az a megoldás ami mindenkinek jó ( gyártónak/megrendelőnek) !! Pl. valami olyasmi, h a "sufnituningos" emberke is elvihetné az álltala gyártott motyót a magyar " TÜV"-höz oszt majd ott mondanának rá áment!!! Mert a Nagy EU-s országokban ez így MŰKÖDIK! És akkor szépen -lassan megcsappanna a selejtet gyártók névsora. Én személyszerint kivilennék h az álltalam gyártott "sufnis" termék milyen minősítést érne el a nagyhatalmú szerveknél.
Az h egymást fikkázzátok azzal csak magatokat járatjátok le, hiszen mindenkinél van egy tábor aki a saját "mesteremberét" fogja védeni.
ez jó kis beszélgetés, kezd tecceni a topic bár eddig csak olvastam De ahogy látom, ha egy profi műhely olyan mint az 1040es komentben akkor semmi okunk szégyenkezni
na ennyi! nincs több kérdésem egyenlőre!
ezxerint a karbon technológiával is lehetnek gondok, szép-szép, de hol marad a technológia?
Én amit tanulgatuk, mert nem tudok még sokat azt olyan embertől tanulom aki már 15 évvel ezelőtt is üvegszállal foglalkozott és még most is!Már akkor lökösöket gyártott az egyik autó márkának!
És annyit mondott most pénteken idézem ők sem tudnak többet, mint én csak a 15 év...