2009 KRESSZ 2.0 Verzió!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
2009 KRESSZ 2.0 Verzió!!!

Egy év, és életbe léphet a KRESZ 2.0 * Index - [email protected] | 2008. 04. 09., 08:39 | Frissítve: 2 napja Rohanó világunk és az egyre rosszabb közlekedésbiztonsági adatok miatt volt szükség a KRESZ teljes újraírására. Nedves úton kötelező lesz csökkenteni a sebességet, lámpátlan zebra előtt pedig lassítani kell az autósoknak. Az életbe lépés előtt társadalmi vitára, majd nyelvészek elé bocsátják az új szabálygyűjteményt. h i r d e t é s Elkészült az új KRESZ: a Nemzeti Közlekedési Hatóság tervezete a 33 éve hatályos és legalább hússzor módosított szabályozást a tervek szerint 2009 első felében váltaná fel, írja a szerdai Népszabadság [1]. Az 1975-ben bevezetett közlekedési szabályrendszer mostanra nagyon sok szempontból elavult. Jócskán nőtt a forgalomban lévő gépjárművek száma, és olyan új járművek jelentek meg (így a quad, vagy a 2,5 tonna összsúlyt meghaladó személyszállító járművek, így például a városi terepjárók [2], avagy SUV-ok), amelyekre nem, vagy csak nehezen alkalmazhatók a ma hatályos szabályok. Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöke közlekedésbiztonsági megfontolásokkal is indokolta a javasolt változtatásokat. A balesetek harmadát ugyanis gyorshajtás okozza. Az esetek 96,32 százalékában az út-, a forgalmi és az időjárási viszonyokhoz nem igazodó sebesség miatt történik baleset. Az új KRESZ-ben a Nemzeti Közlekedési Hatóság ezért csökkentené az autósok mérlegelési lehetőségét a sebesség megválasztásakor. A mai sebességhatárokat nem változtatják meg, de a keskeny utakon (ahol nincs két külön sáv felfestve, mert ahhoz nincs elég hely) például 90 helyett csak 70-nel lehetne hajtani. Esőben, vagy ha bármilyen oknál fogva vizes az útburkolat, autópályán 130 helyett csak 110-zel, autóúton 90, egyéb, nem lakott területen fekvő úton 70-nel szabadna hajtani. A tervek szerint a jövőben lassítaniuk kell az autósoknak a közlekedési lámpával nem védett gyalogátkelőhelyek előtt. A zebrák előtt 20 méterrel az autók sebességét 30 kilométer per órára kell csökkenteni. A tervezet szerint a jövőben ismét az autóvezető lenne felelős azért, hogy utasai használják a biztonsági övüket. Az új KRESZ tervezetét szakmai-társadalmi vitára bocsátják, majd a jogi csiszolgatás után ellenőriztetik nyelvészekkel is, mert mindenkinek értenie kell, hogy miről van szó benne. Az új KRESZ ezek után a legkorábban 2009 első félében léphet hatályba.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Lacika0002
2008. április 12. 15:08
ekkora faszságot
inkább arra költenének hogy az 1 éve megépitett körforgalom elött ne akkora gödör legyen hogy majdnem szemböl keljen belemenni
K
2008. április 12. 15:03
persze hogy nincs harag!
turbo79
2008. április 12. 15:02
Jól van nincs harag

Csak vicc:
- Vendéglőben kérdi a vendég:
- Cigánypecsenye van?
- Van, de akkor zene nem lesz
Kök
2008. április 12. 15:00
de de de de! értem, és ebben teljesen egyet értek veled, ezt azé vágom én is, csak látod ez a szar, hogy ma már nálunk még egy autótuning portál egyik fórumába is befészkeli magát a politika. nem azt mondom, hogy éljünk struccpolitikát, és vakon menjünk a falnak, de megvan mindennek a maga helye. 100 weboldalból 80on politikába ütközök. legalább itt ne, mert nem ezért jövök ide. Ennyi! Igazad van, csak ne itt. Ez olyan mint ha étterembe mennél vacsorázni, és a cigánypecsenyéhez amit kértél, melletted online vágnák le a disznót. Tudod, hogy így végezte a pára, de ne ott és akkor és előtted intézéék má el, me véres lesz az abrosz.
turbo79
2008. április 12. 14:59
turbo79
2008. április 12. 14:56
Nálunk megoldották a városban, minden zebra elé kitettek egy fekvőrendőrt.
turbo79
2008. április 12. 14:55
Arra írtam, hogy figyelem elterelés a valós problémákról. Azért, hogy a híradó ne csak arról szóljon, milyen szar is az ország helyzete. Kicsit nézz a dolgok mögé, és meglátod, hogy politika:
- A súlyadóból lett lóerőadó
- Vegyük el a jogsit egyből
- Hozzunk olyan intézkedéseket, hogy ha esik az eső akkor csak 70-el lehessen menni, és jól betudjuk őket mérni 110-nél, majd elvesszük a jogsilyát, meg befizet 150.000 ezer forintot.

