A súly csökkentés, mint tuning
aktuális téma

Ezt a forumot azért hoztam létre, mert biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül mást is érdekel, de nagyon keveset tudok róla. A tanácsokat főleg Yasectől várom, de természetesen mindenki mástól is aki tud ehhez a témához hozzátenni.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Én ilyen azbesztes cuccot nem raknék a verdámba. Főleg még be is lélegzem a szellőzőrendszeren keresztül.
Bandázsolni szokták, csak fogalmam sincs itthon hol lehet kapni.
Bandázsolni szokták, csak fogalmam sincs itthon hol lehet kapni.
Hát csak annyi, hogy a normál mágnes helyett egy lényegesen nagyobb energiasűrűségű mágnest alkalmaznak, és mivel az erősebb, jóval kevesebb is kell belőle. Ezért könnyebb lesz a hangszóró.
Nem mai dolog, tudom, de eddig még annyira nem alkalmazták ezt a dolgot!
Mindezt egy kompozit kosárral kombinálva már el lehet érni elég kemény súlycsökkentést is!
A két mágnes (ferritmágnes vs. neodium) közt asszem térfogatsúlyban nincs külömbség.
Az a durva, amikor a kezedbe fogsz egyet! Mintha nem is hangszóró lenne, vagy valami dummy...
Nem mai dolog, tudom, de eddig még annyira nem alkalmazták ezt a dolgot!
Mindezt egy kompozit kosárral kombinálva már el lehet érni elég kemény súlycsökkentést is!
A két mágnes (ferritmágnes vs. neodium) közt asszem térfogatsúlyban nincs külömbség.
Az a durva, amikor a kezedbe fogsz egyet! Mintha nem is hangszóró lenne, vagy valami dummy...

akartam írni "mi az új a" :))
Mi az újja mágneses hangszóróban?

"...a gyári hifit lecserélni egy ugyanolyan teljesítményű, de könnyebb szettre"
Erről jut eszembe:
egyszer még nem is olyan rég volt valami Kenwood Neodium mágneses hangszórószett!
Most meg állítólag a Blaupunkt jött ki hasonlóval!
És ők tudjátok, hogy miért?
Mert az egyik termékfejlesztő (Robin) speciell Lotus Elise tulaj, és hasonlóan defektes!
Nem szereti a +súlyt, és rá tudta venni a vezetőséget arra, hogy ebbe az irányba újítsanak! A hangzás természetesen a márka által garantált! Okés, bizti nem egy Focal, de azért mégis valami kultúrált cuccos lehet, egy sportgépbe pont jó, hisz az is kerülhet dugóba, és akkor eléggé jól esik, ha szólhat valami szép music! (Menet közben én spec. sokat nem hallhatok belőle...)
Erről jut eszembe:
egyszer még nem is olyan rég volt valami Kenwood Neodium mágneses hangszórószett!
Most meg állítólag a Blaupunkt jött ki hasonlóval!
És ők tudjátok, hogy miért?
Mert az egyik termékfejlesztő (Robin) speciell Lotus Elise tulaj, és hasonlóan defektes!

Még egy szívónál is fontos ez!
Igaz messze nem annyira, mint a Turbósnál, de az biza nem baj, ha gyorsabban távolodnak el a gázok! (jobb öblítése az égéstérnek)
Na meg a +meleg, amitől megkíméled a motorteredet, na az sem mind1!
Igaz messze nem annyira, mint a Turbósnál, de az biza nem baj, ha gyorsabban távolodnak el a gázok! (jobb öblítése az égéstérnek)
Na meg a +meleg, amitől megkíméled a motorteredet, na az sem mind1!

Sajna marad a városi autó, mert nem saját használat :)
Mondjuk 90%ban egyedül utazok vele :)
Mondjuk 90%ban egyedül utazok vele :)
http://www.chetra.hu/ - Yasec talán erre gondolt.
http://www.stokvistapes.com/ - egész korrktnek néz ki és még magyarországi képviselete is van. Kár hogy a termékek under konsztraksön vannak.
http://www.csutoraker.hu/3f_termekek.html
http://www.3f-gmbh.de/
http://www.g-bush.hu/itw.htm - itt is találni jó dolgokat.
(ez nem éppen súlycsökkentés téma
)
http://www.stokvistapes.com/ - egész korrktnek néz ki és még magyarországi képviselete is van. Kár hogy a termékek under konsztraksön vannak.

