---ULTIMÁTUM!---

aktuális téma
---ULTIMÁTUM!---

Ultimátum? Kemény szó, de az állapot is ami az országban tuning néven elharapódzott. Az ultimátum az enegedélyel rendelkező cégek és hatóságok részéről indul mostmár, a sufnyituning ellen. Mindennemű anyag és műszaki ismeretekkel nem rendelkezők nyúlkálnak bele a tuning szakmába. Elfelejtve, hogy veszélyes üzemről van, szó! A szaktudás hiányt a biztosítók, és KPM is kezdi unni a sokasodó gondjaik miatt. A sok pórúljárt személyről nem is beszélve. Mentek az olcsó ajánlatok után, ami nagyon sokba volt a végére. Ettől sokkal keményebb amikor tömegkarambóllal végződik. ( leszakadó lökhárító) A legnagyobb trauma akkor éri majd az építtetőket, amikor a vizsgán az eredet papírt kérik majd. Amennyiben az EU-s rendelkezések lépnek életbe, onnantól csak TÜV-ös termék kerülhet a verdákra. Magyar TÜV-ös gyártó nem is lesz, hisz a piacukat már most tönkreteték az illegális gyártók. Az ÓLCSÓ árú helyre hozatalára se marad lassan szakember, hisz a fent maradás érdekében, váltanak. Jelenleg is sok be se vállalja a szutykot. Silány alapanyagból, megfelelő rétegzés, kidólgózotság, tartórendszer kialakítás nélkül készülnek. Papír vékony, féltonna, beton elem, szakad vagy töredezik. Egyszóval, minden elismerés a festőknek.----Így alakulnak ki a vezető tunerek az országban. KIVÉVE EGYESEKET! Ezt a tükröt nyíltan odakellett tartani a közelgő nagy évadnyitó buli előtt. Hova tartunk?---- Románia?----Ukrajna? Rengeteg silány termék árasztotta el a piacot külföldről, is. Ott is egy érv a domináns: Profit Ha valaki okul belőle, jó! Ha nem, az se gond. ----Majd fog!!! Addig is róják az utakat a cukormáz verdák.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
MugenCrx
2008. március 26. 14:47
most akkor hogy is van ez???

fikázol mindenkit aki nem te vagy h csak te tudsz jó lököst építeni

közben helyesen írni nem tudsz, annyira igénytelen vagy h még a saját céged(?) honlapja is hemzseg a helyesírási hibáktól.mitől lenne akkor igényesebb az amit csinálsz, ha erre sem adsz?

TÜV-os engedélyed neked sincs és olyan sufniban dolgozol ami ellen tüntetsz.

(nyugodtan kiszedheted a képet amin csúny cúnya lökike van az oldalamon, és dagadó melledet püfölve belinkelheted ide, viszont akkor arra is megkérnélek h a végső állapotot is nyugodtan tedd be.könnyű ugyanis olyan képeket linkelni amik csak sablonnak készültek.)

amugy értem én h mit akarsz mondani, nekem is a 2 probálkozás sikerült csak(igaz az első az komplett műanyagból épült) visont mivel én magam csinálom mindent(fényezést is) beleértve mire most ujra lesz festve akkorra áll meg kb 20 ezer ftból a cucc. szal akkor most hogy is van ez??? ennyi pénzből megcsinálja nekem valaki??(felfogatási pontokra nem lehet panasz ugyanis maradtak a gyári helyek.
P.Tuner
2008. március 26. 14:24
mondjuk én így toltam, csak voltak benne lámpák is!
G_E_R_I
2008. március 26. 14:17
Persze, csak amikor rákérdezek egy festőnél, hogy kívülről mennyi lenne az autóm gyári színének felfújása, akkor mond rá 2 kilót (3 hónap alatt keresek kicsit többet), akkor kicsit kiborulok, mert mi van, ha belül is akarom fújatni, mert más színt akarok, és csúnya, ha látszik. Mondjuk most nagyon hajlok arra, hogy teli fehér lesz.
Zolman
2008. március 26. 13:39
sőt volt amikor hátsó lökös se volt fenn meg a fele kipufogó... és egy baleseti helyszinelésnél mentem keresztül megállít a zseka hogy hogynézki eza kocsi.. mondom jövök a ksznistól.. röhögöttt oszt othagyott
Zolman
2008. március 26. 13:37
Zolman
2008. március 26. 13:36
én hónapok óta így mászkálok tuzat rendőrrel találkoztam... volt hogy mellémálltak pirosnál oszt semmi... persze lekopogom gyorsan mert bármi történhet..
-Pepe-
2008. március 26. 13:30
engem is büntettek meg azért mert nem volt rendszám elöl... bár csak 3000ftra
P.Tuner
2008. március 26. 13:19
jah meg szerintük az autóban bukócsövek voltak! Szerintem meg egy sem,de mind1!
P.Tuner
2008. március 26. 13:15
arról nem is beszélve, h a yard pofára osztályoz! szarba sem nézik a műbizit sem a tüv engedélyt!
meg lehet nézni a képeimet múltkor így mentem utcára sajna már nem bírtam 1 éve csinálgatom a kocsit és ki akartam vinni! a negyedik nap el is kaptak ennyi benne volt és megbüntettek. a rendszámom helytelen elhelyezése miatt valamint a sportkormány miatt aminek volt műbizije és 30 000ft lett a vége!
de kérdem én ott volt a sportülés az öv stb.. arról nem szóltak a dolgok hogy van ez?
Lakkcipő
2008. március 26. 13:15
Így igaz, sajnos!
A magazinok, a filmek mézesmadzag szerűen csábítanak!
De ki olyan hogy saját magának azt mondja:
Nem engedhetem meg magamnak, most!
Azonnal KELL, ócsón de inkább ingyen!
Aztán meg jön a döbbenet, hozza a kis sámliját és kiül az arcára!

