2009 KRESSZ 2.0 Verzió!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
2009 KRESSZ 2.0 Verzió!!!

Egy év, és életbe léphet a KRESZ 2.0 * Index - [email protected] | 2008. 04. 09., 08:39 | Frissítve: 2 napja Rohanó világunk és az egyre rosszabb közlekedésbiztonsági adatok miatt volt szükség a KRESZ teljes újraírására. Nedves úton kötelező lesz csökkenteni a sebességet, lámpátlan zebra előtt pedig lassítani kell az autósoknak. Az életbe lépés előtt társadalmi vitára, majd nyelvészek elé bocsátják az új szabálygyűjteményt. h i r d e t é s Elkészült az új KRESZ: a Nemzeti Közlekedési Hatóság tervezete a 33 éve hatályos és legalább hússzor módosított szabályozást a tervek szerint 2009 első felében váltaná fel, írja a szerdai Népszabadság [1]. Az 1975-ben bevezetett közlekedési szabályrendszer mostanra nagyon sok szempontból elavult. Jócskán nőtt a forgalomban lévő gépjárművek száma, és olyan új járművek jelentek meg (így a quad, vagy a 2,5 tonna összsúlyt meghaladó személyszállító járművek, így például a városi terepjárók [2], avagy SUV-ok), amelyekre nem, vagy csak nehezen alkalmazhatók a ma hatályos szabályok. Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöke közlekedésbiztonsági megfontolásokkal is indokolta a javasolt változtatásokat. A balesetek harmadát ugyanis gyorshajtás okozza. Az esetek 96,32 százalékában az út-, a forgalmi és az időjárási viszonyokhoz nem igazodó sebesség miatt történik baleset. Az új KRESZ-ben a Nemzeti Közlekedési Hatóság ezért csökkentené az autósok mérlegelési lehetőségét a sebesség megválasztásakor. A mai sebességhatárokat nem változtatják meg, de a keskeny utakon (ahol nincs két külön sáv felfestve, mert ahhoz nincs elég hely) például 90 helyett csak 70-nel lehetne hajtani. Esőben, vagy ha bármilyen oknál fogva vizes az útburkolat, autópályán 130 helyett csak 110-zel, autóúton 90, egyéb, nem lakott területen fekvő úton 70-nel szabadna hajtani. A tervek szerint a jövőben lassítaniuk kell az autósoknak a közlekedési lámpával nem védett gyalogátkelőhelyek előtt. A zebrák előtt 20 méterrel az autók sebességét 30 kilométer per órára kell csökkenteni. A tervezet szerint a jövőben ismét az autóvezető lenne felelős azért, hogy utasai használják a biztonsági övüket. Az új KRESZ tervezetét szakmai-társadalmi vitára bocsátják, majd a jogi csiszolgatás után ellenőriztetik nyelvészekkel is, mert mindenkinek értenie kell, hogy miről van szó benne. Az új KRESZ ezek után a legkorábban 2009 első félében léphet hatályba.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
5 6 7 8 9 10 11 12
Lev
2008. április 11. 15:53
fletó megmondta akinek nem tetszik...
Merciputy
2008. április 11. 15:51
Az a baj evvel,hogy a hulyegyerek a 200le-s csodajaval amit 300kilo-ert vett ugy sem fog lassitani...
Jes-c27
Most jön ez!
nemsokára meg jön az, hogy a Rendőrség több embert vesz fel és minden dologért büntetni fognak.
Ami nem gyári az autódon (nagyobb fék, nagyobb felni, fólia, xenon, stb.) 30.000 + szigorított műszaki!

Lecsökkentik ezek a baleseteket!

Komolyan elgondolkodtam rajta nemrég, hogy külföldre menjek..
először még csak dolgozni akartam, de mostmár eléggé meggondolandó, hogy le is kéne ott telepedni
Tibbah
Igazábólé a jogosítvánnyal is van probléma de h újravizsgázn iemg ellenőrzése már elnézést de lóf*szt,inkább a kezdő jogsisoknak kéne még pár órára bemenn ikis rutint szerezni ne msoakt csak modnjuk +10óra ennyivel vmennyit lehetne javítani sztem
G_E_R_I
2008. április 11. 15:50
A nagyvárosokban lámpás van, ez kilőve. A kisvárosokban meg nyugodtan lehet száguldozni 35-40-nel ,akkor állandó sebességgel mész ,és nem nő a fogyasztás. De ha ez a gond, akkor vegyél robogót.
Lev
2008. április 11. 15:50
én is szeretem ezeket az édibédi szubjektív dolgokatcsak egy baj van velük, bebizonyítják ha addig élsz is hogy rosszul döntöttél abban a helyzetben...
G_E_R_I
2008. április 11. 15:49
Te fizetnél nyugodt szívvel 3 évente ilyen összegeket? Már így is fel van háborodva mindenki, hogy a kocsira mennyit kell fizetni, akkor mekkora plágium lenne, ha még a jogsira is kellene költeni ilyen időközönként. LEgalább elhamarkodottan ne írjatok semmi ilyesmit.
Tibbah
2008. április 11. 15:49
Jó lenne ha csak süllyesztő lenne,igazából nevetséges az egész helyzet és nem kell komoly példákba belemenn ielég ha leugrassz a boltba venni vmit ott is észreveszed h szar a helyzet,midnennel pénzt akarnak csak amit befizetsz cserébe semmi sem kapsz.
Sara
2008. április 11. 15:48
Jo! Akkor adjanak mindenkinek pénzért jogsit.
Jes-c27
2008. április 11. 15:47
Pénzlehúzás!!!!!

