A súly csökkentés, mint tuning
aktuális téma

Ezt a forumot azért hoztam létre, mert biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül mást is érdekel, de nagyon keveset tudok róla. A tanácsokat főleg Yasectől várom, de természetesen mindenki mástól is aki tud ehhez a témához hozzátenni.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Senkit nem érdekel a König felni??? mint tényleg könnyű cucc?
Ok. Nos akkor ha valakinek van kedve társulni akkor én vállalom aay angol diskurzust/levelezést. Szóval kienek kell még König felni? Mert illzetén módon akkor én felhívom őket január első munkanapján.
Gugu, valaki az előttem szólók közül elkezdte ezt a König témát forszírozni, vele kéne kapcsolatba kerülnöd, közösen biztos hatékonyabbak lesztek!
Én nem vagyok boltos, vagy más alkatrészbeszerző, meg érdekem sem fűződik ilyen téren semmihez sem, és ezt meg is szeretném tartani így. De ha van valami infóm arról, hogy valamit hol lehet kapni, akkor azt bizti nem fogom magamba tartani, de többet nem tudok. Meg tudok még egy lehetőséget, hogy hogy hogyan lehet relatíve jó áron USA-ból alkatrészeket behozni. Mondjuk az eltart vagy 3 hónapig, tehát akit az érdekel, az időben kapcsoljon, hogy szezonra itt legyen a cuccos.
Az SSR felni rendeléssel is korai voltam, mert mint kiderült, abból semmi se volt raktáron, azokat mind rendelésre gyártották volna, 3 hónap határidővel. Na az meg a másik szállítással már fél év, na az már egy kicsit sok.
Szóval azzal szövetkezzetek össze, akinek szintén ilyesmi kell!
Aztán ha megvagytok x-en, akkor lehet pl. a kiszemelt forgalmazótól olyan 5%-os mennyiségi kedvezményt kérni, és ha az is megvan, intézni neki egy szállítást. Valahogy így megy ez. Utána már csak türelmesen kivárni a cuccos beérkezését!
A csapatból viszont legalább 1 ember legyen, aki normálisan beszél angolul! (Ezt mint jótanács)
Én nem vagyok boltos, vagy más alkatrészbeszerző, meg érdekem sem fűződik ilyen téren semmihez sem, és ezt meg is szeretném tartani így. De ha van valami infóm arról, hogy valamit hol lehet kapni, akkor azt bizti nem fogom magamba tartani, de többet nem tudok. Meg tudok még egy lehetőséget, hogy hogy hogyan lehet relatíve jó áron USA-ból alkatrészeket behozni. Mondjuk az eltart vagy 3 hónapig, tehát akit az érdekel, az időben kapcsoljon, hogy szezonra itt legyen a cuccos.
Az SSR felni rendeléssel is korai voltam, mert mint kiderült, abból semmi se volt raktáron, azokat mind rendelésre gyártották volna, 3 hónap határidővel. Na az meg a másik szállítással már fél év, na az már egy kicsit sok.
Szóval azzal szövetkezzetek össze, akinek szintén ilyesmi kell!
Aztán ha megvagytok x-en, akkor lehet pl. a kiszemelt forgalmazótól olyan 5%-os mennyiségi kedvezményt kérni, és ha az is megvan, intézni neki egy szállítást. Valahogy így megy ez. Utána már csak türelmesen kivárni a cuccos beérkezését!

A csapatból viszont legalább 1 ember legyen, aki normálisan beszél angolul! (Ezt mint jótanács)
Yasec: Tudsz segíteni nekem is? én is egy igazán könnyű felnit keresek, de hát nem igazű találok itthon olyat amit szeretnék. pl König. Hol lehetne szerezni? ha tudsz valami infőt kérlek írj, mert árban és "teljesítményben" is szimpatikusak.
Lordie:
A könnyűépítészet része az is, hogy az alumíniumot nem basztassuk felületi súrlódással, mint ami a meneten ébred a csavar meghúzása alatt, hanem kap egy frankó kis tőcsavart, és azon surlódhat egy anya.
Mondjuk ha kiszakad a menet, még mindig lehet egy menetjavító módszert alkalmazni. (Heli-coil)
De sokkal jobb a tőcsavar, és leömlőnél pedig az acél tőcsavar/vörösréz anya.
Majd megpróbálok berakni egy képet az enyémről, hogy hogyan is gondoltam!
A tőcsavar csak húzza a menetes furatot az aluban, na azt sokkal jobban bírja!
A könnyűépítészet része az is, hogy az alumíniumot nem basztassuk felületi súrlódással, mint ami a meneten ébred a csavar meghúzása alatt, hanem kap egy frankó kis tőcsavart, és azon surlódhat egy anya.
Mondjuk ha kiszakad a menet, még mindig lehet egy menetjavító módszert alkalmazni. (Heli-coil)
De sokkal jobb a tőcsavar, és leömlőnél pedig az acél tőcsavar/vörösréz anya.
Majd megpróbálok berakni egy képet az enyémről, hogy hogyan is gondoltam!