Lakkcipő
2008. március 26. 13:12
Az arany középutat kéne megtalálni!
A minőséget ötvözni az elérhetőséggel!
A TÜV is csak egy bizonyos mértékű lehúzás, mint minden más engedélyeztetési procetura!
A TÜV sem garancia, sztem!
-Pepe-
2008. március 26. 13:10
Erre lehetne azt mondani hogy a türelem rózsát terem... vagy nem?!
eddig én is azt néztem hogy mit hogy lehetne kihozni minél olcsóbban... aztán rájöttem hogy az olcsó szar... el is buktam pár forintocskát így...
én arra az elhatározásra jutottam, hogy addig nem is költök a kocsira amíg nem tudok "minőségi" alkatrészt venni.

Ui.: Csóróság van MO. kész... Szerintem.
joseph24
2008. március 26. 13:05
persze igazatok van csak van egy kis bib pl. gyári TÜV-ös cucc kéne. Fiat unohpz nincs semmi gyári tuning termék semelyik magyar cégnél.

És pl. az enyém egy svájci tunningcég csinálta és a küszöböt egyszer levettem, Üvegszálból van. soha többé nem tudtam visszatenni mert megtekeredett egy hét alatt és rajta van az abarth jel és a tüv jelzés.

Ezek szerint a TÜV is szar.
P.Tuner
2008. március 26. 13:01
ok!!!
szép legyen tüv nekem mind1!

ha akarná sok "sufnista" megszerezhetné szerintem!

A biztonság a józan észen és az átgondoltságon múlik, ehez nem kell a tüv szerintem! Erre egyetlen megoldás az lenne, ha minden darabot külön kellene engedélyeztetni! Így is ki lenne szűrve a selejt és megmaradhatnának az egyedi elképzelések. Attól még h valakinek engedélye van gyárthat selejtet és az is bármikor okozhat balesetet!
Én egy minőség biztosított cégnél dolgozom és rendkívül oda kell figyelnünk arra amit csinálunk, de így is vannak hibák!
szerintem nem az egyszeri engedély a megoldás!!!!!!!
az engedély megszerzése olyan mint az iskolában a dolgozat! hiába kapnak puskázáson legközelebb is megteszed, ezt arra értem, h az engedélyes fazon el szúr valamit, meg fosztják a papírjától, ha negyon akarja újra remekelhet belőlle és megy minden tovább!

Arról nem is beszélve, h nekem ez a hobbym én nem másnak, nem kereskedelmi célból csinálom amit csinálok, hanem mert én akarom a saját elképzeléseim szerint saját kézzel megvalósítani a terveimet!
Lakkcipő
2008. március 26. 12:50
Én pl. csináltam Jocóóó lököseit!
Azt csak poliészterezni kellett és színre fújni!
Precíz, korrekt munka volt a műanyag elemek gyártójától!

Csak többnyire nem tudom elmagyarázni az embereknek, hogy az 3-4 év múlva is hasonló állagú lesz ha nem töri le!
Szívják a fogukat hogy miért annyi!?
Lakkcipő
2008. március 26. 12:47
Ja!
Gyakorlatilag 22-es csapdája!
Az emberek vágynak a szépre a különlegesre, viszont nincs rá pénzük!
Megbíznak egy tuti, kis költségekkel dolgozó sufnyistát és már benne is vannak a mókuskerékben!
Mert jó nagy valószínűség szerint nem lesz!
A kis pénzüket odaadták, több meg nem lesz!
Idővel rájönnek hogy megérte volna spórolgatni kicsit és talán egy komoly referenciákkal bíró céget felkeresni!
Elb@szott dolog ez!

vik011
2008. március 26. 12:41
Pontosan...
Csak ezt sokan nem értik meg. És inkább elmennek a "Józsihoz", mert a "TÜV minősítéssel rendelkező Spoiler Gyártó cég" 5* drágábban csinálja meg a spoilert. Lehet, hogy azt utána csak alapozni kell és fújni, pontosan passzol és van rá garancia valmint TÜV-engedély, és a rendőr sem köthet bele, de akkor is sokkal többe kerül...
vik011
2008. március 26. 12:37
"csak akkor éri meg megszerezni az engedélyeket" - mindenkinek, aki ezzel akarna foglalkozni engedély kellene... drága igen, de minőséget garantál... (különben ugrik az engedély - kivéve Mo-n, mert itt majd megveszik az ellenőrt...)
Lakkcipő
2008. március 26. 12:35
Hali!
Végre egy normális hozzáállás!
Én nap mint nap találkozom hasonló problémával!
Tudom, hogy mélyre kell nyúlni a zokniba egy igényes, minőségi munkánál az ügyfélnek, de olcsó húsnak ...
vik011
2008. március 26. 12:30
Nincs baj a "TÜV-ös dologgal"...
Az a baj, hogy a magyar ember nem akar fizetni a minőségért. Elvárja, hogy 20k HUF-ért csúcsminőségű EGYEDI (ami nem áll be melléd) spoilereket kapjon. Csak ostoba, és nem érti meg, hogy az egyedihez mindenből egyedit kell csinálni (pl tervezés, sablon), ami nem olcsó mulatság.
Megcsinálják olcsón is, csak ahhoz nem jár TÜV-engedély. Lehet akár közveszélyes is a rögzítési pontok elégtelen teherviselése miatt, stb-stb...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Összesen 1610 találat 81 oldalon