http://www.csutoraker.hu/3f_termekek.html
http://www.3f-gmbh.de/
http://www.g-bush.hu/itw.htm - itt is találni jó dolgokat.
(ez nem éppen súlycsökkentés téma

Már sok ilyen topic van 

milyen igaz:) nallunk mindenki sportgyertyát meg sportpedálszettet akar eladni, igazabol nem is ertem miert kell, nekunk mas tuning...
kene csinalni egy topicot, ahol az ertelmetlen tuningokrol irna mindenki:)
kene csinalni egy topicot, ahol az ertelmetlen tuningokrol irna mindenki:)
Napalm-gsm
2004. november 30. 14:47
Nekem G-s lesz a gép, nem turbós, úgyhogy a hőmegtartásnak nincs akkora jelentűsége, de ezt csak elméleti ötletként vezezzem fel

Napalm-gsm
2004. november 30. 14:45
valaha láttam olyat hogy erre a célra ha jól emlékszem kevlár szallagot árultak, és direkt rá is kérdeztem hogy mire való, és ezt a hőmegtartást adták célként.
Nem tudom mire használod a fábiát, de szerintem el kell dönteni hogy az ember egy kényelmes városi autót akar, vagy egy keményebb gépet szeretne. Ha az első verziót szeretnéd akkor nem tudsz túl sok mindent kiszedni, max a szép csillivilli optikai burkolóelemeket a motortérből, meg a gyári hifit lecserélni egy ugyanolyan teljesítményű, de könnyebb szettre, esetleg ha nagyon elvetemült leszel akkor az üléseket lecseréled könnyebbre, meg otthon hagyod a családtagokat
Nem tudom mire használod a fábiát, de szerintem el kell dönteni hogy az ember egy kényelmes városi autót akar, vagy egy keményebb gépet szeretne. Ha az első verziót szeretnéd akkor nem tudsz túl sok mindent kiszedni, max a szép csillivilli optikai burkolóelemeket a motortérből, meg a gyári hifit lecserélni egy ugyanolyan teljesítményű, de könnyebb szettre, esetleg ha nagyon elvetemült leszel akkor az üléseket lecseréled könnyebbre, meg otthon hagyod a családtagokat

kössz a segítséget remélem találok bár most nem sok időm van rá...de jól fog jönni
Az a szar dolog, hogy az azbeszt rákkeltő.
Tehát valami más után kell nézned.
Van egy cég, asszem tüzálló tömítésekkel dolgoznak, vagy mi a fő profil. Ők eléggé stabilan itt vannak a magyar piacon, azt hiszem az a cég neve, hogy Chetah, vagy Ceetah, vagy Cetaah, vagy valami ilyesmi...
Keresd olyan cégek környékén, ahol kazántechnikával foglalkoznak, kemencékkel, vagy valami melegüzemi dologgal!
Neked azért valami olyan kéne, ami 1300 C° -ig bírja.
Google.co.hu / magyar oldalak, talán "kazántechnika" keresésnek jó lesz!
Tehát valami más után kell nézned.
Van egy cég, asszem tüzálló tömítésekkel dolgoznak, vagy mi a fő profil. Ők eléggé stabilan itt vannak a magyar piacon, azt hiszem az a cég neve, hogy Chetah, vagy Ceetah, vagy Cetaah, vagy valami ilyesmi...
Keresd olyan cégek környékén, ahol kazántechnikával foglalkoznak, kemencékkel, vagy valami melegüzemi dologgal!
Neked azért valami olyan kéne, ami 1300 C° -ig bírja.
Google.co.hu / magyar oldalak, talán "kazántechnika" keresésnek jó lesz!

Na azt az azbesztos dologot milyen boltokban lehet kapni mert én már régóta akarok venni, ilyen kis gurigás verzióban amit könnyű csövekre csavarni.
Intercooler visszjövő csövére is jó mert bent tartja a hidehet....
De hol a gnyába árulják ilyen formában ? Nálunk miért mindenki tuning gyertyát árul ??????
Intercooler visszjövő csövére is jó mert bent tartja a hidehet....
De hol a gnyába árulják ilyen formában ? Nálunk miért mindenki tuning gyertyát árul ??????
Az már buggy, nem BMW!

