A súly csökkentés, mint tuning
aktuális téma

Ezt a forumot azért hoztam létre, mert biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül mást is érdekel, de nagyon keveset tudok róla. A tanácsokat főleg Yasectől várom, de természetesen mindenki mástól is aki tud ehhez a témához hozzátenni.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
"olyan vagyok, mint te, csak nagyobb autóval játszom!" Ez nagyon jó!
Nem hiszem, hogy olvassa (legalábbis remélem nem
).
Nem akarta elárulni, hogy honnan szerzi, csak, hogy ha jó leszek, a Jézuska hozza.

Nem hiszem, hogy olvassa (legalábbis remélem nem

Nem akarta elárulni, hogy honnan szerzi, csak, hogy ha jó leszek, a Jézuska hozza.
Ülsz a földön és brummoigva tolod az autódat? 

Karc problémára nem, jelentene megoldást autóüveg fólia?
Rendes asszony, jól választottál!
Ott rendelte meg?
Vagy honnan tudta meg?
Olvassa a fórumot?
Ki mit kér még? Bevállalom a Jézuska központi elsztó szerepét is!
A fiamnak is mondtam már: "olyan vagyok, mint te, csak nagyobb autóval játszom!"

Ott rendelte meg?
Vagy honnan tudta meg?
Olvassa a fórumot?
Ki mit kér még? Bevállalom a Jézuska központi elsztó szerepét is!

A fiamnak is mondtam már: "olyan vagyok, mint te, csak nagyobb autóval játszom!"

Yasec, köszi szépen! Még jó, hogy említettem asszonynak most este, hogy írtad hol lehet kapni, kiderült a Jézuskától ő már megrendelte...
Nem, nem az vagyok :) Oldalamon sok infót találsz a tapasztalatokról, apróbb szívás akad (most pl. 1 hónapja egy átkozott vákuumeséssel küzdök magas fordulaton, amit MBC okoz), de szerencsére komoly műszaki probléma nincs, a verda rendesen megy. Lassan 6e km lesz benne.
Hali!
S2000-es mocit nem lehet Lottiba belefaragni, meg nem is lenne értelme.
Vagy a Civic Type-R-t teszik bele, vagy az Integra 1,8-as motorját, de mindenképp olyat, ami egy FWD-s gépben volt előtte, mivel a Lotti ugyan RWD, de a hajtáslánc ugyanaz, mint az elsőkerekesekben, motor keresztben, a váltóval együtt.
Az S2000-es motor teljesen másképp van a méretekkel, váltóval együtt meg már szinte kilógna a Lotti oldalán!
Ha én valaha motort cserélek benne, akkor valószínűleg a Ford Duratecet kapja majd, vagy a 2 literest, vagy a 2,3-ast. Ez az a motor, amit a Mazdával fejlesztettek, vagy 20kg-al könnyebb, mint a Honda, rengeteg tuningcuccos kapható hozzá, és a tuning is, meg a gyári alkatrész is jóval olcsóbb a Hondáénál.
Amúgy jól működnek a Type-R-es Lotusok, 12,4-es 402m-t mondanak nekik gyorsulásra.
S2000-es mocit nem lehet Lottiba belefaragni, meg nem is lenne értelme.
Vagy a Civic Type-R-t teszik bele, vagy az Integra 1,8-as motorját, de mindenképp olyat, ami egy FWD-s gépben volt előtte, mivel a Lotti ugyan RWD, de a hajtáslánc ugyanaz, mint az elsőkerekesekben, motor keresztben, a váltóval együtt.
Az S2000-es motor teljesen másképp van a méretekkel, váltóval együtt meg már szinte kilógna a Lotti oldalán!

Ha én valaha motort cserélek benne, akkor valószínűleg a Ford Duratecet kapja majd, vagy a 2 literest, vagy a 2,3-ast. Ez az a motor, amit a Mazdával fejlesztettek, vagy 20kg-al könnyebb, mint a Honda, rengeteg tuningcuccos kapható hozzá, és a tuning is, meg a gyári alkatrész is jóval olcsóbb a Hondáénál.

Amúgy jól működnek a Type-R-es Lotusok, 12,4-es 402m-t mondanak nekik gyorsulásra.

