A súly csökkentés, mint tuning

Témakör: Tuning
aktuális téma
A súly csökkentés, mint tuning

Ezt a forumot azért hoztam létre, mert biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül mást is érdekel, de nagyon keveset tudok róla. A tanácsokat főleg Yasectől várom, de természetesen mindenki mástól is aki tud ehhez a témához hozzátenni.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
ChPh
2004. december 22. 09:22
Jól néz ki a felni és csak 5 kg?
WoW
Yasec
2004. december 22. 09:12
Hali!
Mindent összevetve ez egy nagyon jó ár/teljesítményű cuccos!
Ha még tartós is lesz, akkor ez egy főnyeremény, minden esetre a 690kg az biza nem kevés!
Én az origi kerekeimmel 220kg elöl/330kg hátul súlyindexeket kaphattam.
A másik gépemen egy 17-es OZ Antares van, az meg erős, mint egy tank, 750kg-os súlyindexel. (Okés, Mercedes E-klasse felnik azok..., az meg bír nehéz is lenni.)
Az ET-vel lehet, hogy variálnod kell! Nézd meg a gyári paramétereket, azokat nem árt betartani! (Ezt egyszer a futómű tuningja c. topicban már kiveséztük)
Azaz ha eleve nem ilyen széles a gyári kereked, akkor előtte meg kell nézned, hogy az új szélesség a régi ET-vel nem okoz-e valami problémát, pl. telóhoz hozzáérés, vagy a sárvédőhöz, stb...
Ha USA import érdekel, szólj, vagy mail!:)
Nemsokára intézzük mi is (néhány másik Lotusossal az SSR-eket, de csak azt a fajtát tudjuk, ami nekünk jó, mert azokat meg csak méretre gyártják. Ezt azért írtam, mert az elején azt hittem, hogy bárkinek tudok szerezni, de kiderült, hogy sajna nem. Ezeket meg már egy cég legyártatta, ott már nem kell várni 3 hónapot!)
Üdv: Yas.
SaNyEe
2004. december 22. 08:41
Nos megvan a load index (remélem) azt írta mert nagyon tömören fogylmazott vagyis csak odaírta, hogy 690kg, meg a protokollszöveget, hogy itt és itt tudom elérni meg ez és az.
690kg az már elég jó nem?
Na erre is kezdhetek majd spórolni de megéri

Nos akkor mit tudok
König Helium Bronze
méret: 6,5x15
osztókör: 4x100
tömeg: 4,9kg
offset: 40mm
terhelési index: 690kg (ha minden igaz
ára: Mo-n nem kapható, legalábbis nem láttam külföldön 132USD ~ 23500Ft
Kép a felniről
SaNyEe
2004. december 21. 00:01
Mindegy mail ment Königéknek remélem hamarosan válaszolnak, hogy mi a helyzet.
Ezekről az emberkékről nem tudok, remélem kiokosítasz ezzel kapcsolatban. Súlyügy miatt én sem aggódok, főleg, hogy majd akarom fogyasztani a kicsikét mert az a legjobb tuning bárki bármit is mond, csak szeretek mindent tudni az adott cuccról amit majd szeretnék megvásárolni eccer.
Yasec
2004. december 20. 23:49
Üdv Sanyee!

Akármiért is nem akarsz nagyobb felnit, az dícséretes!
Egy Civicre meg főleg nem kell több, mint 15-ös! Legalább lépni is fog, nem csak díszelegni!
(Nem is azért írtam a 16-os kereket, hanem csak mint összehasonlítás súlyilag.)
USA-ból megoldható a fuvar, vannak erre emberkék, akik segítenek ebben! De lehet, hogy ezt te úgyis tudod, mert az +15%!
Amúgy nem néz ki rosszul a darab, és csodákoznék, ha nem lenne jó a Civicre teherbírás miatt!
SaNyEe
2004. december 20. 23:02
Először is üdv Yasec!

Nos ezt a statikus teherbírást hajkurásztam már, eddig kevés sikerrel. A helyzet az, hogy azért nézegetem ezt a darabot és méretet, mert majd a közeljövőben talán lesz egy civicem és arra nem nagyon akarok majd 15"-nál nagyobb felnit gyömszölni. Igazából azért nem mert erre a nagyobb gumma már nekem túl drága lenne de ez még a jövő zenéje, egyenlőre csak tájékozódom.

A legnagyobb baj, hogy itthon nem láttam sehol Dealert, a Shippingelés meg +15%Cash, mondjuk még úgy is megéri sztem, vagy kimenni érte Ósztriába esetleg az is kábé ugyanannyi zsé.