Az a leömlő téma jó dolog, az egész kipuff is sokszor elég nehéz bír lenni, szóval azon van mit tuningolni súlyilag szépen!
Ha a katalizátort bennehagyod, akkor ha van, legtöbbször a középső dob jöhet is ki, az már a hangcsillapításon úgysem do olyan sokat.
Turbósok könnyebben vannak, náluk a turbo elég szépen megfogja a hangot!
Az öntöttvas verziónak azért vannak előnyei: mivel vastagabb fallal bír, így jobb hőszigetelő, ami egyrészt biztonságosabb a motortérbe, ha nincs olyan rohadás meleg, másrészt mivel nem ad le annyi hőmérsékletet a környezetnek, melegebb gázokat szállít el onnan, és a melegebb gáznak nagyobb a nyomása, azaz jobban eltávolodik onnan! Főleg Turbós gépeknél nem megengedett, hogy kihüljön a gáz a motor és a turbo közt. Erre van is amolyan azbesztos szalag, amivel be lehet tekerni a leömlőt! Na az egy jó dolog, ha a leömlő anyaga bírja azt a hőtartományt.
Szóval van azért jónéhány alkatrész, ahol nem érdemes csak a súlyt figyelni. Mondom én, akinek elég fontos a súly. de jó eredményt csak úgy lehet elérni, ha sok tényezőt veszünk figyelembe!
A leömlőknél inkább a legfontosabb a geometria, na azzal lehet sokat elérni! Megfelelő hosszúságú első szakaszok, de ezt asszem már leírtam egy másik fórumon.

Ha a katalizátort bennehagyod, akkor ha van, legtöbbször a középső dob jöhet is ki, az már a hangcsillapításon úgysem do olyan sokat.
Turbósok könnyebben vannak, náluk a turbo elég szépen megfogja a hangot!
Az öntöttvas verziónak azért vannak előnyei: mivel vastagabb fallal bír, így jobb hőszigetelő, ami egyrészt biztonságosabb a motortérbe, ha nincs olyan rohadás meleg, másrészt mivel nem ad le annyi hőmérsékletet a környezetnek, melegebb gázokat szállít el onnan, és a melegebb gáznak nagyobb a nyomása, azaz jobban eltávolodik onnan! Főleg Turbós gépeknél nem megengedett, hogy kihüljön a gáz a motor és a turbo közt. Erre van is amolyan azbesztos szalag, amivel be lehet tekerni a leömlőt! Na az egy jó dolog, ha a leömlő anyaga bírja azt a hőtartományt.
Szóval van azért jónéhány alkatrész, ahol nem érdemes csak a súlyt figyelni. Mondom én, akinek elég fontos a súly. de jó eredményt csak úgy lehet elérni, ha sok tényezőt veszünk figyelembe!
A leömlőknél inkább a legfontosabb a geometria, na azzal lehet sokat elérni! Megfelelő hosszúságú első szakaszok, de ezt asszem már leírtam egy másik fórumon.

Szerinted a Fábiámat mire használom?

Napalm-gsm
2004. november 30. 11:22
"Mellesleg csak azt mondtam, h elvileg semmi sem felesleges egy autóban"
Ez attól függ, mert ha gyorsulási,rally, verseny célra építed akkor bizony jónéhány dolog felesleges...
Nekem a hangszigetelők a ladlólemezre voltak ragasztva, és le voltak fényezve a kocsival egybe, úgyhogy egy egységnek tűnjön külső szemlélő számára.
De pl. az is felemrült bennem hogy egy négyleömlő nem könyebb-e mint a gyári megoldás, merthát az öntöttvas az elég nehézke...
Ez attól függ, mert ha gyorsulási,rally, verseny célra építed akkor bizony jónéhány dolog felesleges...
Nekem a hangszigetelők a ladlólemezre voltak ragasztva, és le voltak fényezve a kocsival egybe, úgyhogy egy egységnek tűnjön külső szemlélő számára.
De pl. az is felemrült bennem hogy egy négyleömlő nem könyebb-e mint a gyári megoldás, merthát az öntöttvas az elég nehézke...
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
Az azbesztot generell betiltották, mert még egy kemencét összerakó melós is előbb/utóbb rákban elpatkolna!
Amúgy nekem van itthon ilyen "Exhaust Mainfold Wrap", és abból aztán nem lélegez be senki semmit, nem egy száraz cuccost kell elképzelni, hanem egy valamivel átitataott cuccost!