Hát én konkrétan a jelzőlámpával el nem látott gyalogátkelőhelyes 30ra lelassítós dolgon akadtam ki!

Ez mit eredményez ??

Autók átlagfogyasztása - > növekedni fog!

Menjen végig valaki egy nagyobb városban és lassítson le minden egyes rohadt gyalogátkelőnél!!

Ha nem lassítasz le, jön a csekk,mert megoldják, hogy egy kamera legyen azért ami figyel.

Szóval minden ilyen kezdeményezés, vagy akármi, CSAK PÉNZLEHÚZÁS!!!

Emberek!! Nem felfele kellene törnie ennek az országnak ?????

Ehelyett full egyenesen haladunk lefele..
a süllyesztőbe
Sara
2008. április 11. 15:46
Nem csak a fiatalokra értettem ezt!!! Nagyon sokat most vizsgaznak, föleg a hétvégi autosok, akik már idösebbek.
xkutya
2008. április 11. 15:46
A legjobb ötlet a vizsga szigorítása! nem egy vizsga lenne, hanem három, és kemény! Ráadásúl én minden 3 év elteltővel új városi és elméleti vizsgát vezetnék be! Had hulljon a férgese!
Tibbah
2008. április 11. 15:45
Van benne igazság de nem teljesen msot mi könynen magyarázunk h emeljék fel a jogsit és kész,de ha nekünk kéne mostanáéban letenni a jogosítványt van egy oylan érzésem h fellennénk háborodva és jogosan,nem kell midnent a fiatalokra kenni,igen valóban vannak balesetek,de ez olyan mitna biztonsági öves dolog ha vki nélkülke hal meg kapásból tv-ben van h ejj ejj miért nem kapcsolta be de amikor bekapcsolt övvel hal meg vki érdekes kussolnak...és a baleseteknél is hasonlóan van.
GsiTom
hát b+, ez az esőben 110 vicc...
gondolom mennek trafizni a kékek 1ből

a másik: ki mondja meg,h mit nevezünk még esőnek. amikor 1 pillanatra eláll, akkor 130?
ez kb olyan mint a mostani kreszben,h kapcsold fel a tompítottat szürkületnél
G_E_R_I
Ki fogja ellenőrizni a vizsga szigorítását szerinted? ÉS csak olyan ember van kint, aki az eddigi elvárásoknak is megfelelt? MEg mindenki naponta vezet? Csak ennyi akadálya van ennek.
Az EU írta elő, hogy csökkenteni kell a balesetek számát. Pénz nincs rá, eszköz nincs hozzá, de meg kell oldani. Más módot tudsz rá?
Adam Vito
2008. április 11. 15:44
na ez meg a másik...
annyi mazsola van a világon h. hányinger... az a baj inkább h. sok a tudatlan rutintalan bámészkodó
xkutya
2008. április 11. 15:44
a héten, az egyik körforgalomban egy öreg papesz jött a varesszal, mindenki állt félre, senki sem dudált csak röhögött vagy a fejét csóválta! Sajna nem tudtam felvenni mert addigra kikeveredtett a körforgalomból, persze a szembe sávot használta!
Sara
2008. április 11. 15:43
És még valami! A gyalogosoknak is oktatnék kreszt!!!! A sok félkegyelmü akik direkt azért sétálnak, hogy ne tudj kanyarodni. Amikor az egyik majdnem fellép a járdára, akkor lép le a másik. Hétszentség, hogy direkt csinálják. És is vagyok ritkán gyalogos, de totál más fejjel gondolkodom, mint aki nem vezet.
ChPh
2008. április 11. 15:43
nézd van ugazság abban amit írsz, erre írtam, hogy finomodni fog...

mellesleg a múltkor bazi nagy köd volt, én hülye vagy 100al mentem egy másik után, igaz követési távolság volt bőven, és mondhatom nem kevesen mentek el mellettem a belsőben 130-160 közti sebességekkel
Sara
2008. április 11. 15:40
Nem ezzel van a baj! Én most is azt mondom, hogy nem ezzel kellene a baleseteket megelözni. Szigoritsák meg a jogsit és kész! Emeljek fel az arat ferjen beleegy vezetéstzechnikai vizsga is. Nézd! Én sem fogok 150-nel menni az autopalyán ha szakad az esö, mert ismerem az autom, tudom meddig lehet elmenni a fékekkel, a gumival, esöben, hóban, szárazon. De mondd már meg nekem ki fogja a 70 km-es sebességet betartani? Ez megint csak egy pénz lehúzás lesz.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
5 6 7 8 9 10 11 12
Összesen 223 találat 12 oldalon