Ha megtalálom a terhelési indexet akkor beírom
Yasec
2004. december 20. 22:50
Hali!
Én mondjuk ilyen viszonteladói dolgokban nem tudok segíteni, de 15 x 6.5 -ös felni nem értem, miért olyan "ultra light weight"!
Okés, könnyű, nem vitás, de az SSR ugyanennyi, de 16 x 7" méretben!
(Azaz 4,9kg)
De nem rossz, és ha stimmel az ár, akkor biza nagyon jó darab!
Jó volna megtudni a statikus teherbírását!
Kérdezz rájuk, hogy mennyi a "load index"!
SaNyEe
2004. december 20. 21:19
Üdv mindenkinek!
Csak egy kérdésem lenne mégpedig, hogy itthon lehet e kapni ezt König Helium
Egy netes portálon láttam 132 USD-ért ami nagyon csekély ár egy ilyen felniért, vagy nem valami nagy a teherbírása? Königről ezt mondjuk nem feltételezem.
Tiv
2004. december 12. 17:08
Jóvannna

alapvetően nem közlekedésre kellene, csak bohóckodni autóstalálkozókra. Mivel igyekszem másokat nem veszélyeztetve közlekedni, nem szívesen raknék fel négy potenciális "diszkoszt" az autómra, nem szeretem a börtönt vhogy
Yasec
2004. december 11. 20:53
Mennyé má, szégyelld magad, ebbe a topicba egy ilyet betenni???

Nem lehet feltenni a felnidre, és kész!
Vazze, angol géped van, stílusod legyen már!
Féked nem kap majd elég szellőzést, plusz súly a kerekedre (na ezért sem ide való ez a dolog!!!)

Amúgy nem tudom!
Az eddigi "gyengéid" valahogy jobban bejöttek!
Tiv
2004. december 11. 20:15
persze kis probléma hogy rejtett szelepem van. tehát gumit fújni nem lenne eccerű :))

Tiv
2004. december 11. 20:14
És szerintetek ilyet hol tudok szerezni?? Vagy gyártatni.... esetleg, a kerekemre elfér, nagy perem van, és már régen gondolkoztam rajta, hogy belülről felfogatva vmilyen módon vhogy megoldani (gyengém a teli kerék ...) ilyet
DodgeM
2004. december 11. 19:34
Yasec
2004. december 10. 21:46
Más:
Ha valakit érdekel az SSR Type-C felni, akkor az jelezze, mert lehet, hogy most össze lehetne hozni valami jutányos áron!
Az SSR Type-C felni, ha valaki még nem nézett volna utána, egyike a világ legkönnyebb felnijének, és nem horror pénzekért adják, főleg most, hogy a Dollár már tartósan 185Ft alatt van.
Na jó, ne abból induljon ki a kedves érdeklődő, hogy MIM árában van, de messze a hasonlóan könnyű kerekektől, mint pl. Volk vagy Advan.
Valamint ebből a felniből bazinagy a méretválaszték!
Yasec
2004. december 10. 21:42
Ráérek!
Várom az általános felmelegedés kellemes hatását a télre!
De eddig semmi hatása. Bár néha jól jönnek a mínuszok, csak túl sok hó ne essen, mert akkor itt szarrásóznak mindent, és attól meg szétrohad minden.
Lordie
2004. december 10. 19:52
Yasec
2004. december 10. 14:12
Valamiért senki sem csinálja azzal az AWAB-szerű bilinccsel ezt a dolgot.
De te tudod, legalább akkor majd tőled tudom meg, hogy miért nem jó az a bilincs!
Talán Oetiker, vagy mi a neve annak a másik bilincsnek.
De szerintem ha nem húzod meg állat módjára, a drót is jó, és ezt most halál komolyan mondom! Lehet azt úgy is alkalmazni, hogy ne legyen gagyi!
Lordie
2004. december 09. 19:06
Csak a lerakatot találtam meg
Asszem akkor veszek hagyományos bilincset és azzal rögzítem.... majd, ha megkapom... Köszi!
ChPh
2004. december 09. 14:08
Tiv
2004. december 09. 12:25
akkor már lehet egyszerűbb ugyanez a patent csavaros verzióban nem? (csak kérdezem)

srácok, nem tudtok valakit akik az egyik gumicsövemet (hűtéshez) vulkanizálnák még esetleg? Elrepedt és nem tudok közlekedni....
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 358 találat 18 oldalon