Ez nem igaz. Az öntvény talán még jobban is bírja, de alapjában véve anyagfüggő, nem gyártási technológia függvénye!

Yasec, S2000 es motorján nem gondolkoztál?, valahol azt olvastam a lotust, ot szoktak elkezdeni tuningolni.
Lordi te vagy az a lordi aki valami 260 at ment jetbaggel?:) mert valaki rávilogott?
hogy birja a vtec a turbot? mennyi ideje van bent? negativ tapasztalatok?
Lordi te vagy az a lordi aki valami 260 at ment jetbaggel?:) mert valaki rávilogott?
hogy birja a vtec a turbot? mennyi ideje van bent? negativ tapasztalatok?
nekem is van ilyenem,d eez csak csőbol készült leömlőre jó nem?öntvény állítólag elég alatta igaz ez?

Na, akkor van már újdonság a Polycarbonate oldalüvegemre:
Origi 4mm-es üveg: 3,4 kg
PC: 1,4kg.
Szóval ez az arány! Plexi (azaz polyacrylat) is hasonló súlyban lehet, csak az karcolódósabb, meg törékenyebb.
Üdv: Yas.
Origi 4mm-es üveg: 3,4 kg
PC: 1,4kg.
Szóval ez az arány! Plexi (azaz polyacrylat) is hasonló súlyban lehet, csak az karcolódósabb, meg törékenyebb.
Üdv: Yas.

Igen, lécci nézd már meg mennyibe fáj egy tekercs. Egyébként nekem is jól jön a motortér hőm. csökkentése (csak a leömlő ne repedjen szét tőle
), legalább nem "füstöl" a motorháztető esőben 

Nekem főleg a motortér hőm.csökkentése a cél.
Ott van a leömlő a hátamnál...
Ott van a leömlő a hátamnál...

NEM!

Ósztriában van még belőle!
Nem occsó, sajna.
Utánanézzek, hogy mennyi?

Ósztriában van még belőle!
Nem occsó, sajna.
Utánanézzek, hogy mennyi?
És nem akarsz megválni attól az kipuff kötszertől?
Napalm-gsm
2004. november 30. 21:55
Nyugi, a hifit én sem vágom nagyon, de erre emlékeztem...

Ezt mind el is hiszem neked!
Azért írtam is, hogy nem mai dolog!
Max. az frissebb téma, hogy most már ügyelnek a súlyra is, azaz egy neodiummágneses hangszóró keretét elkészíthetik kompozitból is. Sajna ezeket sokszor nehéz megkülömböztetni a szar műa. kosarastól, mert a fröccsönthető kompozit optikailag nem minden esetben tér el egy olcsó műanyagtól.
A Rainbow gondolom nem occsó kategória.
Lehet, hogy ők más miatt alkalmazták a neodiumot, gondolom náluk még fém a kosár is, nem?
Ebben a témában csak érintőlegesen tudok beleszólni, már foggggalmam sincs, mik vannak a piacon.
Azért írtam is, hogy nem mai dolog!
Max. az frissebb téma, hogy most már ügyelnek a súlyra is, azaz egy neodiummágneses hangszóró keretét elkészíthetik kompozitból is. Sajna ezeket sokszor nehéz megkülömböztetni a szar műa. kosarastól, mert a fröccsönthető kompozit optikailag nem minden esetben tér el egy olcsó műanyagtól.

A Rainbow gondolom nem occsó kategória.
Lehet, hogy ők más miatt alkalmazták a neodiumot, gondolom náluk még fém a kosár is, nem?
Ebben a témában csak érintőlegesen tudok beleszólni, már foggggalmam sincs, mik vannak a piacon.
Napalm-gsm
2004. november 30. 21:25
Na azért a Neodium mágnest viszonylag régebb óta alkalmazzák az autóhifiben, ma már majdnem minden gyártónál megtalálod, a nevesebbeknél 100%, de ha jól emlékszem a Rainbow dobott ki valami extra könnyű szettet...
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
1760 kg -ból kellene könnyítenem, lehetőleg minél többet. Ötletek vannak csak címek kellenének..
motorháztetőm 30kg
2 első ülésem 50kg
oldalablakok 10-10 kg
...
THX.