A tőcsavar csak húzza a menetes furatot az aluban, na azt sokkal jobban bírja!
Bilincset lehet majd leveszem, ha jól ráégett már a textil a csövekre. A leömlőm tuti nem szedem le, igazából még nem is volt leszedve mióta át lett alakítva az autó. Hogy tőcsavaros-e? Jó kérdés, megmondom őszintén erre nem emlékszem. De a gyári helyek lettek felhasználva hozzá, nem lett a blokkba fúrva semmi, sőt távtartó sincs itt.
Teljesítmény szvsz nem fog változni. Érzetre sem legalábbis. A gáz rendben, hogy melegebb és gyorsabban áramlik, de a turbó felfogja, az pedig nem tölt többet. Ráció mondjuk lenne benne, hogy a magasabb hőtől picit gyorsabban felpörögjön a turbó, de gyakorlatilag észrevehetetlen. Viszont tényleg alacsonyabb a hőmérséklet a motortérben. És ez számomra a lényeg.
Teljesítmény szvsz nem fog változni. Érzetre sem legalábbis. A gáz rendben, hogy melegebb és gyorsabban áramlik, de a turbó felfogja, az pedig nem tölt többet. Ráció mondjuk lenne benne, hogy a magasabb hőtől picit gyorsabban felpörögjön a turbó, de gyakorlatilag észrevehetetlen. Viszont tényleg alacsonyabb a hőmérséklet a motortérben. És ez számomra a lényeg.
Na, gratula!
Volt előtte teljesítménymérésed? Kíváncsi lennék, hogy mennyit hoz a "konyhára"!
AVA-bilincsnél maradtál aztán? Végül is jó megoldás az is.
A leömlődet gyárilag is csavarokkal kell felerősíteni???
Azt hittem, tőcsavar + önbiztosítós vörösréz anya.
Sokat akkor ne szedd le onnan...
Üdv: Yas.

Volt előtte teljesítménymérésed? Kíváncsi lennék, hogy mennyit hoz a "konyhára"!

AVA-bilincsnél maradtál aztán? Végül is jó megoldás az is.
A leömlődet gyárilag is csavarokkal kell felerősíteni???

Azt hittem, tőcsavar + önbiztosítós vörösréz anya.
Sokat akkor ne szedd le onnan...

Üdv: Yas.

http://lordie.fw.hu/foto/bandazs1.jpg
http://lordie.fw.hu/foto/bandazs2.jpg
http://lordie.fw.hu/foto/bandazs2.jpg
Feltettem a bandázst tegnap. 2perc járatás után, mint a kályha úgy füstölt az egész cucc ill. baromi büdös édeskés szaga volt. De azt mondták, ez természetes az első indítás után, majd múlni fog. Remélem, mert elég durván füstölt még csukott motorházzal is. Viszont fehérből szép aranyszínű lett. Maradék szalagot feltekertem a szűrő-turbó közötti csőre ill. ma teszem fel az intercooler és turbó közé ami maradt.
Mint egy múmia...
Mint egy múmia...

SSR-ben van minden, és most úgy néz ki, hogy van egy Germán importőr, aki talán normális árakon bír foglalkozni vele.
Milyen méret is kéne? SSR-ből már láttál olyat?
Mennyit áldoznál rá?
Milyen méret is kéne? SSR-ből már láttál olyat?
Mennyit áldoznál rá?
Most látom 16-osban nincs
Kár, hogy tavaly nem találtam meg ezt az oldalt, pedig azt hittem minden felnit láttam már... Na sebaj Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!

Kár, hogy tavaly nem találtam meg ezt az oldalt, pedig azt hittem minden felnit láttam már... Na sebaj Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!

Hali! Az ET szám is jónak tűnik, a gyári adat 6*15-re ET 45 ha jól emléxem, (az enyémre ugyanilyen kell)
Ha esetleg találnál beszerzési forrást felvehetnénk a kapcsolatot mert ilyen kedvező áron engem is érdekelne bár nekem 7*16-os kellene. Előre is köszi
Ha esetleg találnál beszerzési forrást felvehetnénk a kapcsolatot mert ilyen kedvező áron engem is érdekelne bár nekem 7*16-os kellene. Előre is köszi

Lada vagy nem Lada az tökmind1!
Osztókör, ET meg a teljes szélesség, ami számít!
Osztókör, ET meg a teljes szélesség, ami számít!

nekem ez bőven megfelelne :)
CSak kicsit széles...
CSak kicsit széles...
De "csak" 15-ös! Ebben a méretben az SSR majdnem 1 kilóval könnyebb, de drágább is jóval.
Szóval szumma egy jó választásnak tűnik!
Szóval szumma egy jó választásnak tűnik!

Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!