Kőkemény pénzbeszedés!!!!
Nincs pénz!!!!
Nem érted????

Nyizsd ki a szemed
adaam18
2008. április 12. 14:54
de ez egy vérszívó szarvas..kiugrik eléd a zebrán
Lacika0002
2008. április 12. 14:53
a zsiráf elött nem kell lassitani??
Lacika0002
2008. április 12. 14:52
láttál te már zebrát a városban??
nem a prérin vagyunk
Kök
2008. április 12. 14:49
gratula.... ma már nincs egyetlen fórum sem, ami ne kanyarodna át zsidózásba meg cigányozásba. Nem azt mondom, hogy nincs probléma, de egy, a két népcsoportot azé nem említeném egy lapon (értsd: a cigányozásod még megértem, de zsidózást végképp nem), kettő, MI A F.SZ KÖZE VAN ENNEK A KRESZ-HEZ?????? MINEK KELLETT NEKED IDE BEÍRNOD ILYET? MENJÉL, VAN 245426 ILYEN FÓRUM MÁSHOL, OTT KIÉLHETED MAGAD, OTT MÉG IMÁDNI IS FOGNAK EZÉRT. EZ ITT AZ AUTÓK VILÁGA!!!!! NE BA..UK MÁ EL ILYENEKKEL! HA EGY MÓD VAN RÁ! Remélem ezzel mások is egyet fognak érteni és nem engem szidni, hogy büdös ez vagy az.... de télleg, ésszel apppáim, ésszel!
turbo79
2008. április 12. 14:41
Ebben az országban minden fasza, a gazdaság dübörög (lefelé a lejtőn), már csak ezt a pár hülye gyorshajtót kéne helyretenni, és Magyarország maga az idil.

KÉRDEM ÉN TÉNYLEG EZ A LEGNAGYOBB PROBLÁMA AZ ORSZÁGBAN?

Rasszizmus elleni tüntetés: Nem vettem észre, hogy náci elnyomásban élnénk, és a nálunk lévő kissebbségeknek félni kellene, tehát nem értem mi ellen tüntetnek.
Nem emlékszem, hogy a történet így végződött volna:
Egy tanár elütött Göncruszkán egy cigány gyereket, majd cserbenhagyás büncselekményét elkövetve, elmenekült volna a helyszínről. Majd később észrevette, hogy a lökhárítójáról lejött a festék, visszament, és a kisgyerekből kitaposta a szart, sőt a gyerek szüleit is agyonverte, hogy ne szenvedjenek.
Nagyon sok ilyen eset van.
Lehetne már egy picit tünteni a cigányok, és a zsidók ellen, hisz sok szenvedést és félelmet köszönhetünk nekik.

( Picit elkanyarodtam a témától bocsi)
adaam19
2008. április 12. 14:23
mert bármikor kiugorhat eléd egy szarvas
Kök
2008. április 12. 14:15
Héhó gyerekök! A Sládzser Rédióban Bocsiék naon jót ötlöttek ki az öreg Winklerrel. Ki fognak tűzni 1 napot vmikor májusban. Addig olyan matricákat osztogatnak, hogy: I Love KRESZ!. Ezzel jelölöd, hogy részt veszel a "sztrájkban". Az les a lényeg, hogy a kitűzött napon a lehető legtöbb autóst rá akarják venni, hogy 1 napig TOTÁLISAN TARTSÁK BE A KRESZ MINDEN SZABÁLYÁT, ÉS MINDEN TÁBLÁNAK TEGYENEK ELEGET!. Ezzel ugye azt akarják elérni, hogy (gondolom főleg Pesten)lebénítsák a szuperjónak mondott mai magyar kresz miatt a forgalmat, hátha az okosok erre elagyalnak. Hát én itt szegeden mozgok, de tuti benne leszek, ez a két ürge már sok dolgot elért. Figyeljétek mikor lesz a nap és hajrá 30-as táblák!
Lacika0002
2008. április 12. 14:05
"A zebrák előtt 20 méterrel az autók sebességét 30 kilométer per órára kell csökkenteni."
Minek
Ugy is lehet látni ha valaki ott áll, ha nem áll ott a kor minek lasitani??
csabucska
2008. április 12. 14:01
Ideje volna már megnevelni ezt a birka csürhe népet
lehella
2008. április 11. 18:03
ez olyan mint a költészet
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 223 találat 12 oldalon